Прванов и Борисов-две политики кон Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата MKEUpatriot
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Епа прочитај што напиша твојот сонародник?

Интимната ми мис'л беше, че като им дадат ордените, на некоj да не му хрумне да ги натовари на един влак за Б'лгарија, заедно с всички притежатели на б'лгарски посоши. Аз не се подигравам с'с с'народниците си. С тјах се подиграха охридската капетанија и собствениците на "Илинден". Как можаха да взимат 6 евро на п'тник, а да не купат по една спасителна жилетка.

Интимната ми мис'л беше, че като им дадат ордените, на некоj да не му хрумне да ги натовари на един влак за Б'лгарија, заедно с всички притежатели на б'лгарски посоши.
Кај нас Бугарски пасоши земаат само криминалците, ви ги испраќаме поклон бидејќи кај вас нема криминалци веќе, сите заминаа на печалба по Германија, Франција, Шпанија...
Многу Велешани заминаа во Франкфурт и Виена на печалба со Бугарски пасоши, еве ти овде читај повеќе!

Ako za tebe losa politika znaci samo direkten napad nad zemjata, vo meggunarodnite odnosi toa ne e taka. Losa politika znaci i namesa vo vnatreshnite raboti, agresivna i navreduvacka propaganda, los odnos kon drzavjanite na sootvetnata drzava koi zivejat na ovaa teritorija, nedobrososedski potezi na meggunarodni forumi i taka nataka.
Site znaeme za sto stanuva sbor. Znaci, da se kriete zad nekakva maska za branene, toa si e cista demagogija. Na svoj red jas kje te zaprasam, od sto se branite? Sme ve napadnale, nasi avioni celo vreme letaat nad Skopje?
Zatoa na svoj red nie pocnuvame da igrame na vasata igra, posle 20 godini izchekuvanje. Pa da vidim koj kje bide po-srekjen nakrajot.

И кој шири пропаганда, ние или вие? Кој постојано вели дека Македонците не се Македонци, туку се блгари? Кој ќе ја купел цела држава, со цел да ги засакаме(и немој да речеш дека е сељак, ваков таков, тој ви е премиер вас не нас)? Дали ја знаеш таа поговорка, со сила љубов не бива!

Од што се браниме? Незнам дали си запознаен со војната во 2001 кога на блгарска граница имаше 20000 блгарски војници спремни да ја окупираат Македонија?

И кој шири пропаганда, ние или вие? Кој постојано вели дека Македонците не се Македонци, туку се блгари? Кој ќе ја купел цела држава, со цел да ги засакаме(и немој да речеш дека е сељак, ваков таков, тој ви е премиер вас не нас)? Дали ја знаеш таа поговорка, со сила љубов не бива!

Од што се браниме? Незнам дали си запознаен со војната во 2001 кога на блгарска граница имаше 20000 блгарски војници спремни да ја окупираат Македонија?

Ilija, poveruvaj brate, antimakedonska propaganda vo ovoj cin koj ti go mislis nema. Dali ti se svgja ili ne, Makedonia e cast od bugarskata istorija (i od crckata, turskata, duri i srpskata) i toa nema kako da se skrie!
Pa zosto ne napravite kavga na srbite za Babunski ili na grcite za Kote Nikolov? Kazete im kako na nas - tie bile makedonci, nemate pravo da gi slavite! Toa e istorja, takva e istorijata - dali vi se svigja ili ne.
Toa ne e propaganda. Nie si ucime decata na istorijata takva kakva e!

Кај нас Бугарски пасоши земаат само криминалците, ви ги испраќаме поклон бидејќи кај вас нема криминалци веќе, сите заминаа на печалба по Германија, Франција, Шпанија...
Многу Велешани заминаа во Франкфурт и Виена на печалба со Бугарски пасоши, еве ти овде читај повеќе!

Може да има криминалци, но да викаш, че сите с пасоши са криминалци не с'м с'гласен.

Ilija, poveruvaj brate, antimakedonska propaganda vo ovoj cin koj ti go mislis nema. Dali ti se svgja ili ne, Makedonia e cast od bugarskata istorija (i od crckata, turskata, duri i srpskata) i toa nema kako da se skrie!
Pa zosto ne napravite kavga na srbite za Babunski ili na grcite za Kote Nikolov? Kazete im kako na nas - tie bile makedonci, nemate pravo da gi slavite! Toa e istorja, takva e istorijata - dali vi se svigja ili ne.
Toa ne e propaganda. Nie si ucime decata na istorijata takva kakva e!
Абе ај...

Абе откаде научи такви работи,па и точната броjка.Това ЦИА пред тебе е ништо.Единственото шо беше предложено от председатела на БГ тогава беше бугарската воjска да се намесат.Никаде не е ставало збор за броjка.

Смјатам, че решението да наградјат македонците е правилно. В крајна сметка и те са рискували живота си за нашите хора. :)

Епа прочитај што напиша твојот сонародник?
Според устава и законите на БГ председатела има можност да ги награди ако владата предложи.Председатела може да ги награди со орден,пари, или државенство,а може и со сите 3.Това ке реши председатела.
Ке поживееме,ке видиме.

Па нели сме браќа.По ГЛУПОСТИ.
В'обште не говорим за братства и т.н. подобни. Тези хора са пројавили смелост и заслужават нјакаква похвала за това. В противен слуај оште б'лгари штјаха да загинат.

Смјатам, че решението да наградјат македонците е правилно. В крајна сметка и те са рискували живота си за нашите хора. :)
Сметам оти ќе биде срамно да примат нашите херои медали од рацете на Божидар Димитров и премиерот на Бугарија. Се надевам дека честа нема да им дозволи да ги примат медалите и културно ќе одбијат.

Vidi sega prijatelju... mora da mi poveruvas deka navistina mi e neprijatno da zastituvam bugarskiot drzaven vrv... ama mora nekoi raboti da se kazat na glas. Bugarija da ne priznaese Makedonija (prva vo svetot), i toa pod imeto REPUBLIKA MAKEDONIJA, sega da ne slavevte 8 septemvri. Kjeshe da bide eden obichen datum vo kalendarot na srpskite gragjani od Kumanovo, bugarskite od Stip i grckite od Bitola. Ne znam dali ste svesni na toa. Toa za prvo.

До ден денешен,еве веќе 18 години, на мене сеуште не ми е јасно што всушност вие признавте.
Така да во мојата книга Турција е таа што прва не призна.

Bugarija da ne zagrobi svoite interesi vo belomorieto i da otvori koridor na Makedonija da ima leb da jade (struja nemavte za nekoe vreme ama toa vi dadovme), otdavna da ste No-name-balkan republic.
Bugarija da ne vi dade oruzie da pukate so nesto, zosto bevte goli kako zoli sega Stip da vi bese glaven grad.

Види сега , и други држави помогнаа па не ни го тријат носот сега .
Кога ќе дојде соодветен момент сигурен сум дека достојно ќе им се оддолжиме на сите што помогнаа .
По ова се гледа колку сме различни .

Za da napravite bilanz na toa - nie sme , neli, tatari, se mesate vo vnatresnata ni politika, izdavate knigi (finansirani od vladata) za antropologija, neli, bugarite - aziati, nie ikoni na Hitler i taka natamu.
Makedonskiot drzaven vrv i Makedonija kako drzava imase neverojatniot sans da koristi edna cela drzava samo i vo nezin interes! Za celo vreme... vo Bugarija ima eden prostacki vic na toa - koj ebal, ebal, dada vekje se omazi (ne e kurva). narodot kaj nas navistina se razbudi od "makedonskiot" son (neli, za brakjata makedonci, ne za drugo) i saka od svojata vlada Makedonija kako drzava za nas da bide kako sekoja druga.
Sto j precese na vasata vlada edna zena, edna majka? Na toa li se najdoja erbap?
Ne, kraj veke. Igrame na vasata igra.

Чиста сметка , долга љубов.Братучед.:helou:

Море татари на форум машала, ќе почнат права да бараат уште малце.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom