Нејмар е џуџе.Ни треба некој звер!^
Лукаку е дрво, само огромно чудовиште, го пратев против Брага коа игра, дрво е.
Може Суарез, Нејмар.
Инаку на плеј мислев како резерва, секако на прво место МекЕхран, пошо Лампард и Бенајун се веќе отидени.
Нејмар е џуџе.Ни треба некој звер!^
Може Суарез, Нејмар.
Инаку на плеј мислев како резерва, секако на прво место МекЕхран, пошо Лампард и Бенајун се веќе отидени.
Aбе со насмевка ти го писав тоа! Ако си прочитал убаво ќе си разберел шо сакам да кажам!Изгледа не сме се разбрале.
Не го оспорувам талентот на МекЕхран, се гледа иднината на Челзи лежи кај него и останатите од Академијата, али проблемот е у тоа што кога тој ќе биде прв тим ќе немаме замена за него, мора да се доведе плеј, ем конкуренција за развој ем ќе имаме клупа, моментално сме со многу тенка клупа и само тоа ни е проблемот а би можело да не кошта и титула(недај боже).
За напаѓач прифаќам Суарез, Нејмар некој со таков стил на игра, Лукаку - НЕ.
Доволен ни е еден таков напаѓач и на коњот сме, под услов да не се продадат играчите кои ни се на позајмица(Мансиен,Рајкович,Делач,Калаш) сите се талентирани а допрва треба да видиме кои ќе го и докажат тоа.
Ја би да го собереме Ананидзе за плеј од Спартак, огромен талент е.Го гледав како игра и не е лош, малку е ситен али мислам дека доколку се стави на посебен третман ќе сте стекне со потребната тежина, одличен пас, техника и шут, погледајте го.
А,иначе ти да не заборави дека Лукаку има 17 годинки?^
Извини ке можиш малку да ми го појасниш правилото шо ке стапи во сила од наредната година????Викаш се сложуваш со се а сепак си бараш трансфери
Браво за дечково, добра работа завршил со колумнава. Одлично е тоа за нашиов фан клуб,но би ми било драго доколку се вклучат повеќе фанови во оваа работа! Иначе и јас се спремам наскоро да излезам со нови колумни!
А сеа да се вратиме на темава. И јас се сложувам со дечково во глобала за сите работи, али не ми е јасно кој добар трансфер е тоа, да се доведе Бенајун, кој има 30 години за 5 милони, а да не се види едно бисерче како Кагава кој блескаше уште во пред сезоната!
Друго, да го корегирам малце. Чоеков рече дека треба да се превземат мерки околу скапите трансфери! Епа превземени се веќе мерки против тие трансфери, т.е веќе е воведено Фер-плеј правилото кое налага тимот да смее да потроши онолку колку што заработува, а ова правило ќе почне да се применува од наредната година!
Друго, ко сме кај нашиве младите играчи, би се надоврзал на она што постојано го вика нашиот Фантомх. Не можеме да знеме како они ќе се развиваат во иднина, односно нивната иднина е опколена со ’’густа магла’’ од која ништо не можеме да видиме. Според мене само 1 или 2 би успеале да станат навистина добри играчи достојни да го носат дресот на Челси, а најблиску до такво нешто според моменталната ситуација е МекЕкран, неговите почетоци ме потсеќаат на оние на Фабрегас!
ПС: Дај боже да има уште некој чоек кој ќе се приклучи за оваа работа, ќе имаме повеќе теми за дискусија!!!
--- надополнето ---
Абе тешки не ка си игра малиот, али верувај конкуренцијата ќе го направи само подобар играч! Го објаснував јас тоа во мојата предтходна колумна! Делот за Микел и Калу!!!
http://rikal-chelsea.bloger.hr/
Епа веќе нема да има пари за трансфери колку даде Абрамович, него онолку колку што клубот прави профит - толку, а тоа е многу малце.Извини ке можиш малку да ми го појасниш правилото шо ке стапи во сила од наредната година????
Е ова ми се бендисува макар шо поголемите екипи мислам дека повеке губат отколку помалите. Фала^
Toчно е има 17 години, али нема никакви движења, само се гура ништо повеќе, погледни го Џош со 17 години какви потези и движења има.
Алудирам на тоа дека ни треба некој брз, подвижен кој ќе внесе брзина во нашата игра, не ни треба дрогба бр.2.
Е ова ми се бендисува макар шо поголемите екипи мислам дека повеке губат отколку помалите. Фала
--- надополнето ---
Епа веќе нема да има пари за трансфери колку даде Абрамович, него онолку колку што клубот прави профит - толку, а тоа е многу малце.
Така да веќе нема да има трансфери од 35 милиони па нагоре.
Викаш се сложуваш со се а сепак си бараш трансфери
Браво за дечково, добра работа завршил со колумнава. Одлично е тоа за нашиов фан клуб,но би ми било драго доколку се вклучат повеќе фанови во оваа работа! Иначе и јас се спремам наскоро да излезам со нови колумни!
А сеа да се вратиме на темава. И јас се сложувам со дечково во глобала за сите работи, али не ми е јасно кој добар трансфер е тоа, да се доведе Бенајун, кој има 30 години за 5 милони, а да не се види едно бисерче како Кагава кој блескаше уште во пред сезоната!
Друго, да го корегирам малце. Чоеков рече дека треба да се превземат мерки околу скапите трансфери! Епа превземени се веќе мерки против тие трансфери, т.е веќе е воведено Фер-плеј правилото кое налага тимот да смее да потроши онолку колку што заработува, а ова правило ќе почне да се применува од наредната година!
Друго, ко сме кај нашиве младите играчи, би се надоврзал на она што постојано го вика нашиот Фантомх. Не можеме да знеме како они ќе се развиваат во иднина, односно нивната иднина е опколена со ’’густа магла’’ од која ништо не можеме да видиме. Според мене само 1 или 2 би успеале да станат навистина добри играчи достојни да го носат дресот на Челси, а најблиску до такво нешто според моменталната ситуација е МекЕкран, неговите почетоци ме потсеќаат на оние на Фабрегас!
ПС: Дај боже да има уште некој чоек кој ќе се приклучи за оваа работа, ќе имаме повеќе теми за дискусија!!!
--- надополнето ---
Абе тешки не ка си игра малиот, али верувај конкуренцијата ќе го направи само подобар играч! Го објаснував јас тоа во мојата предтходна колумна! Делот за Микел и Калу!!!
http://rikal-chelsea.bloger.hr/[/QUOTE
Само да те корегирам тоа правило ке стапи во сила од 2013-14 сезоната а не од вгодина
http://www.dailymail.co.uk/sport/football/article-1323313/Chelsea-chairman-Bruce-Buck-calls-salary-cap-end-money-madness.html
Одбраната при воздушни дуели и прекини,се губеше како невиност на екскурзија.
Од младинците според мене би усепале Брума, МеКехран и Какута.. и тие треба најмногу да се форсираат..треба матич да се форсира, јас мислам дека од младинците тој има голема шанса да успее!!