Фан Клуб: Челзи

Статус
Затворена за нови мислења.

Capitano

...
Член од
24 октомври 2007
Мислења
1.344
Поени од реакции
137
Челзи ќе биди ко шо треба ко ќе биди стварно ко шо треба. А ваквите изјави на „Ирец кој е најплатен фудбалер во руската лига“ во време кога тимот на Челзи не е тоа шо треба се стварно иритирачки.
Не викам дека е се така розево во функционирањето на Челзи како фудбалски клуб, има многу нешта кои би сакал да бидат ставени на свое место во што поскоро време.
Само, моменталните резултатски перформанси не ни можат да бидат подобри. Прво место во ПЛ, во која моментално неможам да препознаам ниту еден конкурент за титулата и 90% обезбедено прво место во група од ЛШ.

Ме интересира во кој период од кога го следиш и си фан на Челзи, тимот бил токму онака или барем приближно од тоа што го посакуваш... како што ти би рекол - Челзи стварно ко шо треба да биди.

Лично за мене, најдобри до сега беа првите 2 години од ерата на Мурињо, период во кој едвај чекав да почне било кој натрепвар за да уживам да гледам како секој фудбалер гине за секоја топка на било кој дел од теренот, било да е пријателска или официјална средба, Тери за кој нема изгубен дуел и кој постигнува по 6-7 гола во сезона, Робен - за кој не постои жива сила која може да го спречи да прави што сака по крилните позиции, Лампард кој го има на секој дел од теренот и кој може да овозможи перфектна асистенција и да постигне гол во секое време.
Период во кој безброј пати бев сигурен дека, ако не друго, ќе се изигра како што треба уште пред да почне натпреварот.

F

fantomX

Гостин
Не викам дека е се така розево во функционирањето на Челзи како фудбалски клуб, има многу нешта кои би сакал да бидат ставени на свое место во што поскоро време.
Само, моменталните резултатски перформанси не ни можат да бидат подобри. Прво место во ПЛ, во која моментално неможам да препознаам ниту еден конкурент за титулата и 90% обезбедено прво место во група од ЛШ.

Ме интересира во кој период од кога го следиш и си фан на Челзи, тимот бил токму онака или барем приближно од тоа што го посакуваш... како што ти би рекол - Челзи стварно ко шо треба да биди.
Лично за мене, најдобри до сега беа првите 2 години од ерата на Мурињо, период во кој едвај чекав да почне било кој натрепвар за да уживам да гледам како секој фудбалер гине за секоја топка на било кој дел од теренот, било да е пријателска или официјална средба, Тери за кој нема изгубен дуел и кој постигнува по 6-7 гола во сезона, Робен - за кој не постои жива сила која може да го спречи да прави што сака по крилните позиции, Лампард кој го има на секој дел од теренот и кој може да овозможи перфектна асистенција и да постигне гол во секое време.
Период во кој безброј пати бев сигурен дека, ако не друго, ќе се изигра како што треба уште пред да почне натпреварот.
Можат. Два бода предност пред вториот на табелата во оваа фаза е многу малку. Да не треба да спомнам и дека бевме понижени во Комјунити од еден од конкурентите за титула, од тие што не ги препознаваш де, и оти испаднавме во прво коло од едниот куп?
Од не толку „пресен“ период, а не ни од толку „дамнешен“ - таман од тогаш шо е доволно за да знам оти со сите инвестиции на Роман Абрамович во Челзи ова шо се случува е слабо и анемично. Можам да издвојам две одделни сезони - првата со мурго и минатава со дебелиов. Со мурго заради фанатичноста, фантастично нешто. Лани со дебелиов заради убиствениот инстикт(додуша не на сите дуели), Челзи никогаш немал такво нешто - менталитет „сите други можат да одат упичкуматерин (со извинение), ние ја киниме мрежата и готово“. Исто фантастична работа. Ако некогаш некој состав на Челзи ги има и двете, можи ќе бидам задоволен - таков тим станува Европски Шампион - то шо мене стварно ме интересира. Ама тоа нема да биди овај состав, сезонскиов, ко веќе споменатите ти Тери и Лампард ко „главни играчи“ (во наводници пошто ја сум делумно разочаран од то) се фудбалски истрошени. Особено вториов. Колку и Анчелоти да треба да јади гомна дека сега кариерите на играчите се пролонгираат со новите технологии и медицини, Тери и Лампард се “мината сегашност“. Шо е поголем проблем? Младинските погони на Челзи не функционираат така шо ќе ја исполнат нивната основна намена - играчи за првата екипа на клубот. Анчелоти со сила ги пика бре, ко мисли дека Ван Анхолт не е способен да стартува против еден Спартак од Москва на местото на Ешли Кол кој го има изиграно СЕКОЈ дуел од почетоков на сезонава, и клупски и репрезентативно. Како и да има доверба, три дена претходно проба со „најталанетираниот, идната ѕвезда на Челзи“ како стартер на Вила Парк со останати десет сениори покрај него во екипата, и шо? Се посра „ѕвездата идна“. Првиот состав: никогаш подалеку од освојување на ЛШ, од сезона во сезона губи од месечинине помочани, во период кога Манчестер Јунајтед игра со пензионерите Сколс и Гигс ко главни играчи освојува титула со само еден бод предност.
Да ги остајме фудбалските (не)прилики. Треба да речам браво за Тери шо помагал за финансирање на женската екипа на Челзи, ова беше лани ова време објавено од, да ја речам, капитенката наша; а во истовреме го цица клубот со 160000 фунти неделно? Буквално го цица, тие пари не ги заработува со неговата работа, во буквална смисла на зборот заработува. Шо се случи сезонава? Останаа неколкумина начело со Тери со астрономски плати, а првата екипа ја пополнуваат неспремни младинци. Епа да ми јади таквово Тери, и нека прекини да плачи како немало да биди среќен без ЛШ, пошто никогаш и нема да ја освој со тој негов глуп менталитет. Ај доста беше, ако сакаш уште, кажи макар шо мене не ми се прај ќеф уште да пишувам за ова.

В

Вори

Гостин
http://www.goal.com/en/news/9/england/2010/10/22/2178705/chelsea-star-striker-nicolas-anelka-admits-he-intends-to

Ај подобро да не потпише?
Ај нека се скараат со Тери околу некоја пи*ка или нека се скараат со Фереира во врска со тоа кој е поружен од нив двајца?
Или ''несакајќи'" некој од играчите да му скрши нога на тренинг и никогаш да не заигра :icon_mrgr

Колку само ме нервира овој копуков не сте свесни...

Иначе за утре се враќаат Босингва и Дрогба!
Босингва после 13 месеци е стартер,сеа ќе има мотив за игра.
Анчелоти пак,за Рамирес и Алекс рече дека ќе се вратат наредна недела,а Лампард можеби ќе почнел да тренира од наредна недела.Значи до пола Ноември сме и без него.
А,да...и Данчо наш се враќал после повредата.

--------------Чех------------------------
----Боси-----Тери-----Бане----Ешли---

----Есиен-----МиЌо------------Жижи---

-----Копук------Дрогба------Малуда

Со ваков состав ќе излеземе утре против Мансиен и неговите Волвс.
Очекувам победа...ако до 15 минута им дадеме гол,тогаш ќе ги снајде судбината на ВБА и Виган,сигурен сум :)

A

Auditore

Гостин
Утре идеме на победа, и само на победа !
Сега со Босингва претпоставувам колку ќе сме поопасни од таа страна.
Кога ќе се вратат и Лампард и Алекс ќе има безобразлуци, осеќам.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
И ја очекувам победа и само победа!Би требало да е лесна пошто играме на домашен терен и играме со екипа која нема што да бара на овој натпревар освен помалце голови да прими..Среќно...:smir:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
-------------------Чех---------------------
----Боси-----Тери-----Бане----Ешли---

----Есиен-----МиЌо------------Жижи---

-----Копук------Дрогба------Малуда

Со ваков состав ќе излеземе утре против Мансиен и неговите Волвс.
Очекувам победа...ако до 15 минута им дадеме гол,тогаш ќе ги снајде судбината на ВБА и Виган,сигурен сум :)
Значи заменето тоа со смајлиња вака би делувало ... а ? :)

-----------------------------:kajg:-------------------------------
:je:---------------:sport1:-------------:music3:--------------:wink:
:zver:-----------:aplauz:------------------:cds:
:icon_neut----------------------:costumed3--------------------:party3:​

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.725
Chelsea are expected to start in the following 4-3-3 formation:
1 Petr Cech
17 Jose Bosingwa
2 Branislav Ivanovic
26 John Terry (c)
3 Ashley Cole
5 Michael Essien
12 John Mikel Obi
18 Yury Zhirkov
39 Nicolas Anelka
11 Didier Drogba
15 Florent Malouda

Subs: 22 Ross Turnbull, 19 Paulo Ferreira , 43 Jeffrey Bruma, 46 Josh McEachran, 44 Gael Kakuta, 21 Salomon Kalou, 23 Daniel Sturridge.

Wolves are expected to start in the following 4-5-1 formation:

Hahnemann; Foley, Stearman, Berra (c), Ward; Jarvis, Edwards, Milijas, Jones, Van Damme; Doyle.
Subs: Hennessey, Elokobi, Mouyokolo, Ebanks-Blake, Hunt, Fletcher, Bent.

The referee is Lee Probert.

Стримови:
http://www.myp2p.eu/broadcast.php?matchid=91310∂=sports

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Уфф Босингва :vozbud:

--- надополнето ---

Малуда 7 од 7

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Само што станав и Челзи води!!Сакав да пишам вчера дека Малуда ќе даде гол :)

Член од
8 август 2008
Мислења
2.680
Поени од реакции
512
Дрогба или нека почне да се труди повеќе, да трча и да учествува во играта, или нека седне на клупа.
Шо кој кур запнал со изведување корнери, кој ќе скока во 16ник, Жирков, Босингва, Кол ?!?!?!?!
Босингва за 13 месеци пауза, доста солидно игра според мене.
Жирков имаше неколку добри потези, и мислам дека може многу да ни користи особено во некои неизвесни и тесни натпревари. Треба да му се даде шанса пред Лампард, неговата брзина ја преферирам во однос на статичноста на Лампард. Со 6-7 константно одиграни натпревари, нивото на неговата игра ќе се подигне.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Се бранат овие Вулфс мамичето да им го еба*.Босингва доста добро,доста солидно изигра при пауза од 1 година.Брз е како стрела,по таа десна страна е ѕвериште.Имаше и 2 шанси за гол,ги спаси голманот.Чех одбрани се што му беше упатено кон гол.Цела одбрана добро си одигра јас мислам.Средината беше исто така добра за ова прво полувреме.Дрогба гледам нешто не трча,само напред седи,ама ај можда од грипот тоа.Со оглед на тоа што имавме меч во вторникот и играме со бункер екипа,ќе бидам задоволен бар уште 2 гола да им дадеме во второ полувреме.Три - нула доста е. :)

AL.

Член од
22 јануари 2009
Мислења
12.610
Поени од реакции
5.016
Дрогба или нека почне да се труди повеќе, да трча и да учествува во играта, или нека седне на клупа.
Шо кој кур запнал со изведување корнери, кој ќе скока во 16ник, Жирков, Босингва, Кол ?!?!?!?!
Нешто се занесува Дрогба...не мора сите корнери,слободни тој да ги изведува...
За скокање Тери :)

Иначе,солидно прво полувреме,добра игра.Жирков ме изненадува. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom