A1 TV Lite (ONE BoomTV/Vip TV Lite) безжична DVB-T телевизија - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

Член од
15 јули 2007
Мислења
16.087
Поени од реакции
8.390
Тие лцд телевизори што не поддржувааt mp4.. не можат да гледаат без ресивер а иначе до крајов на месецот ке започне услугата во сите градови се активни предавателите уште малку ви ја кажав причината да не се повторувам
каков е тој телевизор што подржува mp4 ??

Член од
14 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
10
pa kako da ti objasnam MPEG 4 kompresija googl-aj malku ke najdes info kolku sakas na net :)

Mene me interesira od kade ovaa informacija deka alfa tv e spremna da emituva HD signal, ne rekov dali preku on.net ke emituva tuku obicno prasuvam od kade ovaa informacija,vidov dvajca od forumov go kazaa toa..

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Mene me interesira od kade ovaa informacija deka alfa tv e spremna da emituva HD signal, ne rekov dali preku on.net ke emituva tuku obicno prasuvam od kade ovaa informacija,vidov dvajca od forumov go kazaa toa..
Па кога почна со работа од АлфаТв кажаа дека имале опрема уште веднаш да емитираат програма во HD ..така да од таму е таа информација ..и верувам дека е точна .

Член од
14 октомври 2009
Мислења
78
Поени од реакции
10
Па кога почна со работа од АлфаТв кажаа дека имале опрема уште веднаш да емитираат програма во HD ..така да од таму е таа информација ..и верувам дека е точна .
e chim kazale vistina е, fala za informacijata ;)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.111
Поени од реакции
1.396
Vo Tetovo ima se emituva Digitalna Televizija, verojatno na ONNET
eve koi se TV:
MKTV1-2-3
Alfa,Telma,Kanal 5,Kanal 5+,Sitel,Net,ERA i uste drugi makdonski
vkupno 14
i stranski
24 TV
Animal Planet,Cartoon Network, CNN, Discovery,BBC i slicni

Dali nekoj moze da objasni zasto site ovie kanali imaat i priem i slika na LG32 televizor, a na drugi LCD ima samo priem a nema slika
so objasnuvanje
"An incompatible video signal has been received"
За да може да ги примаш дигиталните канали потребно е телевизорот да подржува DVB-T ресивер кој го подржува мп4 формат кој се користи за дигитална квалитетна енкрипција на каналите.Телевизорите кои немаат ваков тјунер,од операторот го добиваат ресиверот кој ја игра улога на DVB-T тјунер и овозможува прикажување на тие канали.

Сите понови телевизори кои ја имаат ознаката DVB-T во прирачникот или пишува некаде на телевизорот,тие телевизори се компактибилни со мп4 формат.

да ама mp4 викаат од оннет :nesvest:
Безразлика дали е Он нет или некој друг оператор,тоа е светски стандард и секаде се користи.Дигиталната телевизија секаде се пренесува со мп4 формат и за да се гледаат тие канали потребен е DVB-T приемник(со исклучок Т-Хоме кој користи ИПТВ протокол)

Член од
4 август 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Blagodaram na odgovorot APPLE,
Jas ima Sharp LC37D65E HD Full signalot go prima, kanalite gi memorira,
ama slika ne dava "An incompatible video signal has been received"

Член од
4 август 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Specifikacija

Eve specifikacija na DVB-T Tunerot na Sharp LC37D65E
Apple,
kazi mi dali ovoj tuner e kompatabilen ili ne za ovaa digitalna televizija na ONNET, bidejci dobivam informacija "An incompatible video signal has been received"
:toe::toe::toe::tv:

Attachments

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.111
Поени од реакции
1.396
Eve uste edna specifikacija na LC37D65E:toe:

Според ова тука пишува дека подржува и има дигитален тјунер е сега незнам зошто неможеш да ги гледаш дигиталните канали.Прошлиот месец сите со вакви телевизори фаќаа дигитална од Он нет ама чим MR.BONSEK вика дека се при крај со подготовки можно е да ја заштитиле мрежата и ќе мора кога ќе излезат пакетите со телевизија да плаќаш за да ги гледаш:toe:

Член од
4 август 2008
Мислења
9
Поени од реакции
0
Не е заштитетен, криптиран сигналот затоа што пријател во моја близина со LG32"xxx има и прием и слика прекрасна на сите канали.

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.111
Поени од реакции
1.396
Не е заштитетен, криптиран сигналот затоа што пријател во моја близина со LG32"xxx има и прием и слика прекрасна на сите канали.
Тогаш види некаде по менијата пробај ресетирај го дигиталниот тјунер или скенирај одпочеток,ако тој пријател има тогаш мора некако да средиш и ти..Според спецификациите подржува мп4 незнам што е проблемот.Ај ќе побарам на нет нешто дали ќе најдам за ова.

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Мене ме интересира како тоа они ке ги сместат толку канали 60 ли беа за старт,а како оние 140 кои нели подоцна би ги ставиле во само ТРИ мултиплекса.. Скоро ич не се разбирам во дигиталнава,али ко што читам на нет кога би се ставиле толку канали би се паднало на квалитет ,така да незнам како тоа ке го изведат...

Значи во 3 мултиплекса 60 (2 ХД) канали се многу према информации..
Како би стигнале до 140 во тие,поготово и ХД незнам..

Член од
17 март 2007
Мислења
92
Поени од реакции
3
Мене ме интересира како тоа они ке ги сместат толку канали 60 ли беа за старт,а како оние 140 кои нели подоцна би ги ставиле во само ТРИ мултиплекса.. Скоро ич не се разбирам во дигиталнава,али ко што читам на нет кога би се ставиле толку канали би се паднало на квалитет ,така да незнам како тоа ке го изведат...

Значи во 3 мултиплекса 60 (2 ХД) канали се многу према информации..
Како би стигнале до 140 во тие,поготово и ХД незнам..
Драг пријателе значи да би можеле да се сместат 140 канали ке ги имаше и сега значи не може затоа треба време и инвестиција точно е тоа што го збориш ти ама точно е тоа што го најавуваме и ние значи повеќе канали повеќе пари за да има инвестиција треба да има корисници и квалитет а квалитетот ние ви го нудиме на вас

Kajgana Shop

На врв Bottom