ивановиш следната мора да одмара,одвај одеше на крајот од мечот,белети,фереира и ако можи и босингва
Ова го реков пред една недела, и нагласив дека има две можности: малку одмор и ладење на главите, и понапорни тренинзи. На сред недела немавме натпревар, што значи, понапорни тренинзи е решението.
Прво полувреме не гледав али второ... :kesa:
Периодов е нетрупан и напорен и факт е дека се потребни и победи на сила. Денеска можевме да обезбедиме победа во првото полувреме, иако и во второто комотно можевме еден гол да дајме, ама како и секогаш тука се Просечко и Малуда да се покажат во нивното вистинско светло. На 6 удари во рамки на гол + пречката од 35 метри на Алекс, МОРАШЕ да има бар еден гол!
Малуда мамето да му го ебам, промаши цел гол.
Калу влезе во игра проба нешто да напраи, ама и неможеше сам.
Каква е оваа средина со Микел,Белети, Балак.
Се додека имаме ваков жабар тренер, шо ни1 салам измена не извршил годинава, се додека не купиме 3-4 играчи во јануари, ќе се молиме да кикснат конкурентите. Манчестер со десеткуван состав, буквално без одбрамбени играчи играат и држат чекор, ние со 1ва постава неможеме гол да дадеме. Наместо +10 и повеќе, утре ќе имаме +2, а здравје во мај месец можеби ќе успееме да им се доближиме на -5 :smir:
Малуда, Белети, Микел... шкарт
Без Деко, таква е средината. Иако требаше Жирков место Оби, ама тогаш пак Џон Тери не ќе можеше да оди по крило...
Салам измена, како бе, Стуриџ со Вест Хем, Малудава со Стоук...? Анчелоти да не е крив шо Лампард еден на еден со голман од 10 метри не погоди, или Малуда од 5 метри на полупразен гол промаши цела топка? Плус првпат има вакво искуство со празничен пренатрупан период. Дека треба да трча гол по снегот малку, треба (плус тоа ќе значи нов играч), ама не сакам да помислам за повторна тренерска смена. Марк Хјуз не го сакам, а ни Гус Хидинк не е желба, заради негојте 64 години.
Милиони луѓе низ светов ја гледаат утакмицава,и ја сум малер..
До малерот е ја мислам,до Тошо малерот..
Понекогаш има лоша среќа, карма шо би се рекло. Апсолутно дека не си ти
pos2
, ама дека ја има, ја има. Против Евертон годинава поконкретно.
А ова денеска беше неверојатно деконцентрација при завршница. Од шансите на Лампард, Малуда и Просечко бар, минимално, најмалку една мораше да биди гол.
Прво да му се заблагодарам на Анчелоти што ме послуша да не стартува со Џо Кол и Балак, одма се осете разлика во играта на минатите натпревари и денес. Очигледно е дека Џо Кол заборави да игра фудбал, а и Балак го стигнаа годините.
Второ мн.голема грешка ќе направат ако не донесат нови играчи пред се напаѓачи,искрено да зборуваме,нема Челзи академија како Арсенал и Манчестер колку и да зборува Анчелоти деке ќе игра со Стариџ и со Борини.
После незнам што беше замислата на Анчелоти да го извади денес Лампард, прво го посрамоти после награда што ја доби за играч на деценијата,а после и тоа дека тој е еден од клучните играчи кој му носи водство на Челзи во последните минути.
Не знам со Џо стварно, дали се испука против Квинс Парк и Вулверхемптон, ама не е во никаква форма.
Ма Анчелоти појма нема, 99% сум сигурен дека тој не одлучува за трансферите. Ако дој некој, добро. Ако не дој, ќе работи со овие сега. Таа одлука е на Френк Арнесен и Рон Гурлај.
Лампард, па индиспониран беше, и поважно, в понеделник пак треба да игра, нека одмори малку.
И кај добил таква награда? Статистиката која ја извлекле од Сан не значи дека некој му доделил такво признание.
Не мора да е Јунајтед, и Арсенал, Вила и Тотенхем се во игра, а ако и Јунајтед продолжи како Челзи, и јас не се надевам на титула, двата клуба се во криза, доста отсутни фудбалери но тоа е тоа!
Абе ај, за Вила не коментирам ништо, ама Тотенхем... :pos2:
мислам дека роман веќе не сака да се троши
затоа и донесе тренер кој преферира постари играчи, или кој може да тренира со нив
шо знам, мене тоа така ми изгледа
Ко ќе види дека и максимумот од пензионерите не носи многу, ќе има 2-3 засилувања, од кои едно само стварно скапо. Веројатно Кур, ако се премисли овега и не чека Сити да се пласира во ЛШ.
Околу тоа зошто Анчелоти, пред се следново: врвен тренер кој нема многу „да јади гомна“, пред се за клупската политика, исклучиво тренер, не и менаџер, кој примарно ќе работи на терен. Оттаму потекнува и „спортско-директорската“ функција на Френк Арнесен.
Најјако ќе биде сеа Анчелоти коа ќе излезе и кога ќе рече дека не ни се потребни засилувања..е тоа ќе биде врвот!
Иначе од денеска само оптимистички ќе гледам..сеа на Фулам му пукаме 4 комада понеделник..на Интер ќе го опнеме поштено на Меаца со 3-4 парчиња..и ќе играме финале ЛШ..па кој и да падне ќе го сомелеме..јаки сме ние..
Анчелоти нема да рече дека се потребни нови засилувања. На такво прашање пак ќе негира. Едноставно тој не носи нови играчи, ќе ги носи Арнесен, од кој најмногу ми е страв заради неговата „селекција“. Можно е да се преговара со некој играч, а да не дојди. Што ако Анчелоти речи дека ќе има засилувања, а сепак никој не дој? Копуциве појќе на тоа ќе мислат него на играње.
А мое мислење, или Кур Агуеро или никој. И тоа не зависи многу од Челзи.