Cosmofon 3G vs T-Mobile 3G

• Креатор на темата Креатор на темата deXterche
  • Време на започнување Време на започнување

deXterche

тадаммм
Член од
12 февруари 2006
Мислења
4.920
Поени од реакции
942
Локација
@home
Сакам да земам 3G USB модем, па прашањето ми е кој има подобра покриеност и постабилен нет.

За цените, космофон дава дупло повеќе трафик за истата цена, односно 4 гига за 490 денари, исто и USB модемот им е за 1000 денари поевтин од тој на т-мобајл.

Да не има некој мапа на покриеност за космофон? Пошто за т-мобајл има на нивниот сај објавено.

Ќосмофон 100% има помала покриеност отколку Т-мобиле ... така да не му ја мисли Т-Мобиле се секогаш најдобри според мене и им нема конкуренција :)

ќосмофон пропадна, вип работи во загуба а т-мобиле цвета стално :)

Сакам да земам 3G USB модем, па прашањето ми е кој има подобра покриеност и постабилен нет.

За цените, космофон дава дупло повеќе трафик за истата цена, односно 4 гига за 490 денари, исто и USB модемот им е за 1000 денари поевтин од тој на т-мобајл.

Да не има некој мапа на покриеност за космофон? Пошто за т-мобајл има на нивниот сај објавено.

ne im e poevtin vo t-mobile imas 4razlicni modemi i od 3000den ima a za trafikot kej i da e ce go zgolema poso kosmofon sea go zgolemija naskoro i t-mobile ce go zgolema

OPTION DATA USB STICK+СИМ КАРТИЧКА EASY TALK ПРИПЕЈД
transparent.gif
bullet_red.gif

bullet_red.gif

bullet_red.gif

transparent.gif

3 490 ден.

HUAWEI USB DATA STICK E176+СИМ КАРТИЧКА EASY TALK ПРИПЕЈД
transparent.gif
bullet_red.gif

bullet_red.gif

bullet_red.gif

thumb9834C50D9A3648AB90D9A1E9F6BEC5B7.gif

3 490 ден.

HUAWEI USB DATA STICK E160+СИМ КАРТИЧКА EASY TALK ПРИПЕЈД

transparent.gif
bullet_red.gif

bullet_red.gif

bullet_red.gif

thumb4AEB4841F66A45D58C2A749B7F154DE5.gif

2 990 ден

ZTE USB DATA STICK MF626+СИМ КАРТИЧКА ESAY TALK ПРИПЕЈД
transparent.gif
bullet_red.gif

bullet_red.gif

bullet_red.gif

thumb058D9D8EE2C94DF0BEA4E34385C7D6A4.gif

2 990 ден.

vo pri-pejd se cenite i vo paketot ima
Easy Internet пакет
  • w’n’w USB модем
  • 1 GB интернет
  • SIM со 600 ден.

a na post-pejd site se bespari

Хмм.. Мислам те-мобаљ има боља покриеност и постабилна конекција. Допрва во одредени подрачја и ке се ставаат базни станици, така да во тој поглед го имам одбрано те-мобаљ.
Што се однесува до дата пакетот, прво процени колку би трошел, и за што би го користел. Ако планираш тоа да ти е единствена конекција на нет, земај поголем пакет..ама ако ти е секундарна потреба, ондак и 1гб и 5 гб и 100 гб ти се неограничени.

се откажа од идејата за поврзување само со тел без усб модем?

Па незнам уште, имам јас нет дома од тхоум ама пошто работата ми е таква што нонстоп ми треба нет и кога не сум дома мора да барам решение, а тоа со телефон преку усб не ми е баш баш некое решение.

веб н волк е топ, само малце е скапичко пошто имам примарен интерент

Со стикче е поедноставна работата во секој случај.
Него нешто оф топик..
зависно колка мобилност ти треба можеш да разгледаш ваква опција,случајно налетав сега

http://go.sunwireless.com.mk/mk/index.php/offer/internet-paketi

ако е покриено пример местото кајшто се движиш зошто на пример не би размисли и за примарна авква врска. Мене на пример доволни би ми биле брзините што ги нудат тука.Сигурно има и други компании што нудат слични ствари..Твое е да ја избереш најоптималната за тебе, според потребите

Web and Walk е толкаво срање, што не можам да почнам да објаснувам.
Тестирано летово, во Охрид, со толку ужасна конекција (барем во моментите кога постоеше конекција), што ќе те натера да поскаш воопшто да немаш пристап на нет.

За Cosmofon, не знам... :toe:

cosmofon e definitivno podobar od t-mobile,jas nekolku meseci go koristam internetot na cosmofon i e podobar

Јас планирав да земам web'n walk ама читам дека космофон е боље па таков ќе земам.

На 3G мрежа без разлика дали Т-Мобиле или Космофон ќе можеш да се конектираш само во град, а ако ти е за од дома не е прав избор да ти биде примарна конекција за на нет.
Ако го купуваш за у природа, викендица, село, планина.. ондак Т-Мобиле дефинитивно. Со нив секаде ќе фатиш интернет, ако не може 3G барем GPRS или EDGE, Космофон се тапа со мрежа на понепристапни терени проверено. Јас си земав едно 3G модемче од Т-Мобиле на старо за 20 евра и прва лига е :wink:

cosmofon e definitivno podobar od t-mobile,jas nekolku meseci go koristam internetot na cosmofon i e podobar
Искрено кажи, ова е тенденциозно. Јас како и еден куп мои пријатели + луге од форумиве го делиме мислењето а тоа е дека интернетот на космофон паѓа на 4-5 минути. Е сега ако црпиш интернет на друг начин на ОК ама 3Гто е ужас.

Ова е некој балон. Нема ваков интернет никаде во Скопје а не е конкуренција ни на кабелскиве провајдери така да прескочи го

Летото бев Охрид. Имав 3Г модем од т-мобиле и бев поврзан на нивна мрежа. Подобар интернет и дома немам. Толку имав да кажам.

Едит: само уште да ја прошират мрежата (таму кадешто ја има, навистина ЈА ИМА) и да спуштат цените. Ужасно скапо е 2 гигабајти пренос на податоци за 550 денари. Ама ако збориме за квалитет, не читај едит.

Летото бев Охрид. Имав 3Г модем од т-мобиле и бев поврзан на нивна мрежа. Подобар интернет и дома немам. Толку имав да кажам.

Едит: само уште да ја прошират мрежата (таму кадешто ја има, навистина ЈА ИМА) и да спуштат цените. Ужасно скапо е 2 гигабајти пренос на податоци за 550 денари. Ама ако збориме за квалитет, не читај едит.

Tokmu taka i jas potvrduvam ama jas ne preku 3g modem tuku od mob koristev i super e od t-mobile, a sum koristel i od kosmos i ne im cini spor nestabilen paga.

Искрено кажи, ова е тенденциозно. Јас како и еден куп мои пријатели + луге од форумиве го делиме мислењето а тоа е дека интернетот на космофон паѓа на 4-5 минути. Е сега ако црпиш интернет на друг начин на ОК ама 3Гто е ужас.

Кажав еднаш на друга тема ама ке повторам пак, користам 3г на космофон скоро една година до сега не ми паднал ни еднаш интернетот т.е. не ми се дисконектирал. По села и планини исто така сум немал никакви проблеми ни со едге ни гпрс-то(works fine for me). Така да не генерализирајте без да сте искусиле лично. Јас не сум го пробал 3г на т-мобајл и не го коментирам ама како компанија не ги сакам баш:kesa:
И да ми значи цената и лимитот така да космофон ми е бољи:toe:

Имам лично тестирано и знам, значи космофон нема 3G сигнал ниту по планините ниту по селата, со исклучок на Водно и селата како драчево... но во по далечните нема 3G.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom