Live Messenger проблеми, прашања и совети

Мар мар

Take me to paradise
Член од
9 август 2006
Мислења
1.294
Поени од реакции
11
Значи со овој мсн живци искинав и пак не успеав да го напрам. Значи го избришав со таа програмата zap messenger и installer clean up utility инсталирав и пак одново инсталирав мсн и истото се јавува цело време. Еве за шо се работи.
Ако има некој сличен проблем или решение да ми објасни шо е работава, зш се пренервирав. :))

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Значи со овој мсн живци искинав и пак не успеав да го напрам. Значи го избришав со таа програмата zap messenger и installer clean up utility инсталирав и пак одново инсталирав мсн и истото се јавува цело време. Еве за шо се работи.
Ако има некој сличен проблем или решение да ми објасни шо е работава, зш се пренервирав. :))
Стварно незнам што е работата, пробај ако не со CCleaner, исчисти Registry(ќе видиш во Registry таб-от од лево). Можеби е и до ова. Ако не се напраи пак, пробај со Spybot Search & Destroy да не имаш некое вирусче или "entry" :))
Ако пак не се напраи, незнам, чекај некој друг да не знае, а за тоа време посетувај некој web messenger, Ebuddy или Meebo :))

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Може некој да ми даде линк да го симнам најновиот мсн зш се обидував да го симнам повеќе пати и нешто не беше во ред setup-ot!! ФАЛА ОДНАПРЕД!!!:salut:

DarthMakedon

Македонец
Член од
20 април 2008
Мислења
1.915
Поени од реакции
167
Имам проблем со Хотмаил што е исто со месинџерот.
најверојатно е заразен мејлот ама дали може да се излечи
Вака сега.
од мејлов мој се праќаат само пораки незнам како, на некои турски меилови и тоа по 30 тина на ден, по 5-6 на еден меил
после тоа ми иде Delivery Status Notification (Failure)‏ на секоја од тие пораки

ова ми е од мсн то, ама дали има лек ве молам помагајте оти хотмаилот ми е потребен

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Не можам да го инсталирам новиот месенџер заради некоја си грешка 0х8104000b.Пробав сама, навистина, барав и на интернет, но ништо корисно не се покажа.Знае некој што би требало да направам?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Не можам да го инсталирам новиот месенџер заради некоја си грешка 0х8104000b.Пробав сама, навистина, барав и на интернет, но ништо корисно не се покажа.Знае некој што би требало да направам?
Може да ми кажеш што точно пишува во еророт, или најдобро слика да ставиш? :)

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Успеав да го инсталирам, а сега не можам да се логирам.

Сето ова го пробав, но пак не се логира.
Стисни "Start", па "Run" и овде пиши го следново: Regsvr32 %windir%\system32\msxml3.dll

Стисни ентер, и ке ти отвори едно прозорче и ќе ти пишува нешо у стилот suceeded.

Рестартирај го компјутерот и пробај пак да се логираш на мсн-от. Ако пак нејке, оди на оваа страна, и подоле на страната ќе видиш еден фајл "msxml3.msi". Симни го, има download десно. Одкоа ке го симнеш, стисни го, и само следи ги инструкциите на екранот(setup-от). Кога ке завршиш, рестартирај го компјутерот уште еднаш, и би требало се да е ок со мсн-от.

Член од
20 ноември 2008
Мислења
2.905
Поени од реакции
400
Како беше ова кога сум оклучен на мсн и пример одам на долу и има offline, како да ги тргнам offline, само да бидат Online? мислам знаете на што мислам:) за контактите.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Како беше ова кога сум оклучен на мсн и пример одам на долу и има offline, како да ги тргнам offline, само да бидат Online? мислам знаете на што мислам:) за контактите.
Status > Appear Offline

На ова мислиш?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Стисни "Start", па "Run" и овде пиши го следново: Regsvr32 %windir%\system32\msxml3.dll

Стисни ентер, и ке ти отвори едно прозорче и ќе ти пишува нешо у стилот suceeded.

Рестартирај го компјутерот и пробај пак да се логираш на мсн-от. Ако пак нејке, оди на оваа страна, и подоле на страната ќе видиш еден фајл "msxml3.msi". Симни го, има download десно. Одкоа ке го симнеш, стисни го, и само следи ги инструкциите на екранот(setup-от). Кога ке завршиш, рестартирај го компјутерот уште еднаш, и би требало се да е ок со мсн-от.
Ова првото го пробав исто, а страната што ми ја даде не сака да ми се отвори, па затоа тој фајл го слегнав од друга страна.Го инсталирав и го рестартирав и не бива повторно.Чистев со секакви програми.:uvo:

Kajgana Shop

На врв Bottom