Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
^
Лукаку е дрво, само огромно чудовиште, го пратев против Брага коа игра, дрво е.
Може Суарез, Нејмар.
Инаку на плеј мислев како резерва, секако на прво место МекЕхран, пошо Лампард и Бенајун се веќе отидени.
Нејмар е џуџе.Ни треба некој звер! :)

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.078
Поени од реакции
2.025
не би било лошо да се земе и афелаи пошто му истекува договорот со псв во јуни би можеле да го земеме за мах 10мил може ем плеј може и како полушпиц и суарез во јуни за 25 и супер би било
матич го заборавивме не е дека е нешто но со многу работа може да биде ако не много но добра замена за мекекрен

Rikal

Тој е тој: Специјалниот
Член од
18 септември 2010
Мислења
363
Поени од реакции
23
Изгледа не сме се разбрале.
Не го оспорувам талентот на МекЕхран, се гледа иднината на Челзи лежи кај него и останатите од Академијата, али проблемот е у тоа што кога тој ќе биде прв тим ќе немаме замена за него, мора да се доведе плеј, ем конкуренција за развој ем ќе имаме клупа, моментално сме со многу тенка клупа и само тоа ни е проблемот а би можело да не кошта и титула(недај боже).
За напаѓач прифаќам Суарез, Нејмар некој со таков стил на игра, Лукаку - НЕ.
Доволен ни е еден таков напаѓач и на коњот сме, под услов да не се продадат играчите кои ни се на позајмица(Мансиен,Рајкович,Делач,Калаш) сите се талентирани а допрва треба да видиме кои ќе го и докажат тоа.
Ја би да го собереме Ананидзе за плеј од Спартак, огромен талент е.Го гледав како игра и не е лош, малку е ситен али мислам дека доколку се стави на посебен третман ќе сте стекне со потребната тежина, одличен пас, техника и шут, погледајте го.
Aбе со насмевка ти го писав тоа! Ако си прочитал убаво ќе си разберел шо сакам да кажам!
Сакав да кажам дека имаме слепци во управа како Арнесен шо не гледаат подалеку од својот нос! Еве ти го кажа овој Грузиецов од Спартак москва, подолго време го зборам Кагава! Фората е у тоа што го купуваме Бенајун кој има 30 год и е слкон кон повреди и велиме дека сме се пополниле! Е до кога бе со овој став!
Дечково во колумнава глеам спомна дека коа сме купувале, секад сме купувале само она што ни е неопходно и тоа за сосем пристијана цена! А кажими ти мене дали плејмејкер не ни треба!? Нормално дека ни треба! Епа ко ни треба зашто тогаш не го купивме Гуркуф за сосем пристијна цена од 20 милиони!? Затоа што куртоните наши си поставуваат трансфер цели од типот на Нејмар за кој нудеа повеќе од 20 милиони! Е оваа филозофија не ми е јасна!!!

Член од
23 октомври 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Викаш се сложуваш со се а сепак си бараш трансфери :D

Браво за дечково, добра работа завршил со колумнава. Одлично е тоа за нашиов фан клуб,но би ми било драго доколку се вклучат повеќе фанови во оваа работа! Иначе и јас се спремам наскоро да излезам со нови колумни!

А сеа да се вратиме на темава. И јас се сложувам со дечково во глобала за сите работи, али не ми е јасно кој добар трансфер е тоа, да се доведе Бенајун, кој има 30 години за 5 милони, а да не се види едно бисерче како Кагава кој блескаше уште во пред сезоната!
Друго, да го корегирам малце. Чоеков рече дека треба да се превземат мерки околу скапите трансфери! Епа превземени се веќе мерки против тие трансфери, т.е веќе е воведено Фер-плеј правилото кое налага тимот да смее да потроши онолку колку што заработува, а ова правило ќе почне да се применува од наредната година!
Друго, ко сме кај нашиве младите играчи, би се надоврзал на она што постојано го вика нашиот Фантомх. Не можеме да знеме како они ќе се развиваат во иднина, односно нивната иднина е опколена со ’’густа магла’’ од која ништо не можеме да видиме. Според мене само 1 или 2 би успеале да станат навистина добри играчи достојни да го носат дресот на Челси, а најблиску до такво нешто според моменталната ситуација е МекЕкран, неговите почетоци ме потсеќаат на оние на Фабрегас!

ПС: Дај боже да има уште некој чоек кој ќе се приклучи за оваа работа, ќе имаме повеќе теми за дискусија!!!

--- надополнето ---

Абе тешки не ка си игра малиот, али верувај конкуренцијата ќе го направи само подобар играч! Го објаснував јас тоа во мојата предтходна колумна! Делот за Микел и Калу!!!
http://rikal-chelsea.bloger.hr/
Извини ке можиш малку да ми го појасниш правилото шо ке стапи во сила од наредната година????

A

Auditore

Гостин
^
Toчно е има 17 години, али нема никакви движења, само се гура ништо повеќе, погледни го Џош со 17 години какви потези и движења има.
Алудирам на тоа дека ни треба некој брз, подвижен кој ќе внесе брзина во нашата игра, не ни треба дрогба бр.2.

--- надополнето ---

Извини ке можиш малку да ми го појасниш правилото шо ке стапи во сила од наредната година????
Епа веќе нема да има пари за трансфери колку даде Абрамович, него онолку колку што клубот прави профит - толку, а тоа е многу малце.
Така да веќе нема да има трансфери од 35 милиони па нагоре.

Член од
23 октомври 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
^
Toчно е има 17 години, али нема никакви движења, само се гура ништо повеќе, погледни го Џош со 17 години какви потези и движења има.
Алудирам на тоа дека ни треба некој брз, подвижен кој ќе внесе брзина во нашата игра, не ни треба дрогба бр.2.
Е ова ми се бендисува макар шо поголемите екипи мислам дека повеке губат отколку помалите. Фала
--- надополнето ---

Епа веќе нема да има пари за трансфери колку даде Абрамович, него онолку колку што клубот прави профит - толку, а тоа е многу малце.
Така да веќе нема да има трансфери од 35 милиони па нагоре.
Е ова ми се бендисува макар шо поголемите екипи мислам дека повеке губат отколку помалите. Фала

--- надополнето ---

За телевизиски права мислам негде се добиваат околу 20мил то е едното место од кај шо можи клуб да профитира, продажба на играчи итн. Мислам дека ова е стварно добро правило сега ке биди фудбалот поинтересен секоја екипа ке ваѓа играчи од помладокот ке нема трошење на пари до бессвест. Мислам од ова Арсенал е најголем победник. Има добра академија, играчите не му се на големи плати, а најголем губитник е Сити. можи и за нас ова не е многу исплатливо ама сепак е добра одлука на Блатер

Freddy Krueger

The Dream Master
Член од
18 март 2009
Мислења
2.236
Поени од реакции
2.028
треба матич да се форсира, јас мислам дека од младинците тој има голема шанса да успее!!

Член од
23 октомври 2010
Мислења
7
Поени од реакции
0
Викаш се сложуваш со се а сепак си бараш трансфери :D

Браво за дечково, добра работа завршил со колумнава. Одлично е тоа за нашиов фан клуб,но би ми било драго доколку се вклучат повеќе фанови во оваа работа! Иначе и јас се спремам наскоро да излезам со нови колумни!

А сеа да се вратиме на темава. И јас се сложувам со дечково во глобала за сите работи, али не ми е јасно кој добар трансфер е тоа, да се доведе Бенајун, кој има 30 години за 5 милони, а да не се види едно бисерче како Кагава кој блескаше уште во пред сезоната!
Друго, да го корегирам малце. Чоеков рече дека треба да се превземат мерки околу скапите трансфери! Епа превземени се веќе мерки против тие трансфери, т.е веќе е воведено Фер-плеј правилото кое налага тимот да смее да потроши онолку колку што заработува, а ова правило ќе почне да се применува од наредната година!
Друго, ко сме кај нашиве младите играчи, би се надоврзал на она што постојано го вика нашиот Фантомх. Не можеме да знеме како они ќе се развиваат во иднина, односно нивната иднина е опколена со ’’густа магла’’ од која ништо не можеме да видиме. Според мене само 1 или 2 би успеале да станат навистина добри играчи достојни да го носат дресот на Челси, а најблиску до такво нешто според моменталната ситуација е МекЕкран, неговите почетоци ме потсеќаат на оние на Фабрегас!

ПС: Дај боже да има уште некој чоек кој ќе се приклучи за оваа работа, ќе имаме повеќе теми за дискусија!!!

--- надополнето ---

Абе тешки не ка си игра малиот, али верувај конкуренцијата ќе го направи само подобар играч! Го објаснував јас тоа во мојата предтходна колумна! Делот за Микел и Калу!!!
http://rikal-chelsea.bloger.hr/[/QUOTE
Само да те корегирам тоа правило ке стапи во сила од 2013-14 сезоната а не од вгодина
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1323313/Chelsea-chairman-Bruce-Buck-calls-salary-cap-end-money-madness.html

Cappie

Vincere non è importante: è la sola cosa che conti
Член од
29 мај 2008
Мислења
1.914
Поени од реакции
307
Сити загуби од Арсенал и оооп, Челзи на +5 на табелата. Може, може!!!

В

Вори

Гостин
Секако задоволен сум од победата вчера против Волвс и трите бода,но имаше три работи што страшно ме изнервираа:
1.Играта(во одредени моменти)
2.Одбраната
3.Реализацијата

Значи ме накурчи тоа што сме станале ко Арсенал.Сакаме со се топка да влеземе до в гол.Правевме одлични контри и акции,но сакавме со фудбалот да влеземе со се Ханеман в гол.Ме нервираше тоа што не се осмелувавме да шутираме од далеку,а претходно тоа сме го правеле многу пати.
Одбраната при воздушни дуели и прекини,се губеше како невиност на екскурзија.Кога дозволуваа Дојл кепецот да ги надскока,и да им прави проблеми при фаул или корнер,тогаш тури им пепел.Плус на тој циганот Миљаш 4 пати го остави ја да шутне од далеку.Да беше некој друг послаб голман,ќе примеше еден од тие шутеви,гарант.
И реализацијата ни беше ептен лоша.Имавме шанси да ги наполниме до врв,ама никако да погодиме.Тешка ситуација...можевме многу порано да го завршиме мечот,а не да стравуваме до 82 минута и да чекаме Калу да го реши мечот.

Тоа е тоа одприлика...мора да се подобрат горе наведениве работи,ако сакаме да одржиме континуитет.Ни следуваат две тешки гостувања кај Блекбурн на Ивуд Парк и кај Ливерпул на Енфилд.
Ливерпул изгуби од сите,но кога играат со нас,јајцата ги оставаат на терен,така да..

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
треба матич да се форсира, јас мислам дека од младинците тој има голема шанса да успее!!
Од младинците според мене би усепале Брума, МеКехран и Какута.. и тие треба најмногу да се форсираат..
Тука некаде е и Борини.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom