Падобранец од Ворарлберг, Австрија, преживеал пад од 4000 метри со затворен падобран.Леле догми ...
и да можеш да одлучиш кога ке умреш. Скокни од зграда ке видиш.
Се е тоа мајка природа , никаков бог што седи на трон над нас
Кој ја докажа смртта на Исус?
кој му го допре пулсот, му ги виде зениците па да констатира дека е мртов?
Можеби воопшто не умрел?
Можеби се преправал или паднал во несвест?
Озбилно??„...највероватно...„-Цацко.
Падобранец од Ворарлберг, Австрија, преживеал пад од 4000 метри со затворен падобран.
Австриската полиција известува дека 27 годишник со падобран скокнал од 4000 метри, но падобранот не му се отворил доволно и резервниот се заплеткал околу главниот.
Дечкото паднал во двор во Дорнбирн. Завршил со голем број на скшеници, но бил при свест.
Со скокот сакал да го испроба новиот падобран, кој самиот го подготвил претходниот ден.
На висина од 2500-3000 метри пробал да го отвори главниот падобран, но не му успеало. По неуспешниот обид, резервниот падобран му се завиткал во главниот и останал неотворен.
Не биди сигурен дека ке умреш ако паднеш,ако не ти е судено така да умреш НЕМА!:pos2:
Не си видел дека има но неможеш ни да тврдиш дека нема.
Имало некои сведоци наводно...или магичните тревки биле популарни и тоа време...во Јудеја...некаква Мирта се споменува во списите...Озбилно??
нема доказ дека Исус умрел на крстот?
Ова значи дека секој од нас може да основа секта?Така, по примерот Христов, секој може да стане бог по благодат, како што тоа се случи со човекот Исус.
Од кај ти е овој заклучок?Ова значи дека секој од нас може да основа секта?
Озбилно бе, како да не...Озбилно??
нема доказ дека Исус умрел на крстот?
Од кај ти е овој заклучок?
Озбилно бе, како да не...
Ајде и јас по истата логика: а кој е доказот дека човекот настанал од мајмун?
Па нели рече дека секој може да е бог,а овој над мене тоа сериозно го сватил и ете бил сам на себе бог...Ја сум си сам на себе господ !
Не прочитав ниту еден пост од погоре за да сериозна сватам нешто од вашата дискусија! Мое мислење си е тоа!Па нели рече дека секој може да е бог,а овој над мене тоа сериозно го сватил и ете бил сам на себе бог...
Ако некој се прогласи сам за божанство може да основа нова религија.
Настанокот не е од мајмун туку оди до првите едноклеточни организми...одамна пред цицачите...макар да и за тоа има разни теории...
Анатомски се слични и имаат 96% иста ДНКАјде и јас по истата логика: а кој е доказот дека човекот настанал од мајмун?
Mozno e i da sme 2 granki od 1 ist predok ne znaci deka direktno poteknuvame od majmuni. No evolucijata ne treba da se negira, no problematicno e kako tie ostanale na isto inteligentno nivo a nie tolku sme napreduvale, odnosno sto e ona sto go napravilo covekot pameten ili pak od biljozder bez mozok da premini vo organiziran lovec mesojadec koj se sluzi so orudija?Анатомски се слични и имаат 96% иста ДНК
ДНК - ГЕНЕТИКА, НАСЛЕДНИ ГЕНИ... ти текнуе?
.
Интересно е и што мајмунот може многу побрзо да се качува по гранки и скока од дрво на дрво, инетерсно е и зошто кондорот може да лета а човекот не, зошто ајкулата може да плива под вода а човекот се дабви, зошто камелеонот може да смени боја на телото а човекот не, зошто кучето може има многупати поразвиено чуло мирис од човекот....Mozno e i da sme 2 granki od 1 ist predok ne znaci deka direktno poteknuvame od majmuni. No evolucijata ne treba da se negira, no problematicno e kako tie ostanale na isto inteligentno nivo a nie tolku sme napreduvale, odnosno sto e ona sto go napravilo covekot pameten ili pak od biljozder bez mozok da premini vo organiziran lovec mesojadec koj se sluzi so orudija?
A ти седеше така од страна и мирно го набљудуваше сето тоа за да можеш вака убаво од прво лице да ни го пренесеш на нас.1. Жените-мироносици ја добија веста од ангелот во гробот Христов дека Он воскресна.
2. Он им се јави на своите Апостоли, влегувајќи во соба без физички пречки.
3. Ап. Тома се убеди дека тоа е воскреснатиот Исус, допирјаќи го телото и раните Исусови.
4. Он јадеше и пиеше со нив.
5. Апостолите го видоа Неговото вознесение.
Vidi mnogu raboti se interesni ama ova so covekot kako najsovrsen organizam sekako e najinteresno.Интересно е и што мајмунот може многу побрзо да се качува по гранки и скока од дрво на дрво, инетерсно е и зошто кондорот може да лета а човекот не, зошто ајкулата може да плива под вода а човекот се дабви, зошто камелеонот може да смени боја на телото а човекот не, зошто кучето може има многупати поразвиено чуло мирис од човекот....