Не, одмараат (ко многу да се уморија...), в сабота се враќаа на терен.
Утре Бирмингем би требало да ги победиме. Лампард ќе игра , Белети на операција , Дрогба и Калу највероватно ќе играат. Ќе се врателе утре сабајле , ќе тренирале , и ако се биде добро ќе можат да играат. Највероватно и Малуда и Џо и Балак ќе играат прва постава , а одбрана Тери , Иванович , Ешли незнам дали оздрави од повредата , а Алекс највероватно нема да игра пошто минатиот пат иако имаше супер шанса , кога играше против Бирмингем 0-0 беше.
Сеа нешто се збори дека и со Анелка неможеле да се договорат за да напраат нов договор ама има време за Анелка. Џо највероватно ќе остане.
А Бензема никад нема да дојде во Челзи иако сите сакаме.Он уште е млад па ако сега дојде за 2-3 години , кога би влегол наместо Дрогба или Анелка , ќе биде супер.
Белети не оди на операција, ама сепак ќе отсуствува месец дена.
Дрогба и Калу ќе гледаат од трибини.
Анчелоти пак порано изваде состав: Чех, Ешли, Тери, Карваљо, Иванович, Деко, Балак, Лампард, Малуда, Џо, Шмуљо. Ако нема нешто непредвидено во однос на вчера, тоа е.
Алекс немаше никаква супер шанса, Алекс едноставно испали торпедо од 35 метри чиј удар во пречката предизвика звук кој го слушнавме и ние преку тв-преносот. Шанса имаше Лампард, 1 на 1 со Харт на 10-15 метри, и Малуда на полупразен гол од 5-6 метри.
И Џо и Шмуљо ќе останат, нема да се најди поевтин, а подобар в лето.
Бензема, аман со то годините ваши. Стуриџ беше спремен за Престон и Ватфорд, изигра таман. Какута беше спремен за Карлинг Куп и ЛШ со Апоел, изигра. Белети игра на 34 години пошто е далеку поспремен од Матич, Мелис....не заради то шо е стар дркул, фудбалски се разбира. И Стуриџ ќе заигра прва постава регуларно, но сега не е спремен.
Едно време кејф ми беше да влезам на фан клубов и да прочитам нешо убаво и убав коментар али доста луѓе се испооткажале од пишување и кажување на корисни работи во врска со тимот, освен со исклучок на некој.
:smir:
Читај се површно, без многу „мозгање“. Ко ќе налеташ на нешто салам кажано, ќе знајш и така, и автоматски „уклучуваш сензори“. :smir:
Околу Шмуљо да се навратам, за мене не бил и никогаш нема да биди играч од една светска класа. Никогаш. Тоа што во Челзи „го нашол домот“, и „игра со насмевка“ значи само дека е во животна форма, а не светски играч. Анчелоти како еден од тренерите кои ми се по вкус го поддржувам, но за впуштањето на Анелка како главен плејмејкер на Челзи и изјавите како е рано до рамо со Торес, Дрогба и Ибрахимович, ќе ми извини, но НЕ Е!