Челзи има пари братче само не им се даваат По се изгледа му пројде меракот на Романчево наше!!!Околу Манчестер Јунајтед можиш да ме „мавташ“ вака или онака, ама Челзи е „мој терен“. Зато, да почниме, иако планирав да завршам со претходното...
1 болд: Не можи. Едноставно, НЕ МОЖИ!
2 болд: Млади има, талентираноста е страшно дискутабилна, а нивните глави се катастрофа, целосен хаос.
3 болд: Кој од тие млади стартуваше на Енфилд, не приметив?
4 болд: Не е сјајен Манчестер Јунајтед, ама го нагласив дека е „чекор пред сите“ за првото место пред стартот на сезоната и тврдам дека има најдобар почеток на сезоната - ама не, Челзи бил сјајен. Наш „шампионски спас“ не е јануари, пошто, досаден станав за тие шо редовно читаат овде, Челзи нема пари.
Не му пројде меракот, туку човекот е исфрустриран од играта и резултатите на Челзи после милијардите вложени во клубов.Челзи има пари братче само не им се даваат По се изгледа му пројде меракот на Романчево наше!!!
Баш затоа и бевме очајни.Ливерпул со две шанси ни заби два гола.Викаш не мрднаа од своја половина?Па и ја да сум тренер и да иам водство од 2-0,многу нормално дека ќе се бранам и ќе пробам да го зачувам водството и евентуално преку контра да ја запечатам победата.Незнам што толку сте дигнале паника да го е*ам..Ве читам дека сме играле катастрофа,зар Ливерпул толку јак го видовте денеска?Зар не утепа со шанси и со пречки?Глупости..Дадоа 2 гола и не мрднаа од својата половина..Според се што видов на теренот мислам дека оваа утакмица така лесно беше пуштена за Ливерпул да тепа што едноставно ми падна жал ако не тепаат..Иако они повеќе ја посакуваа оваа победа..Пак сме први и нема потреба од загрижување и нервози..Само главата горе и тепаме против Фулам..
Уште во лето пишуваа за овај дека сме нуделе 15м.Баш затоа и бевме очајни.Ливерпул со две шанси ни заби два гола.Викаш не мрднаа од своја половина?Па и ја да сум тренер и да иам водство од 2-0,многу нормално дека ќе се бранам и ќе пробам да го зачувам водството и евентуално преку контра да ја запечатам победата.
Ти што очекуваше,Ливерпул и после вториот гол да напаѓа да ни праи олимпика?
Пак сме први да,ама Манчестер ни дише во врат и само два бода се во прашање.Уште еден ваков кикс и ќе бидеме втори.
Иначе против Фулам ја вака би излегол:
-------------------Чех----------------
Босингва---Бане----Алекс--------Фереира---
-------------------Микел-------------------------
---------Есиен--------------Малуда---------
----Стариџ-------Дрогба---------Калу--------
Тери и Кол нека одморат малце,за да видат дека не се недопирливи.А,во тоа време Тери може да појде до кај детено Кели од Ливерпул,за да земе некој час.
Жирков и Рамче исто нека седнат на клупа затоа што појма немаат двајцата,а и нека се здебелат малце да не го губат секој можен ебан дуел.
Данчо внесува свежина со секое негово влагање,па добро би било да стартува,наместо цревото Анелка.
Малуда и порано има играно во среден ред,така да не сумњам дека би изиграл солидно.
И секако Есиен ако се врати од мистериозната повреда,ако не пак ќе мораме да гледаме анорексични играчи на терен.
Иначе читам сме биле заинтересирани за Керол од Њукасл.Искрено ми прави ќеиф тој играч мене.Корпулентен е,има добар осет за гол.Ете вчера им го заби и на Арсенал.
Згора на се има 20-21 година одприлика.
Дали ни е навистина потребен уште еден Тери после вчерашниот дуел? Ебаго.
Баш затоа и бевме очајни.Ливерпул со две шанси ни заби два гола.Викаш не мрднаа од своја половина?Па и ја да сум тренер и да иам водство од 2-0,многу нормално дека ќе се бранам и ќе пробам да го зачувам водството и евентуално преку контра да ја запечатам победата.
Ти што очекуваше,Ливерпул и после вториот гол да напаѓа да ни праи олимпика?
Пак сме први да,ама Манчестер ни дише во врат и само два бода се во прашање.Уште еден ваков кикс и ќе бидеме втори.
Иначе против Фулам ја вака би излегол:
-------------------Чех----------------
Босингва---Бане----Алекс--------Фереира---
-------------------Микел-------------------------
---------Есиен--------------Малуда---------
----Стариџ-------Дрогба---------Калу--------
Тери и Кол нека одморат малце,за да видат дека не се недопирливи.А,во тоа време Тери може да појде до кај детено Кели од Ливерпул,за да земе некој час.
Жирков и Рамче исто нека седнат на клупа затоа што појма немаат двајцата,а и нека се здебелат малце да не го губат секој можен ебан дуел.
Данчо внесува свежина со секое негово влагање,па добро би било да стартува,наместо цревото Анелка.
Малуда и порано има играно во среден ред,така да не сумњам дека би изиграл солидно.
И секако Есиен ако се врати од мистериозната повреда,ако не пак ќе мораме да гледаме анорексични играчи на терен.
Иначе читам сме биле заинтересирани за Керол од Њукасл.Искрено ми прави ќеиф тој играч мене.Корпулентен е,има добар осет за гол.Ете вчера им го заби и на Арсенал.
Згора на се има 20-21 година одприлика.
Можеби треба Анчелоти да го пушти Микел да игра по напред, а Есиен/Рамирес да се врати на неговата позиција. Може уште повеќе ќе се подобри неговата игра. Вреди да се проба.
Ма супер е детето, Џерард шо го изеде дури гледав нема врска. Правилен избор на Френк Арнесен после неброени патувања за Лисабон и следење на Бенфика. Секако, извесните Ди Мариа и Коентрао не се вредни за Челзи, Рамиреш бил ѕверот.п.с.Не знам со кој памет викав дека Рамирес ќе стане играчиште и бев единствен што го бранев во фанклубов.
Не се поарни? Манчестер Јунајтед со срамна форма има најдобар учинок од сите англиски клубови досега. То за мене е страшно поразувачко, ко фан на Челзи. Дури мислев дека се чекор понапред во однос на Челзи, ова доаѓа ко втор чекор понапред. Можи и трет.Иначе,јас мислам дека и ова година ќе бидеме шампиони.Можи не сме којзнај што,ама и другите не се поарни.
Не е точно дека сме поголеми лузери и од времето на Сколари. Вистината е дека оваа екипа е драстично, драстично понеквалитетна од тогашната, впрочем, најслаба од доаѓањето на Абрамович, ко шо реков претходно.Ова е трета утакмица на Челзи што не ја гледам сезонава (претходно Сити и Њукасл) и трета како губиме. Значи добар тајминг имам за да не се нервирам. Како и да е, се помирив од фактот дека сме поголеми лузери и од времето на Сколари, па можам да очекувам сè и сешто.
Дали ова треба да го примам ко шега? Пошто не гледам шо друго би можело да биди со оглед на то шо Челзи со почетокот на ноември има стравотна бројка од 4 сезонски порази, и мизеријата да е уште пострашна, сите во значајни дуели.“Everybody was waiting for Chelsea not to win every game and one day, when we lose, there will be a holiday in the country. But we are ready for that.”
- Jose Mourinho
Нигерот (ако е нигер) можи само да јади лајна. Иако дел е во право, со тврдењето дека Микел е „превоспитан“ од Челзи во поглед на неговата игра, „јадењето лајна“ се однесува на тоа шо сега бара Микел да стани Зидан кога истиов кутри стап не можи салам да шутира на гол, па камоли офанзивата да му бидела главна задача.