Фан Клуб: Челзи

• Креатор на темата Креатор на темата Fantom
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ај бе па и вие,уште први сме на табела.
Ќе се тешиме...ете и европскиот шампион Интер е во мизерна ситуација како нас :)

што побрзо го избркаат Анлечоти тоа подобро ...

Баш сакам да го видам на селекторската позиција на Англија :pipi:

Ја мислам ако го избркаат Анчелоти тешко ни се пишува,нека си ја заврши сезоната па после може да се донесе друг тренер.Нема потреба да мењаме тренер на полу сезона..

--- надополнето ---

Ќе се тешиме...ете и европскиот шампион Интер е во мизерна ситуација како нас :)

Богами истото им се дешава..Само ние што имавме најдобар почеток на сезоната они немаа..

--- надополнето ---

Или овие два се прејаки или другите се преслаби :D

Донеси го Реал у Англија и ќе збориме после..Само да те потсетам 5-0 од Ливерпул јадевте..

Колку ни е умрен фанклубов,бетер од оној на Ливерпул е:)
И кога победуваме и кога губиме,едвај по една страна испишуваме :pos:

Па ај преброј колку фанови сме ние, а колку на Јунајтед на пример.

Не,Бенитез.Слушам ќе го бркале од Интер,па да го собереме...

Донев,не сме којзнае колку али доволно сме да утепаме време и да напрајме асолен муабет.
Во секој случај подобро да не пишуваме редовно,одколку да им честитаме родендени на играчите,на клубските лекари,на секој постигнат гол да :vozbud:се потресуваме и да го пишуваме името на играчот едно 5-6 страни.

п.с.Креспо немој Реал да го чепкаш молимте :)
Плус не дај Боже да ни паднат во ЛШ,има да не согуЉат.

Ја мислам ако го избркаат Анчелоти тешко ни се пишува,нека си ја заврши сезоната па после може да се донесе друг тренер.Нема потреба да мењаме тренер на полу сезона..

Само бев саркастичен со постот дека глеам пекате како мали дечиња дека сакате Анчелоти да си иде како он појма немал итн ...

Но ако не се лажам како што го прочитав фантомХ ова е најслабиот Челзи во ерата на Абрамович па така да не глеам што треба повеќе Анчелоти да направи со овој тим.

Може последниве утакмици катастрофа сме,али ќе се подобриме тоа сигурно..Уште сме први и ќе се бориме да ја обраниме титулата..Мора да има кризи у секој тим тоа е нормално..

--- надополнето ---

Не,Бенитез.Слушам ќе го бркале од Интер,па да го собереме...

Донев,не сме којзнае колку али доволно сме да утепаме време и да напрајме асолен муабет.
Во секој случај подобро да не пишуваме редовно,одколку да им честитаме родендени на играчите,на клубските лекари,на секој постигнат гол да :vozbud:се потресуваме и да го пишуваме името на играчот едно 5-6 страни.

п.с.Креспо немој Реал да го чепкаш молимте :)
Плус не дај Боже да ни паднат во ЛШ,има да не согуЉат.

Не би рекол другар..Што го напраивте вие Челзи ебате,ајде од сите ќе губиме до крај на сезоната...

--- надополнето ---

Многу очаен пост, сите ќе се сложиме.

Не е очаен постот туку неможам да те читам едноставно со фалење..

--- надополнето ---

Само бев саркастичен со постот дека глеам пекате како мали дечиња дека сакате Анчелоти да си иде како он појма немал итн ...

Но ако не се лажам како што го прочитав фантомХ ова е најслабиот Челзи во ерата на Абрамович па така да не глеам што треба повеќе Анчелоти да направи со овој тим.

Нормално е после секој пораз да се плука по тренерот,нормално..А на почеток кога тепавме по 5-0 Анчелоти беше најдобар така?Челзи ќе се бори за титулата ете тоа ќе напраи Анчелоти..

Нормално е после секој пораз да се плука по тренерот,нормално..А на почеток кога тепавме по 5-0 Анчелоти беше најдобар така?Челзи ќе се бори за титулата ете тоа ќе напраи Анчелоти..

Па послем поразот од Бирмингем јас не би плукал по тренерот би плукал по летаргичноста и незаинтересираноста на Дрогба и на смешниот Калу.

ај против сандерленд Челзи беше ужасен сосема без концепт и никаква игра, али тоа вчера што го видов е неефикасност од страна на играчите ( јбг се дешава ).

Вчера едино ми остави впечаток Рамирез и Микел .. Рамирез трча за 4ца во тимот ејј, страшно колку мрзливо и незаинтересирано се однесуваа некој играчи на теренот но тоа е ..

Е сеа дали ќе се бори за титула останува да видиме на крај искрено баш би сакал да лапне Челзи повторно титула во ПЛ ипак фаворит ми се.

А тоа што не им дава шанса Анчелоти на младите е општо познато дека има повеќе симпатии кај постарите играчи. :smir:

Тотално се согласувам. Ќе видите сега во вторник Жилина не си оди без најмалку 5 примени гола.
Состав:
Чех
Босингва - Брума - Бане - Анхолт
МекЕкран - Рамирес - Какута
Стариџ - Дрогба - Малуда​

Резултат 6-0

Стрелци: 2х МекЕкран, Рамирес, Какута, Стариџ, Дрогба​
Ја вака мислам:
втор голман (кој и да е)
Босингва - Брума - Иванович - Ван Анхолт
МекЕкран
Рамирес Есиен
Какута
Стуриџ Дрогба
Анчелоти веќе го најави МекЕкран како стартер во улогата на Микел, а спомнати му се и Анхолт, Брума и Какута.​

Исто, воопшто не му замерувам на Анчелоти. Он се труди да го извади максимумот од играчите кои ги има, и мислам дека е свесен за состојбата во клубот, но нема никакво право на глас, и неможе ништо да направи.
Проблем е шо сезонава апсолутно не вади максимум од целиот состав, многу, многу често форсира сартни 11мина без врска, шо и се гледа според то како ни се одвива сезоната.
Има право на глас, но не е одлучувачки неговиот, а не гледам и зошто би бил.

Блазе си ни ако сме ко Интер.

После сите случувања, јас не можам да го замислам Анчелоти како тренер и во наредната сезона. Едноставно, такви се работите.

кој е следен Рајкард сеа ??
Френк Арнесен

Многу очаен пост, сите ќе се сложиме.
Шефе, ништо не кажуваш за Челзи шо можи да го коментираме и со самото то, замараш. Сите ќе се сложиме, сите плус јас. :toe:

Не знам дали имал или немал појма, то сега не е на муабет.
Работата е тоа шо тој ни одблиску не вади максимум од се шо има на располагање.
ВБА дома, прво коло - апсолутно најјакиот тим на терен?!
Спартак дома, 4то ЛШ коло (3 од 3 победи претходно) - најјак состав иако ликови ко Дрогба и Ешли Кол се пред умирање.
Сандерленд дома - 3тиот избор за десен бек добива предност како центархалф пред Брума кој колку и да е неискусен, то му е природна позиција?
Форсирање една иста помочана 4-3-3 цело време, нејзината ефикасност за Челзи е во тоа шо играчите од средината како Лампард и Есиен се способни за постигнување голови во секое време - со која цел се форсира тој неуморниот твој Рамирес кој трча ко headless chicken (ме бендиса изразов) наоколу и крилниот играч Жирков место претходно споменатите двајца последниве натпревари?
Од тренерот на Челзи очекувам да ги знај можностите на својте фудбалери, максимално да ги искористува, а не да форсира сосила една та иста работа само. Од примериве се гледа дека Анчелоти потфрла и за двете работи - ни внесува некоја промена, ни пак ги знај можностите и неможностите на својте играчи (а веројатно и затоа не е способен да внесе некоја промена).
Ова е најслабиот Челзи од ко е дојден Абрамович то е точно. И во Анчелоти гледав човек кој можи то да го неутрализира. Сега шо гледам? Копито...ај добро, нека не биди копито, шо сака нека биди, гледам некој кој, баш напротив, го појачува и појачува тој неквалитет.
Кај Челзи нешто ново можи да се само младинците. Вакви или онакви маме нивно, тие се, јебига. И Анчелоти како нивни тренер треба да бара начини за нивно интегрирање во екипата. Не за седење на клупа и влегување во игра во последни 10 минути на МекЕкран чисто за да се задржи топката до крајот пошто е пимплач!!! Па не сум бре јас тој шо го нарече Какута „иднина на Челзи“ лани, декември месец негде. И дали најдобро место за прв старт на Какута во Премиер Лигата беше Вила Парк? А не Стемфорд Бриџ против ВБА во помочано прво коло, на пример?

Анчелоти е тотално изгубен, дрско или не, си земам за право да го тврдам таквото нешто. За разлика од збрката лани во декември, ко го изгубивме Есиен заради повреда, сега не верувам дека можи да ја сврти работата ко шо треба и затоа му предвиувам заминување в лето. Околностите од типот на ситуацијата Вилкинс-Еменало, немањето пари за нови играчи, немање ни збор за негов нов договор иако ја истера најуспешната сезона во клупската историја.....се само големи додатоци за тоа.

Па послем поразот од Бирмингем јас не би плукал по тренерот би плукал по летаргичноста и незаинтересираноста на Дрогба и на смешниот Калу.

ај против сандерленд Челзи беше ужасен сосема без концепт и никаква игра, али тоа вчера што го видов е неефикасност од страна на играчите ( јбг се дешава ).

Вчера едино ми остави впечаток Рамирез и Микел .. Рамирез трча за 4ца во тимот ејј, страшно колку мрзливо и незаинтересирано се однесуваа некој играчи на теренот но тоа е ..

Е сеа дали ќе се бори за титула останува да видиме на крај искрено баш би сакал да лапне Челзи повторно титула во ПЛ ипак фаворит ми се.

А тоа што не им дава шанса Анчелоти на младите е општо познато дека има повеќе симпатии кај постарите играчи. :smir:
Дрогба незаинтересиран? Дрогба ќе пукнеше од мака ко погоди пречка вчера, човекот игра и болен и повреден само оти нема кој да игра пошто алтернативите се Калу и Стуриџ. Да не е незаинтересираноста кај Анчелоти можеби? Калу не е смешен, туку е трагичен. И ќе лета во наредниот бран на смалувања на трошоците, бар се надевам.

За концептите на игра, се искажав погоре како се форсира на средината нешто што НЕ СМЕЕ да се форсира. Едноставно можи да се смени формација.

Рамирес трчал за 4ца? За шо е појќе, за маратонец или за спринтер, за шо да го пријавиме за атлетика?

Анчелоти ако има појќе симпатии за постарите играчи нека си го пикнат по еднаш од позади , и нека не драпа мадина појќе, нека ја планира ротацијата ко шо треба. Пошто сега воопшто и ја нема, ја немаше ни на почетокот кога беа сите играчи здрави ако се проблем повредите.

Уште еден голем минус кај Анчелоти, кој не го зборував лани пошто верував во него. Сега кога веќе гледам шо прај и не верувам во него, ќе искоментирам - кога Анчелоти со реакција од клупа сменил тек на натпревар шо не одел во наша полза? Никогаш. Ни минатата сезона кога имавме јака клупа, па за оваа да не прајме муабет, то стартните 11 не можи да ги погоди ко шо треба, па не од клупа да сменел нешто.
Али јебига.

нема ли некој од младите шо игра на централен дефанзивец позиција?
фереира не може д аигра централен, ја нема таа сила.
бане, ај ај ќе игра нешто, ама не може сам.

МекЕкран задњи везник?
Не сакам да помислам дека Анчелоти со новава улога ќе му ја упропасти вистинската природна позиција.
Детево може да игра полушпиц или пак везњак ко Лампард.Ама да игра на место Микел,нешто не е во ред.

нема ли некој од младите шо игра на централен дефанзивец позиција?
фереира не може д аигра централен, ја нема таа сила.
бане, ај ај ќе игра нешто, ама не може сам.
Брума е центархалф, а Ван Анхолт играше центархалф против Кристал Палас и Ајакс на пријателските шо ги видов. Ама Фереира најмногу се покажал на тренинг. Освен то да играл против Калу на тренингот, друго обајснување немам како е можно тоа.

--- надополнето ---

МекЕкран задњи везник?
Не сакам да помислам дека Анчелоти со новава улога ќе му ја упропасти вистинската природна позиција.
Детево може да игра полушпиц или пак везњак ко Лампард.Ама да игра на место Микел,нешто не е во ред.
Нема речено директно место Микел, туку „holding midfielder“. Во шо не гледам разлика.
http://www.skysports.com/story/0,19528,11668_6519657,00.html

--- надополнето ---

Newcastle next who are playing even worse than us at the moment. Good game for them to get back on track :icon_mrgr

--- надополнето ---

Look at tottenham after Arnesen leaves, they got the real talents
Arnesen is ****

:icon_bigg

--- надополнето ---

Пошто за то пишувам од фебруари месец, јасно е дека овие настапи на Челзи не се изненадување за мене и не ме потресуваат многу - доволен ми беше периодот по испаѓањето од Интер. То шо сега ми е страшно болно е шо отанатите тренери/менаџери си играат мајтап со нас. Ко овај на пример... :raz:
http://www.dailymail.co.uk/sport/fo...despite-sorry-Birmingham-defeat.html?ITO=1490

Исти К друга димензија,тоа за МекЕкран.
Само нејќам да се случи истото што се случи со Андерсон.Дојде од Порто во Манчестер како полушпиц,Фергусон го усра како задњи везник.Исто и со Алан Смит.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom