Логоа од Македонски фудбалски клубови

• Креатор на темата Креатор на темата deko82
  • Време на започнување Време на започнување
ФК Кичево поранешно име на Напредок

Attachments

• files_005.jpg
    files_005.jpg
    15,6 KB · Прегледи: 147
Дали е ова официјалниот грб на Кадино

Attachments

• FK Kadino.jpg
    FK Kadino.jpg
    11,2 KB · Прегледи: 141
Да да, сигурно е официјалниот со логото на Американската МЛС лига! :pos2:

Подобро тој другиот направи го , кај што е со врвот на слика.

Јас ги архивирам сите амблеми што можам да ги најдам. Баш приоритетот ми е да се сочуваат постарите амблеми...

И тој не е официјалниот грб на Кадино, си играле играчки...

А дали некој ги има амблемите на Македонија и Победа од Скопје?

Биле спортски друштва.

можда ги има следниве ама....:)
karaormancr4.gif

korab.gif

pitugulidt0.gif

i181852441998633bc4.jpg

Ќе се обидам да најдам од фк црна река и фк вардино еве и од мфк демир хисар кои имаат играно и во втора мк лига
91115235.jpg

бев вчера во село Гари, ама ни општината ни црквата не работеа за да прашам некој, а ниту пак начекав некој постар селанец. овие новите што се таму појма немаат, а и не веруваат дека некогаш имало клуб од ова село.

А дали некој ги има амблемите на Македонија и Победа од Скопје?

Биле спортски друштва.

Да, ги имам. Само ќе почекате за тие, бидејќи ми се дел од ексклузивниот материјал што планирам да го објавам наскоро, здравје боже.

Можам само да ти кажам дека Победа е зелено-жолта, со петокрака и железничкиот симбол, а македонија е црвен со бело м во средина.

Засега толку ;)

Поз

Дечки ајде ставите некое ново лого

овие да не се интернационал од калашлари (велешко)?

тие се. лично ми го пратија амблемов. им викам: “абе ова е амблемот на Интер Милано!?“ а тие ми викаат: “па уште неаме наш, така да моментално го користиме овој. ќе ни направат наш кај и да е, а до тогаш ќе играме со овој бидејќи користѕиме дресови од Интер.“ иначе клубот игра со дресови од Интер така да и логично што овој им е амблемот :smir:

тие се. лично ми го пратија амблемов. им викам: “абе ова е амблемот на Интер Милано!?“ а тие ми викаат: “па уште неаме наш, така да моментално го користиме овој. ќе ни направат наш кај и да е, а до тогаш ќе играме со овој бидејќи користѕиме дресови од Интер.“ иначе клубот игра со дресови од Интер така да и логично што овој им е амблемот :smir:

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Македонска работа!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom