Апсолвентите на протест за ваучерите!

• Креатор на темата Креатор на темата TpH_Bo_OkO
  • Време на започнување Време на започнување
јасно ми е мене ... не заборавам ништо ...
само ми се гади од менталитето кој го имаме ...
да му умре на комшијата козата :toe:

барем ете како шо кажа погоре Леона .. да им поделеа на финансиски послабите и социјални случаи ...

Можеа да се потрудат да издејствуаат едни предвремени избори, вака ништо не праиме. :)
Иначе, тие што плачат по компјутер на фејсбук се 7,279 друши, 7.279 млади луѓе се тоа без компјутер, живеат затупени без пристап на интернет и тотално излирани од светските текови!!!

Можеа да се потрудат да издејствуаат едни предвремени избори, вака ништо не праиме. :)
Иначе, тие што плачат по компјутер на фејсбук се 7,279 друши, 7.279 млади луѓе се тоа без компјутер, живеат затупени без пристап на интернет и тотално излирани од светските текови!!!
во поглед на тоа...како на фејсбук ако немаат компјутер??:uvo:

Подршка за протестот братучед ми треба да земи компјутер.

Ирелевантно е дали имаат луѓето компјутери или не.
Доколку владата пред секои избори воведува такво правило, на населението ќе му изгледа тоа бааги симптоматично. Или давај на сите апсолвенти ваучери, или на никој. Или ќе им дадат пак пред наредни избори?
Ефтин популизам...

Ирелевантно е дали имаат луѓето компјутери или не.
Доколку владата пред секои избори воведува такво правило, на населението ќе му изгледа тоа бааги симптоматично. Или давај на сите апсолвенти ваучери, или на никој. Или ќе им дадат пак пред наредни избори?
Ефтин популизам...

точно

се собраа 100души паралелки добија ...
се собраа студентите албански енциклопедијата ќе ја поништат ..
се собраа 2001 уставот ни го сменија ...
ќе се соберат и за грбот ќе ни го начукаат ...

а ние ќе продолжиме да си се плукаме меѓу себе .... :tapp:
шо народ ќе бевме ц ц ц

Колку само имаш право.Ама они си се поддржуваат.Вчера кога се собраа 50тина души за енциклопедијата урлаа, викаа и се дереа сите до еден.Студентите на протестиве два три пати викнаа а повеќето време си пушеа цигарчиња, си правеа муабет, се кезеа ко зелени...Ко сите на прошетка да си дошле.Срам да им е на оние апсолвенти што не дојдоа зошто не им се стои, не им се пешачи или им се иде дома.Срамота!

Колку само имаш право.Ама они си се поддржуваат.Вчера кога се собраа 50тина души за енциклопедијата урлаа, викаа и се дереа сите до еден.Студентите на протестиве два три пати викнаа а повеќето време си пушеа цигарчиња, си правеа муабет, се кезеа ко зелени...Ко сите на прошетка да си дошле.Срам да им е на оние апсолвенти што не дојдоа зошто не им се стои, не им се пешачи или им се иде дома.Срамота!

Pa jas objasniv kako ce uspejat bev siguren mada ne gledav vesti deka taka ce ispadne i potoa koj ziv sto mislite ozbilno ce gi svati abe za edna enciklopedija i Blazeta ce go smenat

Апсолутно е точно ова,и јас цело време си мислам на истото.Како можат албанциве да си ги бараат правата,И ДА ГИ ДОБИЈАТ,а ние не можеме да се избориме за ЕДЕН ВЕТЕН ваучер.Јас на facebook цело време им објаснувам на некои партиски шизици дека протестот е одраз на стдентското,пред се апсолвентско,незадоволство а тие мене сдс го организирал протестот.Кој дебили се кога не знаат да размислат со своја глава!!Па на форумов еден 17-годишник(фанатик на ВМРО) најде да коментира и дискутира за правата на студентите!РЕЗИЛ за сите нас студентите кога вака дозволуваме,да бидеме само патници во ова студирање,наместо да бидеме двигатели на развојот на високото образование.

Комунисти во душа, не зборувам од аспект на екс-апсолвент кој кркнал 250 евра од буџетот кој заеднички го полниме, туку од аспект на човек кој поддржува идеи на младите:

Никој не е обврзан да ни плаќа ваучери. Тоа е дел од владината политика, распределбата на буџетот. Да, на секоја влада и одговара ваква „гласачка инекција“, зошто да се лажеме. И де-факто ако имаше избори, ќе се најдеа пари за ваучери.

Ама генерално, ова се сведува на некој можен мој протест пред (на пример) Стопанска Банка зошто некому дала кредит а мене не, иако сме биле со ист бонитет...

Да, парите се наши. Да, ние сме ги гласале луѓето да ги располагаат.

Шо прајме сега?

Novi izbori, ama i to dzabe, bidejki istite govna pak se na izbiirackite spisoci za kandidati!

Така бе мачоре, ама јеботе, ме нервира комунистичкиот фазон на размишљање...јеботе, наредно од ваков начин е да очекувам протест пошо Серпико имал два компјутера а Петко нема ниту еден, па да му дадам јас еден....

Сум работел за два компјутери во мојов живот, и двата сум си ги заработил. Никој не ми ги поклонил. Како сум можел, сум можел. Не е многу, ама е ќеифско. И сега, кога ќе видам деца кои сакаат готованство...или ајде, поискрено, сакаат еднаков третман, ајде да им предложам да протестираме ретроактивно за распределбата на земјиштето во 13 век....

Да за младинска активност, не за погрешен начин на сетирање на мозочињата. Им посакувам успех, им посакувам ваучери, им посакувам чекови на 100.000 евра на сите. Ама, ако не се подесат правилно, се ќе изгубат...

јасно ми е мене ... не заборавам ништо ...
само ми се гади од менталитето кој го имаме ...
да му умре на комшијата козата :toe:

Сега веќе не е „да му умре козата на комшијата“, туку „да умре комшијата козата да му ја земам“ .
Инаку, незнам од каде наслушнав дека ќе имало ваучери за апсолвенти, само во мај. Не ме држете за збор.

Така бе мачоре, ама јеботе, ме нервира комунистичкиот фазон на размишљање...јеботе, наредно од ваков начин е да очекувам протест пошо Серпико имал два компјутера а Петко нема ниту еден, па да му дадам јас еден....

Сум работел за два компјутери во мојов живот, и двата сум си ги заработил. Никој не ми ги поклонил. Како сум можел, сум можел. Не е многу, ама е ќеифско. И сега, кога ќе видам деца кои сакаат готованство...или ајде, поискрено, сакаат еднаков третман, ајде да им предложам да протестираме ретроактивно за распределбата на земјиштето во 13 век....

Да за младинска активност, не за погрешен начин на сетирање на мозочињата. Им посакувам успех, им посакувам ваучери, им посакувам чекови на 100.000 евра на сите. Ама, ако не се подесат правилно, се ќе изгубат...

Токму така.
Ајде да бараме сите секој според можностите, а секому според потребите!

Но, до тоа мора да се оди првин преку секој според можностите, а секому според заслугите, нели!

Е не биѓаа тој систем пријатели!

Ај ја да се бунам што навремето немаше ваучери за мене кога бев апсолвент и морав сам да купувам све!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom