Дали вреди да се напушти нашава земја?

Дали би ја напуштиле Македонија доколку ви се пружи прилика?

• Вкупно гласачи
    585

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Вреди за многу работи.. пример... прво како прво... овие новите глупи закони ни у Европа ги нема кај нас ги има... тоа ме гадно нервира.. како второ.. вреди за тоа шо нема добра работа и добра плата.. за многу работи речиси вреди... ама за некои работи вреди и да се остане.. :)

Г

Господ

Гостин
Не вреди да седиш во нашава земја.
Идиотски закони,смешно ниво на морал,затупена младина дебилно низок стандард на живот.
Ама ете и да сакам да заминам не можам,носталгично кретенче сум:kesa:

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Зависи какви ти се интересите.

Порано бев многу амбициозна. Шетање по Европа, голема плата, добра работа, високо ситуирана...
Откако пораснав, научив на поинаков начин да ги гледам парите, а и животот. Сега ја немам таа амбициозност за во странство, имам неостварен сон кој сакам да го посигнам и за кој не треба да имам факултет, еден куп обврски и сеуште незнам ни што да студирам.

Неможам да се пожалам на условите во кои имам пораснато, затоа што и да се имало, и да се немало, секогаш за мене се двоело најмногу, не осетив ни финансиска криза ни рецесија и сум среќна за тоа. Би сакала да одам некаде надвор, но знам дека ако го направам тој чекор, нема да ми биде опцијата "тато, ги потрошив сите пари, дај ми уште" на располагање, значи ќе морам сама да почнам од почеток и да создадам нешто кое би ми овозможило да живеам добар живот. Знам дека никој нема во некоја рандом европска држава да ме чека мене да ја подобрам економијата/политиката/било која сфера, затоа што јас сум од Македонија, сиромашна земја, и одам во нов, непознат правец а успехот не ми е загарантирам.

Ако останам тука, знам дека ќе се снајдам. Ќе го студирам она што ме интересира и за кое сум талентирана, секако дека нема да дозволам мама и тато да го завршат мојот факултет, и ќе постигнам нешто, ќе направам солидна кариера и ќе бидам добро ситуирана, и шансите да се омажам за некој клошар кој ќе го интересираат само пари и ќе се враќа касно навечер пијан ми се огромни.

Така да, просперитетот тука е малку повеќе можен отколку во странство, иако има невработеност. Затоа што сигурно кога некој ќе отиде во, да речеме Германија, нема да му биде дадена одма директорска фотелја, туку ќе работи со канализација, зошто Германецот нема да се симнува по шахти со сигурност.

Дали вреди, никој не може да процени, сепак станува збор за индивидуални лица со различни интереси и различни ставови кон изливот на кадри.

Член од
11 јули 2008
Мислења
2.910
Поени од реакции
1.552
Вреди да се напушти едно 3-4 години, да аргатиш низ светов и после тие 3-4 години да се вратиш тука и да си бидеш г-дин човек. Да си го тераш раатот и да не те боли курот за ништо.

?

..........

Гостин
Вреди да се напушти било која земја и да е, Македонија е мало но убаво место на планетава,
но мора секој нејзин граганин бар еднаш да отиде на една шетња низ светот,
А никогаш не би ја напуштил Македонија, засекогаш, никогаш не би ја заборавил:helou:

Член од
20 февруари 2010
Мислења
67
Поени од реакции
2
Вреди да се напушти нашава земја, затоа што тука неможе да се живее како во другите земји.

Член од
17 февруари 2010
Мислења
62
Поени од реакции
4
ВРЕДИ,А И КЕ СИ ЗАМИНАМ БИДЕЈЌИ ИМАМ ШАНСА....ЧАООООО ПАТРИОТИ

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Вреди да се напушти простотилукот е бесконечен, барем кај нас.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Вреди да се напушти и одвај чекам да ја напуштам и почнам да живеам како човек.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Јас не би ја напуштил. Вие сите ќе си одите таму во ЕУ и јас тука на раат ќе си останам како господин на мира малце.

noodle ®

Teetleh
Член од
3 декември 2005
Мислења
1.527
Поени од реакции
257
Господин на мира у државава, само со многу, многу, многу, МНОГУ пари за да те остаат на раат, иначе - јок.

dgx

Член од
22 февруари 2010
Мислења
3
Поени од реакции
0
pa za da ja napushtish zemjava ti trebaat finansii, a zemjava e tolku za nikade, shto ne ti ovozmozuva ni da si odish od nea. Sedete si patrioti tuka, jadete leb i sol i borete se za egzistencijata vo vashata tatkovina. dodeka smeshnite klovnovi pijat jack daniels na pauza megju sekoja sednica - na koi ne praavat nishto, vie trpete i bidete si patrioti. Na Makedonija ne i e gajle za narodot, pa nema logika na narodot da mu bide gajle za Makedonija. Batalete ja drzavata, zivejte si go zivotot kolku shto e moze poubavo, eden e, a ne da go zrtvuvate za neshto shto ne vredi i shto kade i da e kje prestane da postoi....

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Господин на мира у државава, само со многу, многу, многу, МНОГУ пари за да те остаат на раат, иначе - јок.
Неее бе пари.

Цел народ кој е заостанат на културно духовно и интелектуално ниво нека фаќа магла, гајле ми е кој која националност бил (иако сум тежок патриот) но со ѓубре народ и брат да ми е не живеам бре!

Не сакам пари, сакам таквиот народ да го снема !

Kajgana Shop

На врв Bottom