Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
не заборавајте дека се произлегува од Неговата света волја и допуштение, така да и ова што се случило е дел од Божјата промисла!
Добро не тропај глупости ако си атеист, божја ли ќе биде ако ја пример те пречекам на улица и ти лупнам куршум, дај не тропај глупости.
ТЕ МОЛАМ, бар ако веќе читаш статија не го скокај главниот елемент кој гласи...I posle kazete deka drzavata se grizela za nesto:
http://a1.com.mk/vesti/default.aspx?VestID=114387
Selo gori,a baba se cesla.Eh be glupava drzava.
wow по шо заклучи дека е атеист
Штета огромна да изгори толкав објект стар најмалку 200 години. Единственото добро е што не е црквата изгорена, со што е зачувана најубавата резба во дрво. И секако мило ми е многу што ниту една икона не е изгорена во пожарот.
а ти не ја познаваш православната вера за Божјото допуштение.Добро не тропај глупости ако си атеист, божја ли ќе биде ако ја пример те пречекам на улица и ти лупнам куршум, дај не тропај глупости.
Најверојатно она што јас го слушнав е дека конаците биле последно реконстурирани пред некои си двесте години. Не запазив дека тоа не е датата кога е првата градба.За првпат, овој манастир е основан во почетокот на XI век, од монах кој, според расказите пронашол икона од Св. Јован Крстител, и поради тоа ја изградил црквата, околу која подоцна почнал да се развива монашки живот, па локацијата се развила во манастирски комплекс.
10 века. Толку има историја овој комплекс. Да, цела среќа што не е изгорен иконостасот од Петар Гарката... и длабока жал за прекрасната дрвенарија во трпезаријата, и за ненадоместливото богатство на архивот на манастирот.
Jas kolku sto znam i ikonostasot vo Sv. Spas vo Skopje e delo na istiot i negoviot brat. Isto taka remek delo.За првпат, овој манастир е основан во почетокот на XI век, од монах кој, според расказите пронашол икона од Св. Јован Крстител, и поради тоа ја изградил црквата, околу која подоцна почнал да се развива монашки живот, па локацијата се развила во манастирски комплекс.
10 века. Толку има историја овој комплекс. Да, цела среќа што не е изгорен иконостасот од Петар Гарката... и длабока жал за прекрасната дрвенарија во трпезаријата, и за ненадоместливото богатство на архивот на манастирот.
Jas kolku sto znam i ikonostasot vo Sv. Spas vo Skopje e delo na istiot i negoviot brat. Isto taka remek delo.
p.s. a mozebi samo mi se izmesani kablovite.![]()
Jas kolku sto znam i ikonostasot vo Sv. Spas vo Skopje e delo na istiot i negoviot brat. Isto taka remek delo.
p.s. a mozebi samo mi se izmesani kablovite.![]()