Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81
:( Жал ми е...слабокрвна сум, и ред други работи ми спречуваат да дарувам крв...али барем ќе ја промовирам акцијата, па се надевам дека некој ќе го пополни моето место :smir: во секој случај БРАВО за организацијава, секоја чест!

Сакам да дарувам крв, но немам сеуште 18. Знае ли некој како да дојдам до согласност од моите родители, соодветна, која ќе ми овозможи да дарувам крв? Да не зборувам дека сум една од најретките крви групи (ако не и најретка)... нулта негатив!

Сакам да дарувам крв, но немам сеуште 18. Знае ли некој како да дојдам до согласност од моите родители, соодветна, која ќе ми овозможи да дарувам крв? Да не зборувам дека сум една од најретките крви групи (ако не и најретка)... нулта негатив!
Ако имаш 17 ќе ти дозволат ако ги замолиш.Ако имаш помалце не се надевај.

ja bi dala ali da iam 18 ili poise iam zamo 13 :toe:

јас зборот крв не го замислувам, па не да дарувам, ама и така имам 15 години.

Добро бе луѓе ЧИТАТЕ ЛИ ВИЕ??!!!

Инаку со 17 години и 6 месеци може да се донира крв барем како што беше кога дававме во средно.

Како крводарител со над 15 пати дарувана крв до сега, акцијава потполно ја подржувам и во зависност од мојата присутност во Скопје ќе земам учество во нејзе.

Бидејки физички неможам да присуствувам, но ќе дарувам во Кочани на 6-ти.
Ја поздравувам акцијата.

Дечки и девојки,

Крводарителската акција доби поддршка и од хумани личности од македонската музичка естрада, како и од колеги од другите медиуми (новинари, водители) кои ја прочитале темава на форумот и кои изразија желба да дојдат во сабота, да се приклучат во акцијата и да даруваат крв.

Се гледаме таму : )

јас и Леандра заедно ќе си даруваме!! ако има преживеани и пица ќе се частиме :helou:

Поради здравствени проблеми и примање на терапија ќе го пропуштам моето трето дарување на крв во сабота,но ќе бидам присутна како подршка на ѓаволчево:)Кога ќе ми заврши терапијата ќе си одржам мојата обврска.Секако за поздрав акција.

bi sakal da daruvam sum daruval ednas dosega u skolo ama ako najdam vreme a ke se potrudam ke odam da daruvam.

неможам да давам крв....болен сум...а може и ке дојдам да видам кој/шо ке има

јас сум маалку ептен маалку настината, али ништо посериозно така да се гледаме во сабота:helou:

Најверојатно ќе дојдеме и јас и девојками. Не сум дарувал крв а сакам (дури ни крвната група не сум сигурен која ми е).
Поздрав и се гледаме

ти кажуваат таму која крвна група си

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom