Потона брод во Охридско езеро

Статус
Затворена за нови мислења.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Имаше информација дека бродот бил на редовна контрола и имал лиценца за пловидба.
Види сега вака, лиценцата може да биде во повеќе форми, еве ти една:

Мислиш ли дека зелената лиценца не е валидна во некоја капетанија?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Кога сме кај бројот на луѓе повеќе од дозволеното,имате секојдневни примери во Индија на излегување на воз од пругата,таму не само луѓе..и добиток заедно со луѓето се качуваат на возот...така да...

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
И дека во 90та година му бил направен целосен ремонт. Колку за подобро информирање...
На што се мисли конкретно? Дали дрвото не скапува после 80-90 години,дали не било поевтино да се купи нов отколку да се репарира веќе постоечкиот? :toe: сепак збориме за огромен пероид на години така се има рок на траење,дали се сеќавате дека и хелихоптерот беше ремонтиран па пак се урна со мировниците? Претседателскиот авион исто така...? Нели изгледа малку слично,дека се се репарира,поправа ама ја нема таа сигурност што треба да ја има :toe:

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278

:vozbud: Во право си!.Само што сега некој ќе се покае за сите вакви и за нешто поситно.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
На што се мисли конкретно? Дали дрвото не скапува после 80-90 години,дали не било поевтино да се купи нов отколку да се репарира веќе постоечкиот? :toe: сепак збориме за огромен пероид на години така се има рок на траење,дали се сеќавате дека и хелихоптерот беше ремонтиран па пак се урна со мировниците? Претседателскиот авион исто така...? Нели изгледа малку слично,дека се се репарира,поправа ама ја нема таа сигурност што треба да ја има :toe:
Чаре Земчо?

За хеликоптерот имаш истрага, која веројатно нашла пропусти во „репарирањето“. За претседателскиот авион, имаш истрага која ако се продлабочи може да доведе до луѓе кои нема шанса да допуштат такво нешто (практичен пример: атентатот на Глигоров).

И не сакам да кажам дека бродот бил „нов“ бидејќи не бил, иако две работи може да се знаат: 1. кога во екс републиката ќе се репарирало нешто, СЕ РЕПАРИРАЛО. 2. дека бродот не е музејски експонат (океј, не беше до денес, сеа ќе е налик Титаник) туку дека некој „фрлил некоја рака“ и на него после 24та....

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Тоа е сосема друга приказна...инаку за бродов,џабе ти се секакви проверки кога чим е толку стар секогаш постои добар коефициент на ШАНСА,плус рачунај кај нас колку може да бидат професионално изведени поправките.

Zemzela

Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Чаре Земчо?

За хеликоптерот имаш истрага, која веројатно нашла пропусти во „репарирањето“. За претседателскиот авион, имаш истрага која ако се продлабочи може да доведе до луѓе кои нема шанса да допуштат такво нешто (практичен пример: атентатот на Глигоров).

И не сакам да кажам дека бродот бил „нов“ бидејќи не бил, иако две работи може да се знаат: 1. кога во екс републиката ќе се репарирало нешто, СЕ РЕПАРИРАЛО. 2. дека бродот не е музејски експонат (океј, не беше до денес, сеа ќе е налик Титаник) туку дека некој „фрлил некоја рака“ и на него после 24та....
Тоа ми беше зборот,затоа мислам дека пред да се репарира нешто музејско може да се почека година до две па да се купи ново,ем посигурно ем може да ќариме нешто на музејски експонати :toe:

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
И дека во 90та година му бил направен целосен ремонт. Колку за подобро информирање...
1979 му е направен целосен ремонт.

Кој спомна погоре дека 68,70 биле на бродот? 57 биле.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522

Богами во оваа држава владее сеуште безредие. Жално но вистинито.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Кога ќе го извлекуваат бродот, знае некој?

Член од
17 јули 2008
Мислења
704
Поени од реакции
260
Рекоа ќе се проверувало директно во вода шо била работата,немало услови за вадење. :toe:

Despot

ВОЈВОДА
Член од
25 септември 2008
Мислења
505
Поени од реакции
288
Незнам што е проблемот па несреки секаде се случуваат, и тоше имаше најнов џип со фул опрема и со секакви сензори па тоа не го спаси. Бродот пловеше долги години без никаков проблем, плус имаше лиценца а лиценцата не ја дава капетанијата туку германска фирма. џабе правите празни муабети и судите луѓе без потреба. Никој не е крив...

delfybuba

Schatje
Член од
22 октомври 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
93
никогаш нема да се качам на брод.
а од овие снимките,ми се слоши.
греота...како ли само ги снимил тој:uvo:

Zemzela

Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
1979 му е направен целосен ремонт.

Кој спомна погоре дека 68,70 биле на бродот? 57 биле.
53 се преживеани а 15 удавени...53+15=68 :toe: барем јас така слушнав може сум грешка :toe:

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.930
Поени од реакции
505
Кога ќе го извлекуваат бродот, знае некој?
Незнам каде беше (изгледа на А1, но не ме фаќајте за збор) репортерката (според информации од Капетанија) рече дека не е можно извлекување на бродот. Е сега некако мене не ми држи таквата нејзина теза, но така кажаа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom