Знаење или игнорантност?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
И јас како тинејџер имав недостаток на концентрација и внимание, ама тоа не беше карактеристика дека сум болен нешто па да пијам апчиња. Туку до мене седеше едно многу убаво девојче и мене поинтересно ми беше да и ги ѕиркам градите и вагината одвреме навреме, а за време на паузите помеѓу ѕиркање внимавав да не ме забележи иако денес сум сигурен дека забележуваше. И замисли сега мене да ми препиши мене некој лек кој се вика Риталин, по природен пат и без да ме труе некој со хемија изучив училиште :toe:.

џемс бонд очила да не носеше??

Не зборев за рударска игнорантност, ама ај, кој разбрал-разбрал :smir:

Спомена некакви чисти,сурови и тешки факти.
И некакви секојдневни шамари од нив.
Ако мислиш на некаква си филозофска контемплација...не се мешам во тоа.
А примерот со рударите е од секојдневието.

Епа не за џабе им пишува на рударите

rudnik.jpg

ати ако го игнорираат ламбичето(а притоа незнаејќи кога се гаси) знаеме што следува....

Па темава е во филозофија и психологија, не е во рударство и металургија :smir:
Мислев на одредени сегменти од животот кои радо не би ги познавала и би живеела во вечно такво незнаење, можеби не толку искусна, но веројатно со многу помалку лузни од сега.
Не мислев на непознавање на обични ствари, мислев на нешто тро' поразлично :smir:

@toecutter i smart ass овде не станува збор за ебани упатства од типот : куршумот искача од овде , како се употребува компјутер и дека вагиналниот вибратор не иде у анален отвор ебате .
Зборам индивидуален избор како начин на живот
Прашање и до двајцата :
Дали сознанието дека не ебаваат у здрав памет во ова општество и дека нешто не чини во истото општество освен гнев,чуство на беспомошност и презир дали нешто друго ви донело и дали уопште сте успеале да смените нешто? Откако сте ја осознале релалноста дека не е само дизниев цртан ниту дека животот не се сведува на тоа што рекла комвшивката и кое најновиот трач за цеца.
Дали сметате дека болката из наењето се подобри од трансцедеталната состојба на незнаење.
Знаење викате, а? :raz: Оние чисти, сирови и сурови факти?
Кога последен пат сте добиле шамар од нив?
Останавте на нозе? Паднавте? Уживавте во садо-мазо играта на знаењето со вас?
Или посакавте никогаш да не ги дознаевте? :smir:
ОФ боже кога сваќаш и се соочуваш со глупоста и склоноста кон незнаење на луѓето исто така со нивните еготрипови неправдите инт инт
Посакуваш на моменти да читаш само она трачарското свет и да гледаш Пинк телевизија .И да не се замраш со ништо освен најновиот трач
Ама искрено кога знаеш нешто повеќе и свесен си освен поголеми очекувања и гнев донесува и чуство дека имаш ерекција од 5 метра и еготрип од типот : Вау колку сум паметна вие мали бедни створови!ХА! Дупло ХА! ви се смеам на вас ! и моето омилено: ти реков...

Искрено незаменливо е чуството на немир и копнежот по уште знаење, исто и краткото задоволство кое го добиваш со тоа што гледаш дека не си овца, не си дел од стадото, туку си надвор од тој круг. Дека си на некој начин посебен. И едноставно кај некои љубопитноста е поголема од потребата да имаш мир и да пловиш по навидум мирно море .
Јбг некои тоа го сакаат хард кор а јас сум еден од нив.
И онака нема враќање кога ќе го вкусиш јаболкото на знаењето.

ОФ боже кога сваќаш и се соочуваш со глупоста и склоноста кон незнаење на луѓето исто така со нивните еготрипови неправдите инт инт
Посакуваш на моменти да читаш само она трачарското свет и да гледаш Пинк телевизија .И да не се замраш со ништо освен најновиот трач
Ама искрено кога знаеш нешто повеќе и свесен си освен поголеми очекувања и гнев донесува и чуство дека имаш ерекција од 5 метра и еготрип од типот : Вау колку сум паметна вие мали бедни створови!ХА! Дупло ХА! ви се смеам на вас ! и моето омилено: ти реков...

Искрено незаменливо е чуството на немир и копнежот по уште знаење, исто и краткото задоволство кое го добиваш со тоа што гледаш дека не си овца, не си дел од стадото, туку си надвор од тој круг. Дека си на некој начин посебен. И едноставно кај некои љубопитноста е поголема од потребата да имаш мир и да пловиш по навидум мирно море .

Да бидам искрена, и покрај мојата неисполнета желба за игнорантност, болдираното често ми се случува :pipi:

Нема врска тоа никогаш не сум помислил онака сериозно дека некој е поглуп од мене, повеќе ми се случува да се изненадам самиот себеси како можам од поинаква страна да ги видам работите.
Него коњ сум јас ништо не разбирам :icon_lol:.

marsovka;2967112 Прашање и до двајцата : Дали сознанието дека не ебаваат у здрав памет во ова општество и дека нешто не [B напиша:
чини во истото општество освен гнев,чуство на беспомошност и презир[/B] дали нешто друго ви донело и дали уопште сте успеале да смените нешто?
видиш тоа е разликата кај мене и тебе кај мене не предизвикува ниту гнев ниту пак презир.

туку се трудам најдобро што можам да придонесам и помогнам колку што можам.

Дали сметате дека болката из наењето се подобри од трансцедеталната состојба на незнаење.

кај мене знењето не резултира со болка.ниту гнев!!!

а за разлика од тебе
Што неам напад на хуманизам сеуште сметам дека треба да се убијат и онак сме пренаселени а они се ништа више освен тиоповско месо и идни бомбаши самоубици и онака 90% од нив не ги бива за кур и не можат да бидат социјализирани у општеството
Хуманоста е преценета и не можеш сите да ги спасиш

видиш тоа е разликата кај мене и тебе кај мене не предизвикува ниту гнев ниту пак презир.

туку се трудам најдобро што можам да придонесам и помогнам колку што можам.

кај мене знењето не резултира со болка.ниту гнев!!!

а за разлика од тебе
синко а да дообјасниш што предизвикува за тебе знаењето, о да сите сме скромни и никој не се разбеснува кога ќе прочита мислење од типот: смрт за Албанците или изјави од типот жените/мажите се вакви такви . Немој не ме радуј, И онака беше тука коа беше политика подфорум немој да ми каеж дека не си збеснал кога ќе прочиташ некој плакатолепачка тема и плачатолепачки пост каде центарот на светот е Македонија и сите се против Македонците .Или вести каде знаеш дека мачкаат очи и лажат сушат ,дај не дупи .не глуми дева марија

Иначе дообјаснение за ова :
Што неам напад на хуманизам сеуште сметам дека треба да се убијат и онак сме пренаселени а они се ништа више освен тиоповско месо и идни бомбаши самоубици и онака 90% од нив не ги бива за кур и не можат да бидат социјализирани у општеството
Хуманоста е преценета и не можеш сите да ги спасиш

Зборев за оние ултра сиромашни кои се ебано неедуцирани, во општество каде што треба минимум едкација за компјутер и еден јазик англиски за да воопшто имаш шанси за да најдеш работа заминималец.
А таквите преставуваат товар на општеството, ретки се меѓу нив со талент па за да ги бива.
Патем да не споменувам социолошки студии кои велат дека децата на бездомниците веруваат у некави бајки истото и нините родители, а никој не става акцент на образованието туку полагаат надежи во некави соништа.
Ако ти имаш напади на емоции и ти дозволуваат да ти поматат умот јас неам и логички би било тие да бидат екстерминирани (ајде наречете ме фашист) :pipi:

@toecutter i smart ass овде не станува збор за ебани упатства од типот : куршумот искача од овде , како се употребува компјутер и дека вагиналниот вибратор не иде у анален отвор ебате .
Зборам индивидуален избор како начин на живот
Прашање и до двајцата :
Дали сознанието дека не ебаваат у здрав памет во ова општество и дека нешто не чини во истото општество освен гнев,чуство на беспомошност и презир дали нешто друго ви донело и дали уопште сте успеале да смените нешто? Откако сте ја осознале релалноста дека не е само дизниев цртан ниту дека животот не се сведува на тоа што рекла комвшивката и кое најновиот трач за цеца.

На личен план ми донело во секој случај. Општеството не се менува така лесно тоа е реалност и немам никави фрустрации и гнев поради тоа.
Самата претпоставка дека незнаење (подобар збор е несвесност) дава опција за среќа не е точна. Фрустрациите и болката се исто присутни и кај малку и кај повеќе свесните. Е сега ако под дифолт се земе дека свесноста наведува на промена (а обично така и е) не гледам што е проблемот.
Како што кажал Ганди
Be the change you want to see in the world.

А за болката...ако се гледа на тој начин...да...секогаш е подобра болката од трансцедеталната состојба на незнаење.
Каков избор би направил човек ако е во состојба на незнаење?

Каков избор би направил човек ако е во состојба на незнаење?

најлогичен

Зборев за оние ултра сиромашни кои се ебано неедуцирани, во општество каде што треба минимум едкација за компјутер и еден јазик англиски за да воопшто имаш шанси за да најдеш работа заминималец.
А таквите преставуваат товар на општеството, ретки се меѓу нив со талент па за да ги бива.
Патем да не споменувам социолошки студии кои велат дека децата на бездомниците веруваат у некави бајки истото и нините родители, а никој не става акцент на образованието туку полагаат надежи во некави соништа.
Ако ти имаш напади на емоции и ти дозволуваат да ти поматат умот јас неам и логички би било тие да бидат екстерминирани (ајде наречете ме фашист) :pipi:

И сериозно ради такви овци лесни за манипулирање сме го јаделе во минаотот и го јадеме сеа

пола африка....коли бујрум...ти знаеш.

па им велиш на некои интернет бунтовници и патриоти пред тастатура.

епа ќерко ти си терминатор пред тастатура(убав и тоа)
Terminator3_1024.jpg

најлогичен

пола африка....коли бујрум...ти знаеш.

па им велиш на некои интернет бунтовници и патриоти пред тастатура.

епа ќерко ти си терминатор пред тастатура(убав и тоа)
Terminator3_1024.jpg
Ова е став синко -.- мој став , не да повикувам на тастатура терминација , место за дебата ти текнува?!
а неам намера да глумам мајка тереза

убаво што имаш став и тоа го ценам-но знаење не би требало да води кон таков став-тоа е мој став.

Сега се надевам сме појасни.

Ммм...би избрала знаење,не дека сум жедна за знаење(како марсовка),туку причината е едноставна-љубопитност.
Тоа е мојата маана или доблест,која е посилна од се друго.
Во тој момент,бирам знаење иако знам какви последици ке ми сноси.
Не сум тип што мирно седи и ужива.

Знаете, треба точно да се дефинира тоа знаење кое сакате да го имате и да го насочите љубопитството.
Љубопитни сте и сакате да знаете како изгледа биопсија? Хемотерапија? Абортус? Убиство и после затвор?
Убава е желбата за знаење, само многу бе розево гледате на учењето.
Фино е што сфаќате многу ствари, али што кога ќе ви стане премногу? Нели ќе посакате да си се вратите назад во убавото незнаење? :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom