- Член од
- 26 јуни 2009
- Мислења
- 562
- Поени од реакции
- 10
Bratot naprael golema greska mesto 6.9 ti pisal 69 raduaj se samo na tri dena i doniraj nesto od tie pari u Narodnata Banka na Makedonija.Зема некој поголема плата?
Bratot naprael golema greska mesto 6.9 ti pisal 69 raduaj se samo na tri dena i doniraj nesto od tie pari u Narodnata Banka na Makedonija.Зема некој поголема плата?
Како може одма да ти ја смени треба да пројдат најмалку три дена откако ке ти даде нова плата.Абе се нашалив само,вчера ми зголемил на 69,ама одма вратил на 6.9,само ме интересираше да видам што ќе кажете.
И одма сакате да ви дадам пари у Народна Банка,а јас немам денар скапан.:tv:
Ете видиш дека можело.Како може одма да ти ја смени треба да пројдат најмалку три дена откако ке ти даде нова плата.
??Јас на моите работници им ги менував платите кога сакавКако може одма да ти ја смени треба да пројдат најмалку три дена откако ке ти даде нова плата.
Taка и е. Dragon, 3 дена е минимумот кој мора секој работник да го помине во фирма во која се вработува, додека сопственикот на фирмата има право да го отпушти работникот кога сака, дури и за време на тие три дена, и платата може кога сака да му ја смени.??Јас на моите работници им ги менував платите кога сакав
... но дури после тие први три дена откако работникот ќе се вработи во компанијата.... и платата може кога сака да му ја смени ...
Едно време јас додека имав фирма откако ќе им ја сменев не ќе можев после три дена да им га сменим ми пишуеше нешто неможеш да ја смениш платата бидејќи така си се договорил со работникотTaка и е. Dragon, 3 дена е минимумот кој мора секој работник да го помине во фирма во која се вработува, додека сопственикот на фирмата има право да го отпушти работникот кога сака, дури и за време на тие три дена, и платата може кога сака да му ја смени.
Може да се случи и пред истекот на тие три дена да може работникот да даде отказ, но само доколку фирмата нема доволно пари за да може да го снабди со плата работникот, или доколку нема суровини/raw materials.
Нема врска, регистриран сум и јас на нивниот форум па нигде нема договор кој да ја земе наградата не шири дезинформации може ќе ја земе наградата акционер али нема никаков договор на јавни форуми.Сега и ја видов дека одамна се намав пуштено на нивниот форум.Имаше и гласање кои да ги земат наградите од овие акционери но на крај решија да биде рандом добидник од акционерите.
Затоа ќе го отпуштиш и готово.Едно време јас додека имав фирма откако ќе им ја сменев не ќе можев после три дена да им га сменим ми пишуеше нешто неможеш да ја смениш платата бидејќи така си се договорил со работникот
Akcioner si ??Нема врска, регистриран сум и јас на нивниот форум па нигде нема договор кој да ја земе наградата не шири дезинформации може ќе ја земе наградата акционер али нема никаков договор на јавни форуми.
Има некој контакт со United Macedonia или Aleksandar Dee_Jay??? Изгледа ја баталилe играва па дај некако да ги најдеме на кајгана за да ги дадат акаунтите на некој, да не одат јаки човеци за џабе...
исто така зборев со themacedon и се согласи да го даде акаунтот пошто нема да игра веќе...така да ако има заинтересирани почетиници нека ми пишат пп...