СУГС Раде Јовчевски - Корчагин

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
И да, Павлина ти се паѓа по биологија. Она е од најстарата гарнитура што нема уште на ум да замине во пензија, веќе 20 години.

Член од
20 мај 2010
Мислења
94
Поени од реакции
29
Фала многу на сите за коментарите!:smir: Ќе се запишам во Корчагин, па што биде нека биде...

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Иначе мора да го поздравaм директорот за одличната идеа да дежура 1 ученик у ходник,да отклучува/заклучува врати.
Навистина оргинално. :wink:

S

Sheldon Cooper

Гостин
Иначе мора да го поздравaм директорот за одличната идеа да дежура 1 ученик у ходник,да отклучува/заклучува врати.
Навистина оргинално. :wink:
Да да :) Јако е, ќе си земеш лаптопче и ќе си уживаш, а се случуваше и чистачките да отклучуваат цело време. На еден другар така му направија и овој ги прашал дали може да си иде и овие му рекле иди си х))

Член од
21 мај 2008
Мислења
11.030
Поени од реакции
11.667
И да, Павлина ти се паѓа по биологија. Она е од најстарата гарнитура што нема уште на ум да замине во пензија, веќе 20 години.
Збориме за истата Павлина, Крстевска? :) По се изгледа оди она во пензија на крајот од оваа година. Личков си отиде на почеток од февруари, така што пополека оние од постарата генерација заминуваат за пензија.
А баш ми е жал за Личков. :(

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Збориме за истата Павлина, Крстевска? :) По се изгледа оди она во пензија на крајот од оваа година. Личков си отиде на почеток од февруари, така што пополека оние од постарата генерација заминуваат за пензија.
А баш ми е жал за Личков. :(
Баш таа Павлина. Најомразената меѓу омразените, НО вистински професор! Иначе јака финта и е тоа `догодина се пензионирам`. Веќе цела декада и пали кај учениците. Личков е легендата на Корчагин. Штета за идните генерации што ќе пропуштат еден толку добар професор.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Баш таа Павлина. Најомразената меѓу омразените, НО вистински професор! Иначе јака финта и е тоа `догодина се пензионирам`. Веќе цела декада и пали кај учениците. Личков е легендата на Корчагин. Штета за идните генерации што ќе пропуштат еден толку добар професор.
Павлина според мене е далеку од вистински професор. Лично, никаков проблем сум немала со неа. Дека е професор со солидно знаење што знае истото да го пренесе со тоа целосно се согласувам.
Но никако не можев да ја сфатам нејзината наклоност да цитира пастирски рок од Бијело Дугме, Рибља чорба и останати „реномирани“ бендови од драгата и нејзина бивша држава за која таа беше очајно носталгична.
Вистински професор нема на сред час да си ги искажува своите политички, верски, убедувања, идеологии и слично. Исто така многу често знаеше да ги исмејува верските симболи и објекти (без разлика дали се исламски или православни).

DracevoTheCity

Чиста Македонија !
Член од
7 ноември 2008
Мислења
8.662
Поени од реакции
9.983
Пицкајте се корчагинци,следнава недела за алманах се сликаме :pos: :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Павлина НИКАД нема да отиде у пензија. Ја завршив '92 и мислам дека уште тогаш беше спремна :D

Личков ги кажуваше најпригодните народни поговорки. Секој час имаше бар по 5-6 сосем-на-место, ултра поучни народни мудрости. Си отиде?

Член од
5 јуни 2008
Мислења
3.632
Поени од реакции
5.724
Павлина НИКАД нема да отиде у пензија. Ја завршив '92 и мислам дека уште тогаш беше спремна :D

Личков ги кажуваше најпригодните народни поговорки. Секој час имаше бар по 5-6 сосем-на-место, ултра поучни народни мудрости. Си отиде?
Да, легендата замина во историјата :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Читам коментариве.. за професориве итн.. ме фати носталгија :\
најкул професори во моја генерација што поминав Нора, Марија Грубович, Каролина - англиски :vozbud:, Личков - гео, Дамески - социо, Луси , Екатерина, Роза - македонски , Снеже, Тања:vozbud:, ПАЦКА - биологија Вера - историја, МИМИ , Митруш, фросина, таа напушената по алгебра не ми текнува - matematika :\ Перо - физичко , ЈЕДИНА(klasna) - физика :vozbud: , Пичијарева, Гордана .. и таа новата не ми текнува - хемија. Тања - франсе :D, Laura - музичко , ЛИДИЈА ликовно хахах , клеопатра , валентина, и другата (сите три) информатика и програмски. Бев среќен повеќето професори да ги поминам .. или они мене да ме поминат хахаха, или со некои да заглавам по 4 години :P пред 4 5 години прва/ втора седум најбољу клас у цела генерација бевме и за дружење и во учење прва год од 33 луѓе 29 одлични! :)
рандом момент што ми текна драгче кога излезе кога тоше загина и со плачење ни кажа да одиме на плоштад ахахахха

Кафиќи од прва до четврта кај што сме дремеле (покрај рјк) .. - Барбика, С (ес) , оринџ , мори , олд скоол не ми текнува друг ako ima nekoj neka dopolni :)
заборавив да го спомнам СИДО - философија звер човек!

Аеродром

Faithful :)
Член од
15 август 2008
Мислења
2.217
Поени од реакции
256
Павлина ти е најѕвер професорка,а и да најавува идење у пензија,али ја не би ја дал,највише си ја сакам,се разбира после Роска македонски.Сите ми викаат дека сум ретардиран,али си ги обожавам таквите строги професори.Павлина е ѕвер човек кога се работи за реметење,дури со другарчето од соседната клупа и го прекрстивме часот од биологија у Паци го диса светот.Си гази жената.Мене Личков како појава ми беше одвратен,незнам зошо изглеа со тек на време ја изгубил смислата за хумор,па ми беше дојден преку кур со тие негови глупости,али оваа што дојде после него е уби боже така да не се замарам многу многу.И немој да се пичите да се запишете у Корчагин,едноставно школото си гази,само да ти се погоди класната !

Член од
21 март 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Јас планирам од наредната година да учам во Корчагин, зачи 3та и 4та да завршам таму, а 1ва и 2ра учев во гимназијата во Куманово.
Најмногу што ме интересира се професорите по математика, затоа што уште од основно имам најмногу афинитетти кон математиката и сега со професорот во средно баш ја зезнавме работава зашто не е некој кој многу се труди, ниту дава знаење, ниту бара, ниту пак има сериозен пристап кон предметот. Читав дел од вашите коментари и се извинувам ако повторувам некое прашање, ама луѓе сте испишале 17 страни ако не и повише :nesvest:
Значи прочитав за таа професорка Мими и ми звучи баш како овој нашиов, така да ако е таква ситуацијата нема што да се преместувам. Ако може некој да ми каже нешто за другите професори по математика, и ако отприлика знаете кој би можел да ми предава ако наредна година сум трета. :wink:
фала многуу :smir:
поздрав :helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom