Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ќе учествувате во оваа хуманитарна акција со дарување на крв?

• Вкупно гласачи
    81
Браво бе Кјганџии...после дарувањето облека сеа дарување крв.
Ама морам да напоменам. Дека јас нема да учествувам т.е. нема да давам крв!
Ќе признаам пред сите. Јас сум пичка коа е у прашање да ме боцка некој у вена. Од секогаш сум го имал овој проблем...не е од сега. Абе ако сака докторот шо ќе ме боцка да ме исече за крв да ми земе од било кое место одма ке му дадам. Ама боц у вена ми е језиво и имам сам со себе проблем на тоа поле. И многу ми е криво шо не можам да донирам малку од мојата шмекерска крв на некој. Сепак посакувам акцијава да успее и Кајгана да биде наградена од Црвенито Крст!

Бројте ме за ова...досега имам 9 пати дарувано и баш се мислев сега да одам...ама вака е поубаво,10-ти јубилеен пат со кајганџии :smir:

А кога е ова уствари? Пошо сеа испоразболен сум и под лекарства.

Јас ќе дарувам до сега двапати имам давано крв. 0+ крвна група :)

Ајде Битолчани да се организираме, што викате? Јас давам сигурно, ако има акција во Бт. Башка даваат чоколадце и сокче, а можи и маиче муфте да падни :vozbud:.

Ацид, а пошто ја ијам не толку јака крв, односно малку ми е слаб хемоглобинот, ќе може да дарувам или ?

Имам давано крв, пред 3 месеци, на колку време смеат женски да даваат? Ако е за месец дена разлика мање више бутурот не ќе ми е... А + сум и ќе дадам обавезно! Откако на дедо ми му го спасија животот благодарение на крв од трансфузија, речено ми е-цел живот ќе давам. (крв:vozbud:):back:

Најмалку три месеци (како што знам јас од кажување на докторите) треба да не се дарува Мими, треба и ова да се знае.

Сега брзо давав,ама ќе се прошверцувам пак да давам:)
Браво Ацид за акцијава,само се надевам дека нема да биде како минатиот пат со моторџиите.

Ацид, а пошто ја ијам не толку јака крв, односно малку ми е слаб хемоглобинот, ќе може да дарувам или ?
Дали може да даруваш ќе ти одговори стручно лице од заводот за трансфузиологија (без кои не поминува ниедна крводарителска акција), откако ќе те боцнат во прст за да ти го проверат нивото на хемоглобин во крвта :)

15 пријавени до сега, браво! :)

Откако ќе го дефинираме датумот, ќе ја рашириме темава по пријатели и контакти со цел да добие поголема масовност.

Се пријавувам и јас + 1, под услов да е после 16:30 или викенд, поради работни обврски :wink:

Утрово ми простигна мејл па доколку некој ја има соодветната крвна група да помогне.

Potrebna e krv (trombociti) od krvna gurpa 0-ta pozitiv

za 17 godisno bolno dete , koe lezi na
hematologija.

Bi bila blagodarna dokolku dojdete na klinikata za

transfuziologija da daruvate krv od ovaa krvna grupa

Za site dopolnitelni informacii kontaktirajte me na

telefon

076 452 427

Odnapred Vi Blagodaram

Majkata Rodna

Ако имаш анемија не можеш да даруваш.

Поради тоа и јас не можам да допринесам за акцијава. Жал ми е..но сепак има и други начини за да се помогне. :)

јас и Леандра заедно ќе си даруваме!! ако има преживеани и пица ќе се частиме :helou:

Јас ќе дарувам до сега двапати имам давано крв. 0+ крвна група :)

Утрово ми простигна мејл па доколку некој ја има соодветната крвна група да помогне.

Potrebna e krv (trombociti) od krvna gurpa 0-ta pozitiv

za 17 godisno bolno dete , koe lezi na
hematologija.

076 452 427

Odnapred Vi Blagodaram

Majkata Rodna

Гоце, било кој....ајде!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom