bikerboy_87
F*CK...all i need is U!
- Член од
 - 30 март 2009

- Мислења
 - 42

- Поени од реакции
 - 4

zdravo na site. samiot naslov veke dovlno kazuva. inaku mojov problem e sleden: vo cetvrtokot podnesov za svajcarska viza(viza za poseta). prilozenite dokumenti od moja strana bea: moj pasos,izvod,indeks(bidejki sum student),potvrda od fakultetot,kopija od pasosot na mojot garant vo ch,patno osiguruvanje. site ovie dokumenti gi priloziv po prethodna konsultacija vo turisticka agencija i tamu me uverija deka seto toa e dovolno. gi podnesov dokumentite vo ambasada i vo rok od dva dena po posta mi stignaa so dokument deka baranjeto za viza se odbiva od slednite pricini: celta i uslovite za prestoj se nepoznati...koga me prasaa koja e celta na mojata poseta,im rekov deka odam vo poseta na mojata devoja,koja voedno i e moj garant...dodeka za uslovite za prestoj tocno e deka ne podnesov nikakva potvrda...no toa e najmal problem bidejki devojka mi moze da gi prati tie dokumenti vo sekoe vreme(deka raspolaga so svoj stan i dobiva plata)...ima li nekoj slicni iskustva i dali prvo treba od gore da mi pustat garantno pismo ili nekoi dokumenti pa jas ovde da sreduvam ili slicno...blagodaram

...inaku,znam za toa,mene ne mi e itno da patuvam vo svajcarija dokolku se raboti samo za mene licno...jas bi izdrzal kako i dosaega sto izdrzav,no vrskata na dalecina si go pravi svoeto.si bese taa tuka proletta,letovo...no sto se po 2 nedeli?...sakav da otidam jas malku esenva,pa taa zimava i posle 01.01 e veke lesno...no sega mu e majkata,ako ne otidam sega,znaete kako veli narodot "daleku od oci daleku i od srce"...sega veke koga se fativ na vakvo oro,nemam namera na sred pat da se otkazam...vo ponedelnik ke se javam vo ambasadata,no cisto mi bese vaka da kazam znacajno,da go slusnam vaseto mislenje...sepak poveke informacii nema belki da se na odmet...pozdrav