Како бе не е? Мене не ме интересира што е Милито. Мене ме интересира дека еден главојна се мисли дека е којзнај какво играчиште, а „паѓа“ на најобична финта ко мало дете.
Целел кон Европска титула со Челзи и Светска со Англија. Со таква грешка? Не, не, не, не....
Па не е важно ако пред него имаш ѕид. Немаше да е важно ни за Челзи без Чех да гледав Есиен и Макелеле пред Карваљо, Тери и Галас во најдобри денови.
Сега го гледам Џон Оби Микел кој се пули ко теле во играчот на Интер со топка и чека да додај до некого за да се помести од место. Морон. Главојната од Mr Miserable, о тој величенствениот, на каква финта паѓа во 1 минута.
Џон Оби Микел е труп во одбрана, уште поголем труп напред. Есиен е цар за дефанзива, уште поголем цар ако се залета напред или ако му се отвори простор за шут. Како ти е се исто дали Микел или Есиен ќе игра?
Кое црно „презадоволство“, тоа е очај, голем очај. Камбијасо успеа да даде гол, КАМБИЈАСО! И одбраната не е дебилна, почнувајќи од Џон Оби Микел на средината?
Јас разбирам дека фанови на Челзи сакаат да се прават „наудрени“ како Челзи играл нешто, и не ми смета тоа што не ја гледаат реалност, и покрај тоа што исто го пишувам и јас. Не ми јасно како доаѓаш тоа да го пишиш и да премислиш некого, кога јас како фан на Челзи го кажувам тоа, и пак е исто.