A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.111
Поени од реакции
1.396
Od O net, se javiv da prasam za novi paketi i prasav koga ke pocnat se digitalna tv, mi rekoa na 15 ke pocnat...:toe:
Ccc ама се Bitchez мислев дека ќе го раскинам сегашниов договор до крајот на месецов ама ќе треба да ги почекам...Епа ај се надевам од 15 ќе почнат..Мислам дека тоа е последен ден до кога советот за радио дифузија им даде рок.После тој датум ќе им ја земат лиценцата

Член од
14 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
10
e ako ne pocnuvaat do 15 golema zelba imam da im ja zimaat licencata,preterale, ama sakaat da iskoristat do posleden den,a ko ne pocnuvaat do 15 neka idat u p.m vise

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.659
Поени од реакции
797
А и да почнат од 15 ноември мислам нема да можат да набават 400000 ресивери бидејки приближно толку домакинства има во Македонија нека биде и помал број на домакинства но скоро сите имаме дома минимум по два три телевизори за толку кус рок и веднаш да одпочнат со работа исто ке биде кога отпчнаа одпрвин со WADSL се чекаше за монтажа на уредот и до месец дена потоа Соло пакетите се чекаше два месеци за да земеш повторно уред модем па на крај нели за Дуо ехтремот чекавме и повеке од три месеци ова го зборам од лично искуство што го имам со ОН НЕТ и велам камо срека да не биде повторно да се чека за некој си било каков уред а и да не збориме секоја нова барем за наши простори технологија ке имаат проблеми и грешки но како и да е мислам барем да го откачам Cabletel кој навистина не ни нуди ништо барем за нас од другата страна на Вардар можеби овој мој последен коментар не му е местото тука

К

кременко

Гостин
Абе кај и да е ке биди од 2010 година,само кој месец,е тоа незнам да го прогнозирам:toe:

Go2bed

Vasilij Zajcev
Член од
2 март 2005
Мислења
972
Поени од реакции
13
e ako ne pocnuvaat do 15 golema zelba imam da im ja zimaat licencata,preterale, ama sakaat da iskoristat do posleden den,a ko ne pocnuvaat do 15 neka idat u p.m vise
нека му цркн козата на комшијата, море не ...подобро да цркне комшијата.какви чудни луѓе сте.:toe::toe:

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
А и да почнат од 15 ноември мислам нема да можат да набават 400000 ресивери бидејки приближно толку домакинства има во Македонија нека биде и помал број на домакинства но скоро сите имаме дома минимум по два три телевизори
Да тоа е точно, но нема сите да се префрлат на дигиталната телевизија на ОнНет. Сепак постои "јака" конкуренција. Но, дали некој е запознаен со пакетите

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.111
Поени од реакции
1.396
Луѓе незнам дали некој од вас видел на вести ама ова е интересно
http://www.totaltv.tv

Сега се и во Македонија

Arioth

Purpletrator
Член од
20 февруари 2007
Мислења
527
Поени од реакции
82
Мене искрено до сега ми се допаѓала понудите на ОнНет и сум корисник на истите веќе 3,5 години. Имале мали проблеми но сето тоа е во границите на нормалата. Искрено сега користам Дуо Екстрим + Кејблтел кабловска која е тежок шит. Дуото ми се допаѓа така да ми фали само телевизија. Дигиталнава се надевам ќе ги задоволи моите стандарди како и на останатите членови од моето семејство

Член од
27 декември 2008
Мислења
1.659
Поени од реакции
797
Да тоа е точно, но нема сите да се префрлат на дигиталната телевизија на ОнНет. Сепак постои "јака" конкуренција. Но, дали некој е запознаен со пакетите
Ке мора сите не е случајно дадено од Агенцијава за телекумуникации лиценцата за дигитална телевизија не сум сигурен само до која дата ке мора да згаснат сите предаватели од ТВ станиците кои сега зрачат во етер аналогно сите домакинства ке мора да имаат ресивер за да би можеле да следат Тв програма и во самиот тендер пишува дека Космофон односно Он нет бидејки сите знаеме дека тие се купени од страна на Телеком Словенија ке ни ги дадат ресиверите бесплатно но со месечна претплата според некои мои сознаија што можеби и не се точни претплатата за основниот пакет само за локалните телевизии ке изнесува 150 плус нели 130 денари за радиодифузна такса за нашата Македонска телевизија

Мене искрено до сега ми се допаѓала понудите на ОнНет и сум корисник на истите веќе 3,5 години. Имале мали проблеми но сето тоа е во границите на нормалата. Искрено сега користам Дуо Екстрим + Кејблтел кабловска која е тежок шит. Дуото ми се допаѓа така да ми фали само телевизија. Дигиталнава се надевам ќе ги задоволи моите стандарди како и на останатите членови од моето семејство
Јас сум корисник на Он нет од 2001, со истиот пакет интернет и телефонија Дуо ехтреме и кајбел тел од нетот сум презадоволен а кабловската кајбелтел кои одвај чекам да ги откачам било какои да е добро е ке има нели конкуренција не само на кајбелтел туку и на телеком

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.077
Поени од реакции
8.383
а што сакам да им ја земат лиценцата нека цркнат ,ја ги откачив и не ми требаат ич ОННЕТ

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Конечно ке стартуваат има реклама на нивниот сајт:vozbud:. Да го видиме и тоа чудо од дигитална бежична телевизија.:tv:

Член од
2 јули 2009
Мислења
302
Поени од реакции
164
Ке мора сите не е случајно дадено од Агенцијава за телекумуникации лиценцата за дигитална телевизија не сум сигурен само до која дата ке мора да згаснат сите предаватели од ТВ станиците кои сега зрачат во етер аналогно сите домакинства ке мора да имаат ресивер за да би можеле да следат Тв програма и во самиот тендер пишува дека Космофон односно Он нет бидејки сите знаеме дека тие се купени од страна на Телеком Словенија ке ни ги дадат ресиверите бесплатно но со месечна претплата според некои мои сознаија што можеби и не се точни претплатата за основниот пакет само за локалните телевизии ке изнесува 150 плус нели 130 денари за радиодифузна такса за нашата Македонска телевизија

Јас сум корисник на Он нет од 2001, со истиот пакет интернет и телефонија Дуо ехтреме и кајбел тел од нетот сум презадоволен а кабловската кајбелтел кои одвај чекам да ги откачам било какои да е добро е ке има нели конкуренција не само на кајбелтел туку и на телеком
do kraj ma 2012 vo evropska unija vo sad do kraj na 2011 kaj nas do 2015

значи како што реков пред некое време и ке речам пак не се надевајте на нови канали од постоечките како што се на кабелските и макс тв за 500 денари

Kajgana Shop

На врв Bottom