Дали вреди да се напушти нашава земја?

• Креатор на темата Креатор на темата Ag0rA
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585
Vaka u vezi toa so se spomna deka na izvrsiteli ne im bilo gajle abe niv nka ne im e gajle ali fuckat ne moze da ti zemat toa sto nemas (elementarna logika) i ja neznam so se treskaat od zemja koa apla samite si praime da stvarno treba da se bega odovde za kogo se praat ovie spomenici i ne znam gluposti koa lugevo nemaat za leb...tie izvrsiteli moze se da zemat no zatoa makedonia ke gi izgubi makedoncite pa posle neka zivee albania golema.

НАРОДЕ, ние нечиниме. И во Странство не не сакаат, разберете. Имаме многу лоша репутација. Треба оваа државичка да ја дотераме на ред, а не како слепци да ја бараме иднината во белиот свет.

П.С.
Ја ако би можел веднаш би ја напуштил Р.М. Ама прашање е каде?

Не е проблемот во Македонија ,проблемот е што Македонија е во конзерва а луѓето си видат очи меѓусебе

,Србија ја контролира, Бугарите ја смета за дел од себе ,Грците ја презираат а Албанците ја користат.

Народот е проблем и тука нема што да се прави повеќе муабет ,да видите како живеат нашите во дијаспората не се сакаат меѓу себе катастрофа,само што зимаат плати во високоразвиени држави.

Затоа не не сакаат соседите кога секогаш живееме за други.

Абе не е до државата.
До луѓето е , до пивото на тераса на + 40 у сенка до пролетен џогинг по природа , до винце и сланина по снег.
Иако без пари ама од тој аспект задоволен сум.
:) Незнам дали би го коцкал тоа што го имам за да добијам нешто што незнам што е.

Postot nad mene ( ljupco meljata ) e naj tocen do sega.
A sega kje vi kazam zaso da izbegate od makedonija.

Zatoa sto jas sum 22 godini, vo makedonija sum osuden na zatvor, tuka vo Blgaria si ziveam, zimam si plata 500 evra, rabota sto uopste ne mi e u profesija ( filologija ) i me boli kurot za se.
Razbiras ?? Sakam kurva .. plakjam.Sakam droga .. plakjam.Sakam zabava .. naogjam.Sakam ludi deshavki .... naogjam.Sakam spokoistvie ... imam.Sakam sloboda od sekoj aspekt?! Ja imam ..
A dali toa mozev da go imam u mk ????? Pa vrede li da prodolzam da zboram koga alkohol ne mozam da si kupam posle 7 ahhaha .. 5 prijateli gi osuduja po 100 evro za plukanje na zemja i frlanje pikavec ahhaha .OK RAZBIRAM EKOLOGIJA I MORAL !!!! Ama razbiram se da bese u red vo drzavava pa da se fatija za pikavecot hahahah.Demek se e sredeno aj sae da vnimavame na plunkjite i cigarite hahaha.
I uste nesto.Deneska go vrabotiv prijatelot ;).Mu najdov rabota, i ete i on kje si zima 350 evra plata i kje si trese tasaci.A vo makedonija kje bese li taka ???Da .. ama samo za mamini mazi i gzolizci ;).
Od koga ja napustiv Makedonija, mnogu mi e poubavo.Se osekjam ziv.A vo makedonija :( ..... zalno.
Tuka duri i cajkani me fatija so trava 2 grama ( toa ti e okolu 10 jointa ) i so dva reda se razbravme i me pustija bez prijava.A mozam da si pomislam vo makedonija ako me fatea sto ke bese ahahhahahahha ... Begajte spasuvajte se alo ...

Гласав дека би ја напуштил,а уствари веќе ја напуштив пред 2 години,се враќам пат чат,и неможам да издржам повеќе од 10 дена. Култура ни фали во МК,меѓудругото,многу необразован народ сме,џабе сите се запишуваат на приватни или државни факултети,кога повеќе од половина од нив немаат домашно воспитување.Низок стандард на живот,последното лето помалку од 5 посто од населението во МК заминало на летен одмор,што е страшно ниско,Средната класа исчезнува,имам роднини кој се без струја 8 месеци,живеат на свеќи,вработени се,но меѓу исхрана и сметки,избрале да се прехрануваат....страшно,жалосно......Бегајте од таму дур не го вратат визниот режим!!!

Со оглед на тоа што се случува и ништо не оди на подобро, тоа е опција!

Postot nad mene ( ljupco meljata ) e naj tocen do sega.
A sega kje vi kazam zaso da izbegate od makedonija.

Zatoa sto jas sum 22 godini, vo makedonija sum osuden na zatvor, tuka vo Blgaria si ziveam, zimam si plata 500 evra, rabota sto uopste ne mi e u profesija ( filologija ) i me boli kurot za se.
Razbiras ?? Sakam kurva .. plakjam.Sakam droga .. plakjam.Sakam zabava .. naogjam.Sakam ludi deshavki .... naogjam.Sakam spokoistvie ... imam.Sakam sloboda od sekoj aspekt?! Ja imam ..
A dali toa mozev da go imam u mk ????? Pa vrede li da prodolzam da zboram koga alkohol ne mozam da si kupam posle 7 ahhaha .. 5 prijateli gi osuduja po 100 evro za plukanje na zemja i frlanje pikavec ahhaha .OK RAZBIRAM EKOLOGIJA I MORAL !!!! Ama razbiram se da bese u red vo drzavava pa da se fatija za pikavecot hahahah.Demek se e sredeno aj sae da vnimavame na plunkjite i cigarite hahaha.
I uste nesto.Deneska go vrabotiv prijatelot ;).Mu najdov rabota, i ete i on kje si zima 350 evra plata i kje si trese tasaci.A vo makedonija kje bese li taka ???Da .. ama samo za mamini mazi i gzolizci ;).
Od koga ja napustiv Makedonija, mnogu mi e poubavo.Se osekjam ziv.A vo makedonija :( ..... zalno.
Tuka duri i cajkani me fatija so trava 2 grama ( toa ti e okolu 10 jointa ) i so dva reda se razbravme i me pustija bez prijava.A mozam da si pomislam vo makedonija ako me fatea sto ke bese ahahhahahahha ... Begajte spasuvajte se alo ...

незнам со кое лице си го пишал ова, да те познавав без страм че ти се исплукав в лице (на истио начин ко личноста што те исплукала ко си бил дете, само сега се надевам дека мене ќе ми се лутиш).
Треба искрено да се запрашаш на што се сведува твојот живот, оти колку шо заклучив од напишаното тргнат си по грешен пат а сакаш да кажиш дека е тоа добар пат и да не поттикниш и ние да те следиме во постапките.
Заради таквите ко тебе многу млади лица умираат млади, и сакаш да кажиш тоа е воред.
Ако те фатеа во македонија со 2 грама и ако те затвореа треба да и бидиш благодарен на земјата и на полицијата која се пробува да те отргне од дрогата.

Ти си студент во Бугарија и си ја напуштил земјата поради тоа што не си доволно способен да го завршиш факултетот за англиски јазик овде во Македонија па ајде ќе учиме во Бугарија каде сите завршува со лесно. Затоа не се курчи овде и не го лажи народов, можебо македонија не е цвеќе за мирисање, но немој да ја фалиш Бугарија, која тебе ти била излез од бедата во која си западнал поради сите нечесни работи кои си ги направил.
Но едно знај и на марс да појдиш, работите вотебе нема да се сменат.

Точно еден месец сум во Шведска на студии. Се осеќам како да сум дошол на друга планета( и не е тоа заради климата ). Друг стил на живот, други размислувања, други навики, природни плави лепотици(со извинување до женската популација). Треба време дури да се навикнеш ама кога ќе станеш дел од општеството веќе ти е сеедно.

Искрено мислам дека секој млад човек треба да си ја искористи шансата и ако може слободно нека бега надвор. Ќе видите дека пропуштате многу во таа "златна" Македонија . И жално е тоа што секој бара спас во политика и заслепеност додека една група на крембиломонголоиди бенефицираат и си го живеат животот.

Патриоти не ме напаѓајте ама сепак ова е форум и само искажувам мислење.:smir:

Друже, кај тебе друг е случајот. Сосем друго е да одиш да студираш, work and travel преку лето да одиш слично. Еве членови од кај мене дома беа во странство, поточно во САД, и слично како кај тебе во Шведска е, уствари зависи во кој дел си од САД. Ама како што рекоа од кога се вратија, по месец дена, почнаа дури и да ми недостасуваат пијаниците кои ми седат пред зграда пред локалната продавница.
Сега имам другар на постдимпломски во Германија, веќе година дена е таму. Од почеток беше со девизита, ќе магистрирам таму, дека е запад одма наоѓам работа и веќе не се враќам таму. Сега едвај чека да се врати, бидејќи скап му е патот, па доаѓа годишно по 4/5 пати.

Koj sakase da zamine zamina mnogu odamna, ne znam kakvi sansi lugeto sakaat da im se ukazat, patot na site im e otvoren bez razlika dali nekoj se oseka kako patriot ili ne, samo od licno iskustvo mozam da kazam sum sretnal mnogu nepatriotski nastroeni luge koj sto zaminale i uste vo prviot muabet frlaa kamen kon drzavata pred da ja vidat realnosta vo noviot svet pa posle izvesno vreme si gi udiraa istite kamenja po glava.

Sve zavisi so kakvi ocekuvanja se lugeto, ne e lesno nikade, ama ima mnogu luge neamaat realna slika sto gi ceka tamu kade sto trgnale.

dobar pat na site i dobra sreka da ve prati

Абе не е до државата.
До луѓето е , до пивото на тераса на + 40 у сенка до пролетен џогинг по природа , до винце и сланина по снег.
Иако без пари ама од тој аспект задоволен сум.
:) Незнам дали би го коцкал тоа што го имам за да добијам нешто што незнам што е.

Точно. Коа немаш видено поубо, и со тоа шо го имаш/немаш си задоволен. :) хх

Колку и да сум патриот...сепак доколку ми се пружи шанса би jа напуштил без око да ми трепне. Од патриотизам не се живее!

Слотер, секаде алфи се исти, одвржани им се рацете и можат да прават што сакаат.
Во Куманово да не објаснувам какви се, толку брутални што несмееш да носиш капуљача..

Точно дека не е се во парите, али неможеме да си ги задоволиме основните потреби без нив, јас не барам луксуз, а во оваа земја знаеме каква е ситуацијата со парите, просек плата 8000 па процени ти кај може со тоа да преживиш.А нејќам ни да помислам утре кога ќе имам семејство.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom