Потона брод во Охридско езеро

Статус
Затворена за нови мислења.
P

Princ

Гостин
Во тој одреден момент не. Сега би легнал може на покрив, би се сончал... лека полека онака. Ама во тој еден момент не.

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Страшно, Страшно.. За оваа несреќа крив е сопственикот на бродот пу бре за едни пари ќе го наполни бродот до даска, сигурно бродот не е бил голем а е стенкал од народ, оваа е најголемата несреќа во историјата на Охрид во езерото, иначе добро е што нема загинато Македонци загинале 15 души кои што биле Бугари.. Другите биле спасени од нуркачиве..

Quark

brr,brr...zbrc
Член од
12 март 2008
Мислења
3.489
Поени од реакции
156
иначе добро е што нема загинато Македонци загинале 15 души кои што биле Бугари.. Другите биле спасени од нуркачиве..
Sakam da prasam nesto.... kolku treba covek da bide glup za da kaze nesto vakvo?

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Мислев да го бришам, ама верувам дека момчето не го мислеше тоа што ние го сфативме... Барем, не потполно.

Инаку, да кварк...

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Не го спомнавте фактот дека се работи за Луѓе што незнаат да пливаат! :pusk:

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Жално е што место 43 имало 70 патници,тоа секаде се случува а посебно во автобуси,комбиња и слично,треба да се разграничи дека има ризик за тие луѓе што се пренесуваат и дека парите екстра заработени со една тура можат вака со жртви да завршат...лесна им земја на починатите :cry:

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Сарказам кој не го сфаќам, или природна нерафинирана глупост?

Жално е што место 43 имало 70 патници...
И Миле ме потсети да прашам нешто што ме интересираше:

ЗНАЕ ЛИ НЕКОЈ БЕ ДА МУ ЕБАМ, ТОЧНО КОЛКУ ЛУЃЕ БИЛЕ НА БРОДОТ А КОЛКУ СЕ УДАВИЛЕ?!

Zemzela

Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Пола од луѓето биле во кабината долу така да неможе првин да излезат од неа,башка во паника се е можно така да коментаров е...:toe:
68-70 на бродот,15 жртви...лично од Гордана Јанкуловска

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.441
Поени од реакции
6.096
а за жртви и патници ништо не е точно

А тетка Гордана цел ден бара 3ца изчезнати а тие си спиеле во хотел

Член од
30 март 2009
Мислења
251
Поени од реакции
20
Според снимките што ги гледам дел од бродод е над вода??? Пошто ако длабочината била 6 метра бродот сигурно има 4-5 метра висина, не можеле да застанат на тие највисоките делови да се задржат...чисто онака си правиме муабет не ми скокајте...

Секако дека можеле да застанат, но да имаме во предвид дека тоа се возрасни луѓе, кои не знаеле да пливаат, а со наглото превртување на бродот, се здобиле и се некои повреди.
Баш гледав на БТВ интервју со една од преживеаните, докторка, која успеала на неколку да им даде предмети за кои да се држат и една друга повозрасна жена, која иако не знаела да плива, некако успеала да излезе на површината, после неколку неуспешни обиди поради платното на на бродот.

И сеуште не ми е јасно како можеа дури 15 луѓе да се удават, знаејки дека другите бродови веднаш пристигнале, во рок од минута две...

Па и Титаник кога потонал, имало живи луѓе после 5 саати од потонувањето, и тоа на температура од само неколку степени

А нашите сеир си гледале снимајки ги телата во водата...

Аир да не види тој што го продаде видеото на А1, по болници да ги потроши...

Zemzela

Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Секако дека можеле да застанат, но да имаме во предвид дека тоа се возрасни луѓе, кои не знаеле да пливаат, а со наглото превртување на бродот, се здобиле и се некои повреди.
Баш гледав на БТВ интервју со една од преживеаните, докторка, која успеала на неколку да им даде предмети за кои да се држат и една друга повозрасна жена, која иако не знаела да плива, некако успеала да излезе на површината, после неколку неуспешни обиди поради платното на на бродот.

И сеуште не ми е јасно како можеа дури 15 луѓе да се удават, знаејки дека другите бродови веднаш пристигнале, во рок од минута две...

Па и Титаник кога потонал, имало живи луѓе после 5 саати од потонувањето, и тоа на температура од само неколку степени

А нашите сеир си гледале снимајки ги телата во водата...

Аир да не види тој што го продаде видеото на А1, по болници да ги потроши...
Брат не е така едноставно,паника е во прашање,второ секој сака да излезе така да сигурно имало повредени уште долу пред да излезат,а имало за жал и луѓе што не знаеле да пливаат :toe: кажав грешката е во големиот број луѓе што се качиле...

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Бог да ги прости настраданите. На нивните фамилии искрено сочуство.
Никогаш повеќе да не се повтори.

П.С.Многумина во оваа трагедија треба да извлечат поука. Најмногу сите ние потенцијални туристи кои треба да бидеме свесни дека по секоја цена не треба да бидеме упорни, за кратко време секаде и се да видиме. Едноставно нешто треба да се пропушти за да имаме алиби да се вратиме и следната година.

ITK

Член од
10 октомври 2008
Мислења
1.107
Поени од реакции
51
Сум се возел на бродови кај што имало и многу повеќе вишок патници па немало проблем, си има и тоа улога но повеќе е тоа што бродот е 90 години стар :uvo: а кој знае колку време нема проверки,поправки итн...
сочувство на фамилиите на загинатите.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Сум се возел на бродови кај што имало и многу повеќе вишок патници па немало проблем, си има и тоа улога но повеќе е тоа што бродот е 90 години стар :uvo: а кој знае колку време нема проверки,поправки итн...
Имаше информација дека бродот бил на редовна контрола и имал лиценца за пловидба.

Serpico

Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Имаше информација дека бродот бил на редовна контрола и имал лиценца за пловидба.
И дека во 90та година му бил направен целосен ремонт. Колку за подобро информирање...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom