A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
За ова сум заинтересиран и јас, иако немам пробано дали е можно и како. Имам иста ситуација со еден телевизор, а планирам да набавам и проектор кој ќе има само пин, а не и скарт влез, а секако сакам да го користам и да гледам тв, пред се фудбал. Им го поставив ова прашање во логинг електроникс како стручни за кабли и слични ствари, и тие ми одговорија дека сигналите треба да се компатибилни, и ми го понудија овој кабел како решение SCART 11 (scart-6xRCA, 1.5m) кој чини 325 денари. Е сега штом ти си пробувал со ваков тип на кабел и не работи, може или кабелот да е фаличен, па евентуално со поквалитетен да се реши проблемот, или сепак сигналот што го пушта ресиверот да не е соодветен, што ми изгледа како поверојатна опција, и во тој случај нема спас освен со додатен уред за конвертирање. Во технички подесувања во менито на ресиверот има за ТВ Scart излез три опции, CVBS, RGB и S-video, пробај да ги смениш овие, да не случајно има врска. Ако успееш некако да извадиш слика, информирај.
Епа јас земав таков кабел со 3 излезни пинови и со скарт на другиот крај на кабелот. Кога го купував кабелот ми кажаа дека овој со 3 пинови бил за моно, а тој за 6 за стерео. Мене на истиот телевизор на кој пробувам да го приклучам ресиверот ми беше приклучено двдто и работеше све супер, со стерео звук. Сега различен е сигналот дека дигитална телевизија, но сепак би требало да работи и со обичен кабел. Јас би го земал и тој од Логинг кога би знаел дека работи без проблем, ама прашањето ми е дали е до ресиверот, дали си има некој зезанции како да се приклучи или стварно не знам што е проблемот. Фала за помошта како и да е ,па ако нешто успееш да средиш, информирај ме

Член од
23 јуни 2007
Мислења
368
Поени од реакции
333
Епа јас земав таков кабел со 3 излезни пинови и со скарт на другиот крај на кабелот. Кога го купував кабелот ми кажаа дека овој со 3 пинови бил за моно, а тој за 6 за стерео. Мене на истиот телевизор на кој пробувам да го приклучам ресиверот ми беше приклучено двдто и работеше све супер, со стерео звук. Сега различен е сигналот дека дигитална телевизија, но сепак би требало да работи и со обичен кабел. Јас би го земал и тој од Логинг кога би знаел дека работи без проблем, ама прашањето ми е дали е до ресиверот, дали си има некој зезанции како да се приклучи или стварно не знам што е проблемот. Фала за помошта како и да е ,па ако нешто успееш да средиш, информирај ме
Пробај да смениш ова што ти реков во ресиверот за сигналот, а и во телевизорот ако имаш опции за типот на сигнал за менување пробувaj, според едно упатство на нет што го најдов за тој ресивер сигналот треба да е соодветен, мора некако да проработи.

Silvio

Strength And Honor
Член од
21 јануари 2009
Мислења
311
Поени од реакции
167
Пробај да смениш ова што ти реков во ресиверот за сигналот, а и во телевизорот ако имаш опции за типот на сигнал за менување пробувaj, според едно упатство на нет што го најдов за тој ресивер сигналот треба да е соодветен, мора некако да проработи.
Пробав и со менување опции на ресиверот од Бум. Подесувањето кај типот на сигналот , тие три опции што ги имаше ги пробав. пак не успеа. Сега останува да пробам со менување на сигналот на телевизорот (доколку е возможно тоа) и според логика треба да се усогласат сигналите и на ресиверот и на телевизорот па да се добие сигналот. Не ни помислив дека ке биде проблем за поврзување на ресиверов со пин приклучок :toe:

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.206
Поени од реакции
34.442
Четирите национални телевизии повторно достапни на БООМ ТВ

Сигналите на националните телевизии Канал 5, Сител, Телма и Алсат-М од денеска повторно се достапни во понудата на дигиталната БООМ ТВ. Како што е соопштено, телевизиите постигнаа договор со ОНЕ Телеком за условите за емитување на своите програми на дигиталната платформа БООМ ТВ.
Со ова завршија повеќенеделните преговори за регулирање на комерцијалните односи меѓу членките на Групацијата на националните телевизии при Стопанската комора на Македонија и операторот Дигиплус Мултимедиа.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
Дали боом тв се нуди на при-пеј база? Едно време гледав дека го нудеа ако си го купиш рисиверот, ама сега го нема.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Заврши гратисот на ХБО пакетот. Отсега 300 денари плус ако сакате да гледате. МИслам дека 300 денара плус само за 2 канали невреди па кој сакаат нека бидат.....

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Заврши гратисот на ХБО пакетот. Отсега 300 денари плус ако сакате да гледате. МИслам дека 300 денара плус само за 2 канали невреди па кој сакаат нека бидат.....
Овие се луди бе..цццц 300 денари за ХБО fuck

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Овие се луди бе..цццц 300 денари за ХБО fuck
Е ајде де 500 денара претплата плус 300 за 2 канала ХБО. Точно дека пуштаат добри филмови али што е многу многу е. Барем нека направат пакет со филмски канали и нека има повеќе. Инаку вака за само 2 канали многу е

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Е ајде де 500 денара претплата плус 300 за 2 канала ХБО. Точно дека пуштаат добри филмови али што е многу многу е. Барем нека направат пакет со филмски канали и нека има повеќе. Инаку вака за само 2 канали многу е
Ja aко сум толку запален за филмови,ќе седнам и ќе си ги извадам од нет,сите добри и најнови филмови и поевтино ќе ме кошта...абе забегаа начисто,очекував мн повеќе од бум,добро што не земав нивен пакет

Anne.

~
Член од
4 декември 2009
Мислења
4.629
Поени од реакции
10.284
толку више а? еее а супер филмчиња имаше. не се исплати сега за 300ден:toe:

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.319
Поени од реакции
2.846
Ja aко сум толку запален за филмови,ќе седнам и ќе си ги извадам од нет,сите добри и најнови филмови и поевтино ќе ме кошта...абе забегаа начисто,очекував мн повеќе од бум,добро што не земав нивен пакет
Плус од 2010 ќе си спуштиш, а моментално мислам дека сега одат на ХБО од 2008. Јас зедов за моите во село да гледаат зошто тамо не фаќа ништо освен А1 и МТВ. Едино тоа е предност на БУМ за такви места каде нема ништо друго.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ja HBO го имам на кабловска и месечно плаќам 250 денари :icon_lol: понекогаш и ХБО комеди го пуштаат..абе милина , а не овие 300 ден само за 2 канала

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Што е финтата со новата промоција која што ја рекламираат? Веќе постоечките корисници на Boom TV можат да земат дополнителен ресивер за +100 денари месечно?

Член од
6 март 2009
Мислења
5
Поени од реакции
0
Ја веќе 3 години гледам HBO и HBO Comedy на Thor 0.8 w на сателит преку диги тв е сеа и таму преминаа на nagra 3 заклучување и сеа се префрлам на 16 e сателит Eutelsat W2 таму исто иде HBO и HBO comedy само преводот е на српски и на хрватски али нее проблем да се одгледа добар филм оддтаму и ја не им давам на овие нашиве 300 ден за две телевизиии мислам дека никој жив нема да им плати.Совет ми е да си купите сателитска и ресивер dreambox кој го има ганц нов за 5000 ден и отвара една година све што сакаш да гледаш на сателит најбоље је на еутелсат в2 тотал тв има cinemax cinemax 2 HBO HBO Comedy AXN AXN Sci fi и све то на српски превод.Откако помине една година тогаш треба да му се вметнат Ц линии кои некои ги продаваат а некои идат гратис или free.Cardsharing популарно викан и отвара све тоа што набројав безпари само требаш да си малку по компјутерите да си најдеш линијакоја работи.

П.С Ако никој не им плати за HBO на боом тв или ќе ја намалат цената или скроз ќе го изгасат да не го нудат како опција пошто глеам скапо коштаат овие телевизии да се пуштаат на легален пат.Ево ја ви дадов идеа како и понатаму да ги гледате овие телевизии а да не платите големи суми пошто 12 месеца по 300 ден вие сте купиле ресивер а 24 месеца по 300 веке се многу.Поздрав!

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.464
Овие се или луди или мислат дека народов има многу пари за фрлање.
Па HBO се гледа за џабе преку интернет.
mms://62.162.99.150/HBO
Копирајте во некој текст документ. Преименувајте HBO.txt во HBO.m3u
Потоа клик и глеј HBO без 300 денари.

Kajgana Shop

На врв Bottom