Lockerz, Beterz, VK, E-casting и други сајтови за "заработувачка"

punkbooster

Black Rose Dying
Член од
10 декември 2009
Мислења
845
Поени од реакции
29
Треба да им пишиш на lab@lockerz.com и да наведиш причини поради кои сакаш да бидиш со поголем статус. Пример дека си многу убав, дека си шеговит....
Фала брат многу се надевам дека еден ден ќе сум ЛАБ МЕМБЕР

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
Ќе одиш во тутука банка и ќе извадиш Visa Electron. Не ти бараат ништо само лична карта. Откако ќе ти е готова за една недела ќе ја подигниш и ќе ставиш да имаш на сметка 100 денари. Па после се активира paypal во Словенија. Ти извади па ќе средиме :)
Имам јас Visa Electron од УНИ Банка со 6000денари на неа. Ај помош како да направам ова? И тие 50$ ќе ми стигнат на картичката или како?

Едит: Ми рекоа со таа Visa Electron можам да купувам од интернет.

Член од
23 јуни 2007
Мислења
246
Поени од реакции
3
Имам јас Visa Electron од УНИ Банка со 6000денари на неа. Ај помош како да направам ова? И тие 50$ ќе ми стигнат на картичката или како?

Едит: Ми рекоа со таа Visa Electron можам да купувам од интернет.
Побарај на гоогле PayPal во македонија, и ќе видиш таму има некоја од првите теми. Ќе ти се објаснат постапките како да отвориш PayPal

И парите ќе ти стигнат на PayPal па ќе можиш да си ги префрлиш на картичка.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Sacramento Kings win YES
NO
Odd 17,34 Stake 10 000
10000 P. earnings +173 400

Сакав да стам 100 000 , ама не ми држеше :)

Бон.Џи

GSM Hacker
Член од
2 декември 2009
Мислења
96
Поени од реакции
0
Некој да не има конкретна постапка за креирање PayPal во Македонија?

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Некој да не има конкретна постапка за креирање PayPal во Македонија?

1. Подјете во НТБ Тутунска Банка и земете си Visa Electron дебитна картичка (ако немате сметка ќе треба да отворите, малолетни може да извадат дополнителна картичка за +200 денари трошок, месечен трошок е 10 денари по транзакциска сметка).
  2. Откако ќе ја земете и активирате, појдете на PayPal страната и регистрирајте се како Personal aкаунт.
  3. За земја на регистрација, одберете ја Словенија, а сите други информации внесете ги точни (Македонска адреса на живеење, телефон...).
  4. Откако ќе го направите вашиот акаунт, одете во делот „Add Credit or Debit Card„.
  5. Внесете ги сите информации барани од вас (Card Verification Number е на задната страна од картичката).
  6. Кликнете „Add Card„.
  7. Од вашата сметка ќе бидат одземени 93 денари (1.5 евра) како потврда, а подоцна вратени на вашиот PаyPal акаунт.
  8. Сега појдете на овој линк од НЛБ Тутунска Банка, направете си профил (горе лево) и автоматски ќе ви ја поврзат картичката со профилот.
  9. Потоа ќе појдете овде, и ќе ја одберете Visa Electron од листата. Ќе видите дека како резервирани средства имате 93 денари (ако не и повеќе од други транзакции). Ќе чекате се додека тие не се намалат на 1 или 0 денари.
  10. Тогаш ќе појдете на овој линк, ќе кликнете на „Побарај„ копчето и ќе ги видите вашите транзакции. Најпоследнaта треба да е таа од PayPal. Во описот ќе стои нешто слично на ова:

Цитат:
    XXXXXXXXXXX YYYYПАЅПАЛ*ЕЏПУСЕ
  11. Ќе ги запазите бројките овде назначени со Y. Тоа ќе се 4 бројки.
  12. Логирајте се сега на PayPal и одете „Verify„ од „My Accout„ страната.
  13. Ќе ви биде побаран тој четроцифрен број. Внесете го.
Сега сте потврдени и на вашата PayPal сметка ќе бидат вратени тие 1.5 евра што ви беа земени од картичката, во рок од 24 часа.

Ајде навалате :smee:

Член од
28 април 2007
Мислења
478
Поени од реакции
15
А ако сум на УНИ Банка? Абе не праам ни пејпал ни ништо. Одкај ќе знаат кој е твојот акаунт да ти префрлат таму пари? Додека не кажат тоа сигурно и дур не речат пишете ги акаунтите од пејпал не праам акаунт, а може и да не правам воопшто пошо ептен некако превара ми стои ова. Дајте акаунти :zlo: ќе ви дадеме пари. :tapp:

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Види убаво е да си имаш pypal за да си порачуавш работи од ebay пример. Не дека е нешто поефтино или што знам јас, туку има мн работи кој ги нема овдека :smee:.

И пробајсија среќата можеби Lockerz стварно ќе ти пратат.

x7Monster

kajgAnster!
Член од
4 декември 2009
Мислења
325
Поени од реакции
6
I ako imam 14 godini ke mozi karticka da vadam?
Ako e da, ke ozi da se vleguva u minus?

x7Monster

kajgAnster!
Член од
4 декември 2009
Мислења
325
Поени од реакции
6
Ok fala Dzoi.:) Ovaa sxe-to me ebava pa nemozam da pisam Mak podrska..ALT+SHIFT Blocked.!:P
Inace idam uste utre da si izvadam.
A koi dokumenti treba da ne znajs?

Kajgana Shop

На врв Bottom