П
Пепси_
Гостин
Кај ќе одите бе? Надвор невреме, ветрови,... темно е, ќе се изгубите/
хехе подобро би талкал некаде оддколку да тепам во место се тука па тука :baeh:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кај ќе одите бе? Надвор невреме, ветрови,... темно е, ќе се изгубите/
Postot nad mene ( ljupco meljata ) e naj tocen do sega.
A sega kje vi kazam zaso da izbegate od makedonija.
Zatoa sto jas sum 22 godini, vo makedonija sum osuden na zatvor, tuka vo Blgaria si ziveam, zimam si plata 500 evra, rabota sto uopste ne mi e u profesija ( filologija ) i me boli kurot za se.
Razbiras ?? Sakam kurva .. plakjam.Sakam droga .. plakjam.Sakam zabava .. naogjam.Sakam ludi deshavki .... naogjam.Sakam spokoistvie ... imam.Sakam sloboda od sekoj aspekt?! Ja imam ..
A dali toa mozev da go imam u mk ????? Pa vrede li da prodolzam da zboram koga alkohol ne mozam da si kupam posle 7 ahhaha .. 5 prijateli gi osuduja po 100 evro za plukanje na zemja i frlanje pikavec ahhaha .OK RAZBIRAM EKOLOGIJA I MORAL !!!! Ama razbiram se da bese u red vo drzavava pa da se fatija za pikavecot hahahah.Demek se e sredeno aj sae da vnimavame na plunkjite i cigarite hahaha.
I uste nesto.Deneska go vrabotiv prijatelot.Mu najdov rabota, i ete i on kje si zima 350 evra plata i kje si trese tasaci.A vo makedonija kje bese li taka ???Da .. ama samo za mamini mazi i gzolizci
.
Od koga ja napustiv Makedonija, mnogu mi e poubavo.Se osekjam ziv.A vo makedonija..... zalno.
Tuka duri i cajkani me fatija so trava 2 grama ( toa ti e okolu 10 jointa ) i so dva reda se razbravme i me pustija bez prijava.A mozam da si pomislam vo makedonija ako me fatea sto ke bese ahahhahahahha ... Begajte spasuvajte se alo ...
Точно еден месец сум во Шведска на студии. Се осеќам како да сум дошол на друга планета( и не е тоа заради климата ). Друг стил на живот, други размислувања, други навики, природни плави лепотици(со извинување до женската популација). Треба време дури да се навикнеш ама кога ќе станеш дел од општеството веќе ти е сеедно.
Искрено мислам дека секој млад човек треба да си ја искористи шансата и ако може слободно нека бега надвор. Ќе видите дека пропуштате многу во таа "златна" Македонија . И жално е тоа што секој бара спас во политика и заслепеност додека една група на крембиломонголоиди бенефицираат и си го живеат животот.
Патриоти не ме напаѓајте ама сепак ова е форум и само искажувам мислење.:smir:
Абе не е до државата.
До луѓето е , до пивото на тераса на + 40 у сенка до пролетен џогинг по природа , до винце и сланина по снег.
Иако без пари ама од тој аспект задоволен сум.
Незнам дали би го коцкал тоа што го имам за да добијам нешто што незнам што е.