ЧЕЛЗИ Е НОВИОТ ШАМПИОН ВО ПРЕМИЕР ЛИГАТА!
Со 86 бода.
Со 103 постигнати голови.
Со 6 победи во исто толку натпревари против главните конкуренти Ливерпул,Манчестер и Арсенал.
Со вкупна гол разлика 12-1.
Со најдобриот стрелец во Премиер Лига,со 29 постигнати голови,Дидие Дрогба.
Со најдобриот асистент во лигата,со 14 асистенции,Френк Лампард.
Со најдобриот голман Петр Чех.
Е,сега нека рече некој дека не било заслужено и дека судиите ги симпатизирале Челзи..
После толку нервози,пцуења,водење на играчите во Аушвиц и така натаму,сепак оваа сезона излезе доста успешна.
Со освојувањето на двете најпрестижни титули во Англија,ПЛ и ФА Куп.
Сега и официјално ги повлекувам сите лоши зборови за некои од играчите,што ги кажав во текот на минатата сезона..што се тиче мене,се им се простува!
Најдобар трансфер:Дефинитивно!Карло Анчелоти.На почетоко можеби бев и малце скептичен,како тоа Анчелоти ќе го води Челзи,и дали ќе ни предстои уште една пропала сезона,но за наша среќа,дебелиов ме демантираше,со две титулу во деби сезоната.
Мислев дека ќе играме лош,типично таљански фудбал,што не е за око,мислев дека ќе победуваме едвај со по 1-0,но сето тоа беа само претпоставки,кои на крајот излегоа ептен лоши.
Човеков од скоро истрошени играчи,го извади максимумот...едно големо браво и секоја чест за него.
Се надевам дека наредна сезона,ќе го пополни мозаикот и ќе ја освои ЛШ!
Ќе ги цитирам фановите на Челзи,или пак ќе го напишам аватарот на Фантомот.
.....more than special!
Најлош трансфер:Хм...со тешко срце ќе го кажам ова,но рускиот Бекам,или ако сакате Јури Жирков!Не се вклопи во средината,повредите го мачеа цела сезона,па и кога играше не придонесе ништо посебно во играта на Челзи.Се надевам дека наредна сезона ќе биде по корисен и дека ќе изигра барем две класи подобро за разлика од оваа за него срање сезона.
Натпревар на сезоната:Според мене,оној на Олд Трафорд против Јунајтед.Утакмица која мислам го реши шампионот.Манчестер во тој период беше ранлив,без Руни,отпадна од ЛШ,ние фино лепо го искористивме тоа и затоа сега си се сладиме со титулата..
Најлош натпревар на сезоната:Сега се двоумам дали да го одберам оној со Шити,т.е двата со нив,или решавачкиот со Тотенхем,ама ке го одберам овој вториов.
Утакмица која решаваше за титула,која мораше да се добие,ние ја изигравме тапа,тиња,срање.Дозволивме евреите да не надиграат,и да не победат,и со тоа да обезбедат ЛШ.
Но,нели само добрите работи се памтат,така да ќе се трудам овој меч да го заборавам..
Ме мрзи да пишувам сеа,иначе имам уште,но за тоа потоа.
C'MON CHELSEA!(со жабарски акцент,ко што викна дебелиот).