Човек да е наежи...зборува за добри дела а за другите вели дека се испрани мозци и глупи луѓе..Абе перени мозоци, уште се замарате со религија?
Религијата е вештачка творба за контрола на масата.
Преку религијата на најлесен начин може да се контролира единката. Со самото приклучување на единката кон било каква религиска група таа е осудена на пропаст, бидејќи е заробена во канџите на бесмислените зборови кои ги продаваат ‘надредените‘.
Оние кои се приклучуваат кон некоја таква група немаат доволно самодоверба, имаат страв, несигурни се во себе, имаат комплекси за кои се надеваат дека ќе ги надминат доколку се приклучат во групата слепци.
Вистинските трагачи на вистината се самостојни. Тие вистината ја бараат во своето срце и не толкуваат ‘свети писма‘. Немаат предрасуди и не се врзани за никој. Ја следат апсолутноста, апсолутно се посветени и одделени од лажниот свет. Но не може секој така. Доволно е да правиме добри дела доколку сакаме подобра иднина. Не смееме да повредуваме никого или да правиме дела за кои нашето срце знае дека не чинат. Така ем се учи најлесно ем најбрзо.
Сите светски религии се во една голема конфузија.
Сакаат да привлечат што повеќе глупи луѓе.
Едноставно, продавај надеж и биди главен тип (поп, владика, бла бла)
Ама сите тие еден ден ќе платат, ама и будалите кои им верувале немајќи кај да најдат прибежиште ќе страдат заради нивната глупост што биле слепи.
Ако го чувам јазикот ќе дозволам лагата да завладее. Очигледно христијанството во ‘светата книга‘ успеало да инсталира мисли и пораки кои подоцна ќе ги искористи во своја корист, Е НЕМА ДА МОЛЧАМ КОГА НЕШТО НЕ ЧИНИ. Христијанството сака да молчам ама си се брани и чува, а попот краде, + една купа педофили педери перверзњаци и сл. во нивните редови има.Човек да е наежи...зборува за добри дела а за другите вели дека се испрани мозци и глупи луѓе..
Светото писмо вели.. Кој ги чува својата уста и јазикот, самиот се чува од неволја(во овој случај од модераторот)....без навреди...
Да,да Христијанството ти е најголема комерцијала..гледам првите пар векови се плаќала со крв(сопствената)..ептен била популарна...Шо ако си бил во Христијанството..убаво кажа си бил во таа религија..не во верата во Бог..ако истиот си го спознал..немаше вака да пишуваш...Не у реду се перените мозоци и контролираните умови. Преку кур од христијанството шо се наметнува како најдобра (најточна) религија. Нема врска тоа. Бев во таа религија, искусив еден долг добар период. И нема врска со вистината. Зборат само за ангели, ѓаволи 300 други глупости, искушенија (демек вистинските христијани се искушувани од ‘лукавиот‘ ) а не глеат дека се искушувани од нивните илузирни комплекси во мозокот. Тоа е факт. Се е до мозокот.
Бог е нешто многу повеќе отколку они шо викат. Немат појма. Мислев дека христијанството е добра религија. Крај краева секоја комерцијала во светов не чини, а христијанството е популарна комерцијала која успеала да завладее со најголем дел од луѓето. Факат!
Тоа се вика дискусија. Се води на разни места, меѓу кои и на форуми....и ондак-то...
Ти му даваш одговор, а овој одговара на веќе одговореното. Хмммм...тука нешто не е „у реду„...Што ли е тоа? :icon_eek:
Аргументацијата!!!!!!!!Што се однесува до аргументацијата, неа ја изложувам во 4 000 и кусур мои постови.
Не ми одговори на некои наведени точки.1. Наведените сличности на идолите од клипот со Христа Бога се демонска творба, одтаму и неверојатната сличност но не и идентичност меѓу Христа Бога и измислените богови. Демонот има увид во минататото 100%-но, но нема увид во иднината целосно, туку само делумно.
Да беа тие идоли вистински богови, јас сега би верувал во Митра а не во Христа.
2. Рисјаните се монотеистички верници.
Таква аргументација како неговата која се однесува на нешто апстрактно е никаква. Не знам кој би се убедил со неговите аргументации. Наместо да ја гледа реалноста се бави со глупости. Нека се радува дека ќе биде спасен, т.е нема никогаш да биде спасен доколку е дел од тие демонски нештаАргументацијата!!!!!!!!
Твојата аргументација....е....гимнастика за фацијалните мускули![]()
А зошто твојот бог прави такви зулуми со неговите деца?Апокалипсата и тековно се исполнува, кој може тоа да го види. Патем кажано, апокалипсата е од Бога дадена, а не од лукавиот.
Да не беше Јеховин сведок?Чекајте малце, не значи дека ако има апокалипса и дека ако така пиши во библијата дека и христијанството е на место. Не е се лага во христијанството само клучните нешта се лажни! Тоа е трик за да привлечат верници со кои после ќе манипулират!
Првин зборуваат општо прифатливи нешта, пред се за моралот, за подоцна да го свртат филмот накај нивните суети. Лично го доживеав тоа христијанско искуство да речам и ќе кажам дека е најодвартното нешто што ми се десило. Тие луѓе кои се правеа побожни сакаа да ме искористат за нивни цели, кога видоа дека не може да им упали едноставно ме заборавија.
Многу умни и вешти се тие заведувачи. Прво ми зборуваа нешто општо, значи општо за верата дури и будизам и хинду спомнува за подоцна се да стане сатанизирано само они не! Имаат добра стратегија на заведување, неверојатно делува посебно за безнадежни личности.
За моја среќа на време излегов од тие нешта
Не, православен. Бетер се тие, се и сешто напаѓаат а не се глеат самите.Да не беше Јеховин сведок?