Зошто жените сакаат уметници?

Glumici - Catherine Hepburn, Audrie Hepburn, Elizabeth Taylor, Vanessa Redgrave, Cate Blanchett, Audrey Tautou........

Eve ti smajli da ne places - :helou:

Маргинални исклучоци со кои во никој случај не би се воспоставил некој поширок консензус.
За сите нив има противодговор и на крај и статистичко заситување од кое нема да можеш да се браниш.
Има, не велам не, но толку се ретки, да се занемарливи.

Како прво уметник е широк поим.
Како второ тие што летаат не ги ни сметам за уметници.
Како трето уметниците се најинтелигентни нај креативни и нај добронамерни луѓе. Имате многу Стереотипи за нив, а тие самите го движат општеството а не некои билдери. Поголем спортист за мене е шахистот одколку билдер.
brat mnogu gresis za bodi bildingot,toa e umetnost,a ne samo sport,inaku ubavo kaza za umetnicite,se soglasuvam so tebe.:)

Маргинални исклучоци со кои во никој случај не би се воспоставил некој поширок консензус.
За сите нив има противодговор и на крај и статистичко заситување од кое нема да можеш да се браниш.
Знаеш што е маргинално и ретко?

Твојот, очигледно игнорантен, став по оваа тематика.

Не знам каква идеја за грандиозност гаиш за себе, но жалам, врвни критичари и уметници велат поинаку, а нивниот збор тука важи. Не твојот, и сличните на твојот, онака, из ведро небо, закључоци.
Ти си тотално некомпететен за конкретнава проблематика. (нормално, нели, секој има свои полиња на компетенција и обратно...)

Твојот, очигледно игнорантен, став по оваа тематика.

Не знам каква идеја за грандиозност гаиш за себе, но жалам, врвни критичари и уметници велат поинаку, а нивниот збор тука важи. Не твојот, и сличните на твојот, онака, из ведро небо, закључоци.
Ти си тотално некомпететен за конкретнава проблематика. (нормално, нели, секој има свои полиња на компетенција и обратно...)

Не е така и го знаеш тоа.
Ставот не е игнорантен, туку реален.
Не се работи тука за мојата компететност, туку за универзално прифатената.
Врвните критичари и уметници се согласуваат со мене.
Гарфилд спома неколку глумици. Зошто и ти истото не го направиш?
И на крај да заклучиш дека нема пандан на глумците во истите периоди?

Можеме и сега да почнеме..
Ќе ти ги напишам глумиците и нивните за тоа време спротиставени машки карактери.

Мarginalni??
Daj maski glumci, koi glumat, navistina, umetnicki, a ne Bred Pitt ili slicno!
Ima, ama kolku mazi, tolku i zeni.
Јas dadov samo aml broj na primeri. sakas poveke, baraj si sam, ne se ubeduvam so shovinist koi podaleku od nosot ne gleda, ubeden deka negovoto e najvistina.

Retkost e da priznaes koga ke pogresis. Zatoa mislenjeto na Nikola e marginalno, bidejki nikogas ne priznava deka ja zebegal vo greska.

Јас не велам дека нема мажи уметници, како ти што тврдиш дека нема жени.
јас само велам дека има и тоа во голем број!

На послушај малку убава музика. не се саклдисувај, неможеш секогаш да бидеш во право!

Абе темава не е за пичките и нивната бурна трепетлива реакција при допир со "УМЕТНИК"?

Тој момент малкус е исцрпи, сега тераме варијанта на темата, како Голдберг варијациите кои маестрално ги отсвире една наша УМЕТНИЧКА-музичарка ПИЈАНИСТКА!!

Мarginalni??
Daj maski glumci, koi glumat, navistina, umetnicki,

Марлон Брандо
Роберт Де Ниро
Дастин Хофман
Џек Николсон
Клинт Иствуд
Кери Грант
Кевин Спејси
Пол Њумен
Кристијан Бејл
Стив МекКвин
Жерар Депардје
Чарлтон Хестон
Мајкл Кејн
Семјуел Џексон
Ал Пачино.
Ентони Хопкинс...

итн.. ги има многу и сите се впечатливи и икони и оставиле нешто позади себе.
Што оставиле твоите споменати?
Клеопатра, најчкарт со најголем буџет филм и амелиа , потресената девојка која не знае кај е. Или самовилата од лотр.. Гандалф ја јаде за поручек, камо ли останатите.
Не заебавај.

Марлон Брандо
Роберт Де Ниро

Џек Николсон
Клинт Иствуд

Жерар Депардје
Чарлтон Хестон
Мајкл Кејн

Ентони Хопкинс...

итн.. ги има многу и сите се впечатливи и икони и оставиле нешто позади себе.
Што оставиле твоите споменати?
Клеопатра, најчкарт со најголем буџет филм и амелиа , потресената девојка која не знае кај е. Или самовилата од лотр.. Гандалф ја јаде за поручек, камо ли останатите.
Не заебавај.

Mozebi ovie.
No toa ne znaci deka ja ne mozam da iskopam eden kup drug glumici, ne e merenje komu mu e pogolem, tuku deka gi ima i edni id rugio.

Jas ne tvrdam deka nema mazi umetnici ili deka zenite se podobri, tuku ti velam deka gresis koga velis deka zenite ne se umetnici i nemaat bliskost so umetnosta.

Не е така и го знаеш тоа.
Ставот не е игнорантен, туку реален.
Не се работи тука за мојата компететност, туку за универзално прифатената.
Врвните критичари и уметници се согласуваат со мене.
Гарфилд спома неколку глумици. Зошто и ти истото не го направиш?
И на крај да заклучиш дека нема пандан на глумците во истите периоди?

Можеме и сега да почнеме..
Ќе ти ги напишам глумиците и нивните за тоа време спротиставени машки карактери.
:)

Холивудски глумци/глумици ми даваш како уметнички параметар...утка у старт.
Второ, тука ти може да збориш за само за твој личен вкус и перцепција на нивните улоги...и пак ти фали стручност и релевантност.

Никола, те почитувам ко интелект, интересна ми е улогата која на форумов ја одигруваш, али кога не си у право, не си, тоа е. :)

Како и да е, апсурдно е да се продолжи дискусијата во контекстов, кога одговорот е многу очигледен.

Поздрав од Инес - уметницата:pipi:

Mozebi ovie.
No toa ne znaci deka ja ne mozam da iskopam eden kup drug glumici, ne e merenje komu mu e pogolem, tuku deka gi ima i edni id rugio.

Jas ne tvrdam deka nema mazi umetnici ili deka zenite se podobri, tuku ti velam deka gresis koga velis deka zenite ne se umetnici i nemaat bliskost so umetnosta.

Не, туку ми противречиш кога велам дека нема глумици кои би биле блиску до овие глумци.
Тоа е разликата.

Ima, de gustibus et coloribus non disputantum - за вкусовите и бои не треба да се полемизира!

Јасно, читај ме внимателно? Различни вкусови, различни перцепции.

Нејсе, значи признаваш дека има извонредни уметници кои се жени?!

Ima, de gustibus et coloribus non disputantum - за вкусовите и бои не треба да се полемизира!

Јасно, читај ме внимателно? Различни вкусови, различни перцепции.

Нејсе, значи признаваш дека има извонредни уметници кои се жени?!

Да. Има. Зошто би немало?
Има дури и жени математичарки. Ретки се, но ги има.
Не е тоа воопшто предмет на дискусија.
Проблемот беше во квантитетот и нивното влијание.
Не се толку способни, за да се посебно експонирани.

E tuka gresis.

Voopsto ne bila sposobna ni Maria Curie, a ni Valentina Tereshkova!

Ni Geroge Sand!

Ic.

Кири е една жена меѓу 100 мажи нобеловци.
Терјешкова исто меѓу 100 астронаути.
Иако имало комунизам, само таа е жена во советската програма?
Зошто? Најверојатно како маркетиншки трик за успехот на еднаквоста.
Што излезе дека нема врска.
За санд не ни коментирам, писатели на куп и сите значајни, машки.
Добро Вулф или Плат што не ги спомна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom