Не знам кој е човеков, ама имам солидни забелешки...
Во шо минатогодишниот тим на Челзи бил убедлив? Во бодот пред Манчестер Јунајтед на крајот?
Абрамович одамна штеди, барем кога е Челзи во прашање. Сега штеди и клубот, и то на големо.
Не е точно ова за Реј Вилкинс, неговото влијание не беше толкаво колку шо е прикажано во текстов. Само неговото заминување е во многу специфичен момент и направено на уште поспецифичен начин, и двата услови се контра Челзи.
Анчелоти нема да бара засилувања од Абрамович.
Не може конкретно да се каже дали ова е почеток на пад или не. Ама слободно можи да се потенцира дека маглата е се погуста и погуста и Челзи е се поизгубен и поизгубен во неа.
И последново е најголема катастрофа, авторот да ја провери овосезонската статистика на Манчестер Јунајтед пред да се бламира со вакви констатации кои се целсоно грешни! Јунајтед немал сјајни резултати сезонава?! Ау!
Види шефе, дали си свесен дека во овие моменти разликата меѓу Манчестер и Челзи ни е битна колку едниот и единствен кислороден атом во еден молекул вода кој беше во замрзната агрегатна состојба и висеше во рамките на еден мранзул на покривот од двекатната куќа на комшиве пред некои пет години? Жити религијата ваша посрана манчестеровска, не замарај. :smir:
Јас не знам кој е „вистинскиот Рамирес“ и околу то не можам многу да коментирам. А овај Рамирес кој игра во Челзи е, како го имаа наречено на цфцнет, headless chicken. Или „мува без глава“ по наше. А то според мене, не е од отсуството на Лампард туку од негова тотална тактичка неспремност и неподготвеност за тим ко Челзи и сум длабоко песимистички настроен кон него. Микел бар на 18 години дојде, овај 24 веќе има.
Челзи не е во криза, Челзи „плови“ низ страшно густа магла и е се поизгубен и поизгубен.
Нејмар, тој шо го нареков гнасно копиле шо не искористува за да добие нов, побогат договор? А ти како викаше, не ми текнува...? :raz:
Ефтини пари? Најновото англиско чудо?!
Барам од модераторите бан заради перверзност. :tv:
Приметете ја терминологијава:
He will split the initial period between assisting
First Team Coach Carlo Ancelottiand updating his coaching qualifications as he takes on this bigger and more influential role.
Конечно! Конечно почнаа да ја користат вистинската терминологија за хиерархијската поставеност на клубот - Карло Анчелоти НЕ Е МЕНАЏЕР на Челзи, тој е САМО ТРЕНЕР! Сега си велам оти и фанојве шо не увидоа досега, сега ќе увидат.
Нашиот нов асистент на тренерот на првиот тим.
Не е Твиди бе ова сега? Ешли можи да е ваков или онаков, ама шо па тогаш уште му го носи презимево иако разведени?
После Ешли не чинел.