Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
“Everybody was waiting for Chelsea not to win every game and one day, when we lose, there will be a holiday in the country. But we are ready for that.”

- Jose Mourinho

--- надополнето ---

:pos2:

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Околу Манчестер Јунајтед можиш да ме „мавташ“ вака или онака, ама Челзи е „мој терен“. Зато, да почниме, иако планирав да завршам со претходното...
1 болд: Не можи. Едноставно, НЕ МОЖИ!
2 болд: Млади има, талентираноста е страшно дискутабилна, а нивните глави се катастрофа, целосен хаос.
3 болд: Кој од тие млади стартуваше на Енфилд, не приметив?
4 болд: Не е сјајен Манчестер Јунајтед, ама го нагласив дека е „чекор пред сите“ за првото место пред стартот на сезоната и тврдам дека има најдобар почеток на сезоната - ама не, Челзи бил сјајен. Наш „шампионски спас“ не е јануари, пошто, досаден станав за тие шо редовно читаат овде, Челзи нема пари.
Челзи има пари братче само не им се даваат :mad: По се изгледа му пројде меракот на Романчево наше!!!

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Не му пројде меракот, едноставно чека резултати од тоа што го вложи.... :smir: т.е Бери плодови

A

Auditore

Гостин
Челзи има пари братче само не им се даваат :mad: По се изгледа му пројде меракот на Романчево наше!!!
Не му пројде меракот, туку човекот е исфрустриран од играта и резултатите на Челзи после милијардите вложени во клубов.
Нормално како и секој друг сопственик логично е да постапи вака.
Ја да сум газда и платите би им ги намалил на сите до еден, па нека се борат да си ја вратат, а не платени суперстари а на терен пекмези и балетани.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Незнам што толку сте дигнале паника да го е*ам..Ве читам дека сме играле катастрофа,зар Ливерпул толку јак го видовте денеска?Зар не утепа со шанси и со пречки?Глупости..Дадоа 2 гола и не мрднаа од својата половина..Според се што видов на теренот мислам дека оваа утакмица така лесно беше пуштена за Ливерпул да тепа што едноставно ми падна жал ако не тепаат..Иако они повеќе ја посакуваа оваа победа..Пак сме први и нема потреба од загрижување и нервози..Само главата горе и тепаме против Фулам..

В

Вори

Гостин
Незнам што толку сте дигнале паника да го е*ам..Ве читам дека сме играле катастрофа,зар Ливерпул толку јак го видовте денеска?Зар не утепа со шанси и со пречки?Глупости..Дадоа 2 гола и не мрднаа од својата половина..Според се што видов на теренот мислам дека оваа утакмица така лесно беше пуштена за Ливерпул да тепа што едноставно ми падна жал ако не тепаат..Иако они повеќе ја посакуваа оваа победа..Пак сме први и нема потреба од загрижување и нервози..Само главата горе и тепаме против Фулам..
Баш затоа и бевме очајни.Ливерпул со две шанси ни заби два гола.Викаш не мрднаа од своја половина?Па и ја да сум тренер и да иам водство од 2-0,многу нормално дека ќе се бранам и ќе пробам да го зачувам водството и евентуално преку контра да ја запечатам победата.
Ти што очекуваше,Ливерпул и после вториот гол да напаѓа да ни праи олимпика?
Пак сме први да,ама Манчестер ни дише во врат и само два бода се во прашање.Уште еден ваков кикс и ќе бидеме втори.

Иначе против Фулам ја вака би излегол:

-------------------Чех----------------
Босингва---Бане----Алекс--------Фереира---
-------------------Микел-------------------------
---------Есиен--------------Малуда---------
----Стариџ-------Дрогба---------Калу--------

Тери и Кол нека одморат малце,за да видат дека не се недопирливи.А,во тоа време Тери може да појде до кај детено Кели од Ливерпул,за да земе некој час.
Жирков и Рамче исто нека седнат на клупа затоа што појма немаат двајцата,а и нека се здебелат малце да не го губат секој можен ебан дуел.
Данчо внесува свежина со секое негово влагање,па добро би било да стартува,наместо цревото Анелка.
Малуда и порано има играно во среден ред,така да не сумњам дека би изиграл солидно.
И секако Есиен ако се врати од мистериозната повреда,ако не пак ќе мораме да гледаме анорексични играчи на терен.

Иначе читам сме биле заинтересирани за Керол од Њукасл.Искрено ми прави ќеиф тој играч мене.Корпулентен е,има добар осет за гол.Ете вчера им го заби и на Арсенал.
Згора на се има 20-21 година одприлика.

A

Auditore

Гостин
Баш затоа и бевме очајни.Ливерпул со две шанси ни заби два гола.Викаш не мрднаа од своја половина?Па и ја да сум тренер и да иам водство од 2-0,многу нормално дека ќе се бранам и ќе пробам да го зачувам водството и евентуално преку контра да ја запечатам победата.
Пак сме први да,ама Манчестер ни дише во врат и само два бода се во прашање.Уште еден ваков кикс и ќе бидеме втори.

Тери и Кол нека одморат малце,за да видат дека не се недопирливи.А,во тоа време Тери може да појде до кај детено Кели од Ливерпул,за да земе некој час.
Жирков и Рамче исто нека седнат на клупа затоа што појма немаат двајцата,а и нека се здебелат малце да не го губат секој можен ебан дуел.
Данчо внесува свежина со секое негово влагање,па добро би било да стартува,наместо цревото Анелка.
Малуда и порано има играно во среден ред,така да не сумњам дека би изиграл солидно.
И секако Есиен ако се врати од мистериозната повреда,ако не пак ќе мораме да гледаме анорексични играчи на терен.

Иначе читам сме биле заинтересирани за Керол од Њукасл.Искрено ми прави ќеиф тој играч мене.Корпулентен е,има добар осет за гол.Ете вчера им го заби и на Арсенал.
Уште во лето пишуваа за овај дека сме нуделе 15м.
И мене ми го праи ќефот, корпулентен е ко Дрогба, многу помлад и поподвижен, го гледав против Арсенал маста им ја извади а имаше неколку асистенции и кул потези.
Не е неостварливо, али многу ќе бараат.

--- надополнето ---

Дали ни е навистина потребен уште еден Тери после вчерашниот дуел? Ебаго.

Blaster

Sex, Drugs & Rock'n'Roll
Член од
9 ноември 2008
Мислења
1.742
Поени од реакции
44
Преку машки полов орган од нови Тери, Меси, Роналдо, Лампард и не знам уште кој. Сакам нов Х, играч кој ќе збори за сам себе...

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23

И мене ми го праи меракот, страшно добар играч! Ни треба такво освжување во навалните редови, али не верувам дека ќе го донесеме! Нашите се сонувачи по Лукаку, Нејмар и остали, а неможат да го видат тоа што им е пред носот, али то је брате!

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
F

fantomX

Гостин
п.с.Не знам со кој памет викав дека Рамирес ќе стане играчиште и бев единствен што го бранев во фанклубов.
Ма супер е детето, Џерард шо го изеде дури гледав нема врска. Правилен избор на Френк Арнесен после неброени патувања за Лисабон и следење на Бенфика. Секако, извесните Ди Мариа и Коентрао не се вредни за Челзи, Рамиреш бил ѕверот.

Иначе,јас мислам дека и ова година ќе бидеме шампиони.Можи не сме којзнај што,ама и другите не се поарни.
Не се поарни? Манчестер Јунајтед со срамна форма има најдобар учинок од сите англиски клубови досега. То за мене е страшно поразувачко, ко фан на Челзи. Дури мислев дека се чекор понапред во однос на Челзи, ова доаѓа ко втор чекор понапред. Можи и трет.

Ова е трета утакмица на Челзи што не ја гледам сезонава (претходно Сити и Њукасл) и трета како губиме. Значи добар тајминг имам за да не се нервирам. Како и да е, се помирив од фактот дека сме поголеми лузери и од времето на Сколари, па можам да очекувам сè и сешто.
Не е точно дека сме поголеми лузери и од времето на Сколари. Вистината е дека оваа екипа е драстично, драстично понеквалитетна од тогашната, впрочем, најслаба од доаѓањето на Абрамович, ко шо реков претходно.

“Everybody was waiting for Chelsea not to win every game and one day, when we lose, there will be a holiday in the country. But we are ready for that.”

- Jose Mourinho
Дали ова треба да го примам ко шега? Пошто не гледам шо друго би можело да биди со оглед на то шо Челзи со почетокот на ноември има стравотна бројка од 4 сезонски порази, и мизеријата да е уште пострашна, сите во значајни дуели.

Нигерот (ако е нигер) можи само да јади лајна. Иако дел е во право, со тврдењето дека Микел е „превоспитан“ од Челзи во поглед на неговата игра, „јадењето лајна“ се однесува на тоа шо сега бара Микел да стани Зидан кога истиов кутри стап не можи салам да шутира на гол, па камоли офанзивата да му бидела главна задача.

--- надополнето ---

Во период кога тоа шо го тврдам некаде од почетоков на календарскава 2010та, дека тимот на Челзи од ден на ден е се понеквалитетен, се покажува во реалност и се надевам дека конечно тие шо тврдат дека Челзи е реално способен за освојување на ЛШ (!!?!???!:vozbud:) ќе го видат тоа; видов нешто многу битно од целиот срамно хиперболизиран тим на Челзи заедно:
За шо се работи имено?
Chelsea in talks to leave Stamford Bridge and move to Earls Court
http://www.guardian.co.uk/football/2010/nov/08/chelsea-leave-stamford-earls-court
- место оддалечено половина милја од Стемфорд Бриџ
- Челзи смета дека има потреба од стадион со капацитето од некаде 60000 гледачи
- проблем е шо некој планира тука да гради станбен комплекс
- оваа седмица треба да се одлучи заедно со сопствениците на местото што тоа ќе биди во иднина
- главното е шо Челзи како клуб тешко повторно ќе има шанса во блиска иднина да дојди до голем слободен простор за нов стадион во близина на Стемфорд Бриџ

--- надополнето ---

- уште една работа е тоа шо постојниот објект требало да служи и за ЛОИ 2012, па евентуалниот нов стадион би почнал да се гради дури потоа - се вели дека најрано би бил готово во 2015та

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ја со Фулам би играл во напад со ДРОГБА И КАЛУ!Доста веќе со тој Анелка аман ми се смачи од него..Жирков би го стаил малце поофанзивно да игра,иако Лампрад фали во средината..

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom