Шеќерна депилација?

• Креатор на темата Креатор на темата mima_skp
  • Време на започнување Време на започнување

Која депилација преферирате?

• Жилет

Гласови: 5 21,7%
  • Восок топол/ладен

Гласови: 15 65,2%
  • Шеќерна епилација

Гласови: 2 8,7%
  • Електрични депилатори

Гласови: 5 21,7%

• Вкупно гласачи
    23
Член од
1 септември 2009
Мислења
20
Поени од реакции
2
Дали некој слушнал, супериорна е во однос на депилација со восок, малку поскапа е, но природна 100%, супер е...

Зашо е овде темава?:)

Инаку „восоков“ сама можеш да си го направиш дома.
Јас така се депилирам на раце најчесто.
Шеќер, вода и лимонтус.
Не знам зашо ти изглеа поскапо...

Прв и единствен, супер женска тема, ако си машко вероватно нема да ти е интересантно...:smir:

Поскапо е во салоните...

Поскапо е во салоните...

Имаш грешка у анкетата.
Нема шеќерна Епилација...има шеќерна Депилација.
Епилација е трајно вадење на влакната со игле кои се ставаат во коренот на влакното и коренот се умртвува и ашшш, нема влакна.
Скапо е прилично.

Што се однесува до шеќерната Депилација..зашо да се депилираш у салон со таков „восок“..не е ни восок додуша.
Може сама да си го напраиш дома наместо да лупнеш пари у салон тоа.
А ако веќе идеш у салон-депилација со топол восок е најубаво.
Особено црн восок ако најдеш-тие најмалце предизвикуваат болка.

фалафала:

Никако со топол восок, којзнае колку пред тебе се депилирале со истиот и којзнае колку имаат бактерии и сл.

Никако со топол восок, којзнае колку пред тебе се депилирале со истиот и којзнае колку имаат бактерии и сл.

А?
Што збориш бе? Ај пообјасни ми како е ова можно.

Патем, на право место си ја отворила темава, алал нека ти е.

А?
Што збориш бе? Ај пообјасни ми како е ова можно.

Патем, на право место си ја отворила темава, алал нека ти е.

Сигурно дека е можно. Секаде во свет е забрането ист восок да се употребува повеќе од еднаш. Е бидејќи ние не сме како сите други, кај нас се е можно. Ист восок се користи којзнае колку пати, а кој може да гарантира дека лицето кое се депилирало со тој восок пред тебе нема некоја инфекција или што ти ја знам. А кога ќе кажат дека се загрева и дека сите бактерии ќе изумрат, е тогаш тек не ставаат во заблуда. Нема шанси бактериите да изумрат така, туку едноставно не само што остануваат таму, туку поради хемиските својства на восокот од таму и се хранат.
Најдобро ладен восок или шеќерна паста, и двете се фрлаат после употреба, само што тоа на салоните не им се исплати па затоа викаат дека топол восок е најдобар. Плус со шеќерна паста и со ракавици те депилираат кои после ги фрлаат па така шансите за пренос на бактерии се никакви.
А што се однесува до тоа каде сум ја ставила темата, е тоа веќе не знам, не сум до толку вешта, ќе се поправам следниот пат :toe:

Јас обично практикувам Veet спрејот да го користам.Многу ми е практично,брзо,едноставно и безболно.Ова шеќернава ја имам пробано.Првиот пат,другарка ми ми помагаше и кога потегна мислам сите ѕвезди ги избројав (а сред бел ден беше).Некако неочекувано ми дојде.Сега така се депилирам ама само потколеници,боли мамата негова:pipi:

стајте поише шеќер во смесата за депилација...ќе ве споредуваат со шербет и ќе бидете најслатки :back:

Јас обично практикувам Veet спрејот да го користам.Многу ми е практично,брзо,едноставно и безболно.Ова шеќернава ја имам пробано.Првиот пат,другарка ми ми помагаше и кога потегна мислам сите ѕвезди ги избројав (а сред бел ден беше).Некако неочекувано ми дојде.Сега така се депилирам ама само потколеници,боли мамата негова:pipi:

Мислев на шеќерна депилација во салони, дома е премногу комплицирано, едно што ќе се направи голем неред и ќе се исполепам цела а друго не можеш секаде сама. Во салон ако се добро обучени е супер, не боли како со ладен восок. Ги вадат влакната во правец на растење и со тоа спречуваат истите да се кинат, што е главена причина за поткожни влакна, а сите кои имале искуство со поткожни влакна знаат како е...

Немам пробано,а некако не ме ни привлекува. Појќе си преферирам восок.. во последно време home-made пошо други раце на моите нозе е опасно по живот :pos:
Летово повеќе бев на жилет зошто со восокон многу се тинтирам, па дури да тргнам ми требаат 5 минути..

Не сум пробала шеќерна депилација зашто восокот е закон. :)
Tопол нормално, не сакам ладна депилација. Така да се топи на висока температура и на тој начин бактериите умираат. И сега ти Мима ќе кажеш ама не се убиваат сите бактерии, ама бактериите се секаде околу нас ги има на се и сешто:)
Е сега има милион козметичарки некои го менуваат восокот почесто некои не, плус имаат различен начин на депилирање и затоа ќе си пробаш на неколку места и ќе си ја одбереш најдобрата козметичарка.

А Мима ај може да информираш колку е шеќерната депилација? Рече поскапа... колку е тоа :)

ај ја да кажам и да прашам нешто....
се депилирам со ладен восок ленти си купувам 300 ден и едвај ми стигаат...со некои и по 2 пати се поминувам...боли ама се навикнав више...а по салони ретко да најдам да дапилираат машки и тоа за повисоки цени...
а за депилација со шербет требаше една другарка да ме депилира ама ништо од тоа не испадна...па да прашам како да ја направам смесата сооднос воа оноа.. и како се нанесува не ми е јасно тоа...
фала
п.с. со машинка за депилација сум пробал...цептер мислам пишуваше....ауууу...се наежив и сеа од помислата

Tопол нормално, не сакам ладна депилација. Така да се топи на висока температура и на тој начин бактериите умираат. И сега ти Мима ќе кажеш ама не се убиваат сите бактерии, ама бактериите се секаде околу нас ги има на се и сешто:)
Е сега има милион козметичарки некои го менуваат восокот почесто некои не, плус имаат различен начин на депилирање и затоа ќе си пробаш на неколку места и ќе си ја одбереш најдобрата козметичарка.

А Мима ај може да информираш колку е шеќерната депилација? Рече поскапа... колку е тоа :)

Точно е дека бактериите ги има насекаде околу нас, но не се исти бактериите пренесени од тело (којзнае се какви, можам да замислам) и од воздух...инаку кога бев во Германија пред година дена таму се депилирав со топол восок, секогаш кога сакаше козметичарката да земе нов восок користеше ново стапче, старото веднаш го фрлаше штом еднаш ќе го допреше до моето тело, а восокот веднаш идеше во канта...
Не ми текнува колку беше цената за шеќерна депилација, пробав случајно во Јуни во Куманово и беше супер, користеа ракавици, тоа смесата веднаш во канта одеше после депилација, многу подобро од топла, верувај ми...

Да ама тие бактерии и не се толку опасни колку што се опасни вирусите што се пренесуваат преку депилацијата-поточно преку крвта,најмногу хепатитот(А,Б,Ц) и да не ја заборавиме сидата,а за бактериите,па некои се уништуваат од топлината,некои не,како и да е вирусите преживуваат.
Така да топла депилација никако (зошто многу, мноогу ретко се наоѓаат козметичарки коишто го менуваат восокот)
Јас лично преферирам електрични депилатори и ладен восок.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom