Потребна документација за швајцарска виза?

• Креатор на темата Креатор на темата bikerboy_87
  • Време на започнување Време на започнување

bikerboy_87

F*CK...all i need is U!
Член од
30 март 2009
Мислења
42
Поени од реакции
4
zdravo na site. samiot naslov veke dovlno kazuva. inaku mojov problem e sleden: vo cetvrtokot podnesov za svajcarska viza(viza za poseta). prilozenite dokumenti od moja strana bea: moj pasos,izvod,indeks(bidejki sum student),potvrda od fakultetot,kopija od pasosot na mojot garant vo ch,patno osiguruvanje. site ovie dokumenti gi priloziv po prethodna konsultacija vo turisticka agencija i tamu me uverija deka seto toa e dovolno. gi podnesov dokumentite vo ambasada i vo rok od dva dena po posta mi stignaa so dokument deka baranjeto za viza se odbiva od slednite pricini: celta i uslovite za prestoj se nepoznati...koga me prasaa koja e celta na mojata poseta,im rekov deka odam vo poseta na mojata devoja,koja voedno i e moj garant...dodeka za uslovite za prestoj tocno e deka ne podnesov nikakva potvrda...no toa e najmal problem bidejki devojka mi moze da gi prati tie dokumenti vo sekoe vreme(deka raspolaga so svoj stan i dobiva plata)...ima li nekoj slicni iskustva i dali prvo treba od gore da mi pustat garantno pismo ili nekoi dokumenti pa jas ovde da sreduvam ili slicno...blagodaram

Od 1 januari ke patuvas bez vizi vo EU,taka da ke moras malku da izdrzis:smir:
A Svajcarija i ako sto ne e cllenka na EU ke mojs da patuvas pak bez vizi zatoa sto e vo Schengen zonata..

gore stoi Cheshka viza,no mene mi bese za CH(svajcarska) viza...se nadevam se razbirame :)...inaku,znam za toa,mene ne mi e itno da patuvam vo svajcarija dokolku se raboti samo za mene licno...jas bi izdrzal kako i dosaega sto izdrzav,no vrskata na dalecina si go pravi svoeto.si bese taa tuka proletta,letovo...no sto se po 2 nedeli?...sakav da otidam jas malku esenva,pa taa zimava i posle 01.01 e veke lesno...no sega mu e majkata,ako ne otidam sega,znaete kako veli narodot "daleku od oci daleku i od srce"...sega veke koga se fativ na vakvo oro,nemam namera na sred pat da se otkazam...vo ponedelnik ke se javam vo ambasadata,no cisto mi bese vaka da kazam znacajno,da go slusnam vaseto mislenje...sepak poveke informacii nema belki da se na odmet...pozdrav

gore stoi Cheshka viza,no mene mi bese za CH(svajcarska) viza...se nadevam se razbirame :)...inaku,znam za toa,mene ne mi e itno da patuvam vo svajcarija dokolku se raboti samo za mene licno...jas bi izdrzal kako i dosaega sto izdrzav,no vrskata na dalecina si go pravi svoeto.si bese taa tuka proletta,letovo...no sto se po 2 nedeli?...sakav da otidam jas malku esenva,pa taa zimava i posle 01.01 e veke lesno...no sega mu e majkata,ako ne otidam sega,znaete kako veli narodot "daleku od oci daleku i od srce"...sega veke koga se fativ na vakvo oro,nemam namera na sred pat da se otkazam...vo ponedelnik ke se javam vo ambasadata,no cisto mi bese vaka da kazam znacajno,da go slusnam vaseto mislenje...sepak poveke informacii nema belki da se na odmet...pozdrav

Здраво колега одамна не сме се виделе и слушнале :) Иначе како што гледам имаш проблем.Решението е едноставно зошто те одбиле.Девојка ти ти пратила гаранција ти може си им ги однел сите документи потврда од факс такви глупости али нив тоа не ги интересира.Проблемот е што они мислат дека ке отидеш таму ке си ја земеш девојката и ке си направиш како што викаме ние папири и да си останеш за стално во Швајцарија (дај боже :) ) Ај стрпи се уште малце важно ја имаш девојката тоа е главното а за посети ке ја посетиш сега за неколку месеци колку ти душа сака.

Здраво колега одамна не сме се виделе и слушнале :) Иначе како што гледам имаш проблем.Решението е едноставно зошто те одбиле.Девојка ти ти пратила гаранција ти може си им ги однел сите документи потврда од факс такви глупости али нив тоа не ги интересира.Проблемот е што они мислат дека ке отидеш таму ке си ја земеш девојката и ке си направиш како што викаме ние папири и да си останеш за стално во Швајцарија (дај боже :) ) Ај стрпи се уште малце важно ја имаш девојката тоа е главното а за посети ке ја посетиш сега за неколку месеци колку ти душа сака.

Швајцарија не е членка не ЕУ знам дека визниот режим не е во корелација со ЕУ ама сепак прашање Швајцарија е во шенген-договорот?

Швајцарија не е членка не ЕУ знам дека визниот режим не е во корелација со ЕУ ама сепак прашање Швајцарија е во шенген-договорот?

од пред некое време е во Шенген ... од годинава

Кој ви соли памет дека од први јануари ова...
И ајде, и да ослободат граници, на колку време мислите оти ќе може, 3 месеци, 6 месеци максимум. И пак, чорба, епа македонче.

Твојата девојка треба да прати гаранција во која ќе наведе дека ќе бидеш сместен кај неа и на нејзин трошок, се плашат Швајцарците да не си на нивни трошок :).
Многу поган народ се, брзо ќе го смениш мислењето за нив!

da...za toa i jas znaev deka mora da mi isprati nekakva potrvda so koja garantira deka taa vsusnost raspolaga so uslovi i sredstva da me smesti i izdrzuva nekoe vreme..no vo agencijata vo koja bev ne pobaraa taa da mi prati takva potvrda,a jas deka mi e prv pat,razmisliv logicki deka toa taka ne odi,no sepak si rekov,aj si ja znaat tie rabotata...no ustvari znaat samo da lapnat pari,plativ sa osiguruvanje 3700 kaj niv i toa veke ostanuva taka bez razlika dali dobivas ili ne viza,plus sega i za zalba ke mi zemat pari(bidejki planiram da podnesam)...pa posle odbivanjeto mi svetna sijalicata deka mene me zafrknaa vo agencijata samo...inaku sum slusal deka za studenti so dobar garant od gore,viza se dobiva 99,9%...isto razbrav tuka po netov deka postoi GARANTNO i POKANUVACKO pismo...imate li nekakvi informacii ili iskustva koe bi bilo poadekvatno vo mojov slucaj...pozdrav

se izvinuvam,vaka mozebi se banalni moive prasanja,no ocaen sum drugari...pusta ljubov ;)

http://www.eda.admin.ch/eda/en/home/reps/eur/vmkd/ref_visinf/vismkd.html - Амбасада
http://www.eda.admin.ch/etc/medialib/downloads/edactr/mkd.Par.0042.File.tmp/Visa Touristen MK.pdf - Туристичка
http://www.eda.admin.ch/etc/medialib/downloads/edactr/mkd.Par.0026.File.tmp/Visa Besucher MK.pdf - Виза за посета

Виза за посета се однесува ако имаш роднински врски со лицето кое го посетуваш ...
твоето патување би можел да го дефинираш како Туристичка посета и документација да им средиш и од Виза за посета и од Туристичка виза ...

претпоставувам си студент ..
со добро средена документација нема шанса да не ти дадат виза :toe:

за жалбата џабе ќе си ги трошиш парите ...
а 1 Јануар јас не би го чекал со толку оптимизам :)

definiraj ti se molam "djabe trosenje pari za zalba". mi preporacuvas da ne podnesuvam zalba tuku...da pravam toa i toa...pomagaj :)
inaku gi imav prethodno poseteno linkovite i spored toa so se barase tamu,gi imav potrebnite dokumenti,no edinstveno ne se spomna nikade garant od gore (mozebi toj doaga na mestoto - hotelski vaucer ili potvrda za smestuvanje)...
imam isto pesimisticko mislenje za kobniot 1 januari...:toe:

definiraj ti se molam "djabe trosenje pari za zalba". mi preporacuvas da ne podnesuvam zalba tuku...da pravam toa i toa...pomagaj :)
inaku gi imav prethodno poseteno linkovite i spored toa so se barase tamu,gi imav potrebnite dokumenti,no edinstveno ne se spomna nikade garant od gore (mozebi toj doaga na mestoto - hotelski vaucer ili potvrda za smestuvanje)...
imam isto pesimisticko mislenje za kobniot 1 januari...:toe:

Точно за болдот ...
инаку помош тешко ... жалбите ги одбиваат 99%
требало помош да побараш пред да аплицираш ...

тие веќе имаат мислење за тебе дека си со намера да останеш таму ... и така те водат и у архива ... како „ризичен“ и тешко да им смениш мислење ...

која година на факс си ?

apsolvent sum...imam sesija sega septemvriska i imam 4 ispiti do diploma...
znaci sjeban sum skroz...:nesvest:

apsolvent sum...imam sesija sega septemvriska i imam 4 ispiti do diploma...
znaci sjeban sum skroz...:nesvest:

у прилог ти оди шо си апсолвент ..
тоа за нив е гаранција дека ќе се вратиш да го довршиш факултетот ...

само не те сватив .. покрај сите документи кои им ги даде .. не им даде писмо/покана од девојка ти ... ?

da ne im dadov...tuka lezi zajakot spored mene...ama so vi vikam tie od agencijata me pustija kako ovca na strizenje tamu vo ambasada,bez da mi recat deka treba da im odnesam takvo nesto,jas znaev i im napomenav nekolku pati deka bez toa,so i da im odnesam jas,sepak ke bide siromasna mojava dokumentacija.no nivniot odgovor bese ne ti treba,edinstveno imav kopija od nejziniot pasos i moe usno izlaganje deka odam kaj nea vo poseta,ima stan i plata...tocno bez garantot,moive dokumenti se improvizirana toalet hartija...za toa i najverojatno ke posluzi...
mojot plan e sega vo zalbata se detalno da navedam od moja i od nejzina strana,plus garancija i potvrda deka raspolaga so smestuvanje i sredstva za izdrska i plus licni izjavi od dvajcata koja e celta na mojata poseta,a od nejzina strana deka garantira za mene...mislis exlexmk deka toa bi pomognalo?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom