ОК, ја гледав. Не ме воодушеви, ама не е ни лошо. Барам некоја серија да ги исполнам празнините кога нема LOST

, па мислам да и дадам шанса. Ќе ги гледам и наредните неколку епизоди, па ако ја бива, добро.
Инаку, почнува слично како LOST, (цената со падот на авионот/сцената со сообраќајката), но понатаму се гледа дека овде се работи за катаклизмички пропорции во кои сите луѓе на планетава ќе си ѕирнат во иднината (не е спојлер брзо се открива а и кажано беше). Крајот на првата епизода е добар и доста ми го поправи впечатокот.
Инаку, не сум сигурен во актерската екипа, не видов некој карактер на кој би го задржал вниманието освен Сулу од Стар Трек (да не му барам име сега ама тој е добар

). Главната улога ја има Џозеф Фајнс (брат на Ралф Фајнс), кој глумеше во Прашина на Милчо Манчевски. Ако влета Чарли наш во приказнава ќе биде и тоа како подобрување, зошто многу од овие што ги прикажаа на почетокот ми изгледаат како потрошен материјал.
Очекувам да покрене различни прашања, многу од истите кои ги има и во LOST (религиозни, паранормални, научни...), во принцип, пак ќе бараме одговор на прашањето дали иднината може да се измени или она што го видоа, ќе се случи. Уште да кажам дека оваа пилот епизода ја нема тензијата на пилотката од LOST, и тука ќе завршам со понатамошни споредби помеѓу двете зошто очекувам нешто поинакво.
Тоа е во глобала, вреди да се погледне, па ќе видиме како ќе се одвива и дали вреди да се гледа или не.
Некој ако има информација како помина епизодата кај публиката (гледаност и реакции и слично...) нека пише.
Би ве замолил да ги затемнувате спојлерите на оваа тема зошто ова ќе биде уште една „од оние“ серии...