alexgizh_ рече дека имаш амблеми и од други наши клубови.
ако можеш објави ги
Имам преку 150 наши амблеми (значи вкупно 150 различни дизајни, од кои неколку од еден клуб, не 150 клубови).
Мислиш дека можам сите одеднаш да ги објавам? :wink: Планирам подолго време да ги објавам на специјализиран сајт, заедно со уште 2000 од цела бивша Југославија, ама тој труд е преобемен, а моментално немам време за тоа.
Кажи ако те интересира некој особено. Ќе се потрудам да го ставам. Не ми се сите прецртани во Corel, па затоа може ќе ми притреба време да го прецртам. Иначе, нема проблем!
alexgizh go ima praveno ovoj amblem.
Во врска со амблемот на Плачковица, точно е дека јас го направив ова лого, во 2003. Имено, бев до Радовиш специјално за да го сликам логото, ама тој домаќинот (изгледа нешто ментално не беше во ред човекот) ми се дереше небаре сум дошол пари да му барам. После тоа го најдов спонзорот на клубот, со кој се договоривме да им направам амблем, за џабе. Го направив овој амблем, му го пратив, а после што правеле, како правеле, незнам.
Иако клубот во последно време се вика Јака, тоа е име останато од монополот, кој веќе и не дава пари за нив. Правото име на клубот си е Плачковица, и затоа вака го направив амблемот