Кога веќе зборуваме за Англиската репрезентација и Тери, според мене капитен на репрезантицајата треба да биде Лампард, не заради тоа што е од Челзи, но тој освен што прикажува добра игра, е и смирен, темпераментот му е навистина на ниво, и да не е во право, тој не се расправа, надвор од теренот нема преголеми скандали, и сметам дека е способен да ја води екипата.
Капитен и да не е во право, треба да се буни за својот тим. :smir:
Рио во најдобрите денови беше дури и подобар од Тери. За избувливоста си во право, но затоа пак е во репрезентацијата долго време и има огромна почит меѓу фудбалерите така да заслужува капитенска лента.
Абе во најдобрите денови, Роналдињо за Берлускони е најдобар играч во светот, ама има еден мал проблем.....Берлускони престанал да гледа фудбал откако станал премиер на Италија. :kesa:
Нема овде муабет за најдобри денови и слични џибераџаборштини, Тери не е појќе капитен исклучиво заради вонтеренски настани.
Не знам што се расправате кој бил подобар капитен ова она зошто ако гледаме така сите потенцијални кандидати за капитенска лента се вмешани во скандали, кој повеќе кој помалку. Англичани се тоа мајко му, племе англосаксонско, како може да седат мирни? Само што Тери во последно време го претера, ама не се однесувајте како за стално да му е одземена лентата. Не знам кој кажа погоре дека ова е веројатно за да се симне притисокот од него.
:smir:
Англиски играч кој е најпаметен (бар според зборовите на доктор) и кој речиси и да нема контраверзи е Лампард. Ама Лампард нема жештина за капитен.
На Тери или на било кој друг не може за стално да му се одземе капитенска лента, но Тери од неколку практични причини повеќе нема да ја носи таа лента во својата кариера - тоа е речиси факт. Притисокот од него нема да се симни, сега следува една долга „дебата“ во нивното „демократско“ општество, да или не, ко малку да им беше досега.
Јас не знам за Рио, ни за Џерард, ни за некој друг..... јас знам дека Џон Тери за победа на фудбалски терен дава глава, и тоа ќе продолжи да го прави за Англија и понатаму.
Е сега, ова што не ќе влијај на арно врз Челзи моментално е друга работа, ама то е то, мора да се помини.
П.С. : Речиси никогаш не зборувам напразно....
Смалување притисок?! Не, не, не.....доправа следува, еве го стартот.
Not only would he not be offering to do the right thing, he went into the England manager's Wembley office convinced he could emerge unscathed. Convinced, safe in the knowledge that there would be no sleazy revelations from the estranged partner of Wayne Bridge this weekend, that he could retain the captain's armband.
For Terry, therefore, the swift resolution must all have come as a bit of a shock. He thought there would be a discussion, just as he thought he would be given the opportunity to defend himself. But he quickly realised, as he sat there in silence before Capello and the manager's assistant, Franco Baldini, that there would be no such chance to plead his case.
Ruthless: John Terry was stripped of the England captaincy after a 10-minute meeting with Fabio Capello
Capello had already made his decision and Terry is familiar enough with the Italian to know that there is no point even trying to change his mind. Late in the day it is said Terry phoned Ferdinand and offered his support to the Manchester United defender, who will now lead England into this summer's World Cup.