Што му фали на Скопје?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
ОМГ, зградииии Дебар Маало е осквернавено... пешки човек не може да се размине, а не пак со кола да треба да оди низ уличките тесни пренатрупани со паркирани коли.
ПАРКИНЗИ требаат... само за жал сите вадат градежна дозвола за паркинг па после да изникне станбена зграда со деловен простор на приземјето, евентуално и во мезанинот.

Две три или повеќе чешми со вода за пиење по велосипедската патека на Кејот на Вардар, меѓу почетокот кај Жабарот во Центар и крајот на патеката во Карпош

Многу работи му фалат са некоја ситница да се купи ке треба да се отиде на другата страна на градот, непочитување на сообраќајните правила, паркирање на секој кај ќе му прдне :nenene:, на пешачки ке те изгазат:nenene:, возиш кола и оп еден пешак пред тебе улица поминува и за малку да не го згазиш(ова повеќе го зборам за таму кај бит пазар) итн.......:toe:

автобусите стари повеќе од 30 години кога човек во нив се вози мисли ке се сруши во нив (ова наскоро ќе биде решено)

На скопје шо се не му фали
-паркинзи
-убави и чисти автобуси
-паркинзи
-катна гаража
-зелеила
-добар градоначалник
-сали за училиштата(за тие што немаат а ги има)
-чистота
-осветлување
-канти
-метро и баш не мора
-аеродромот да се среди
-игралишта
За сеа ова.

На скопје шо се не му фали
-паркинзи
-убави и чисти автобуси
-паркинзи
-катна гаража
-зелеила
-добар градоначалник
-сали за училиштата(за тие што немаат а ги има)
-чистота
-осветлување
-канти
-метро и баш не мора
-аеродромот да се среди
-игралишта
За сеа ова.

И да се престане да се гради без план

И да се престане да се гради без план

Да бе знаев дека нешто ми фали.Абе го напишав ама ми падна нетот па ми се заеба а знаев дека нешто забораив.
Туу што би сакал да сум градоначалник на скопје.

Не му фали, отпојќе има. Сељаци рецимо. Да, знам оти е грд и најверојатно несоодветен термин, али јас живеам во град со 700 – 800 иљади жители. А глава сечам ако нема и милион, сосе дневни миграции. АЛО. Не може од два милиона народ пола да ми се сконцентрирани во едно место бе. Кај го има тоа?

Паркинг плацови. Коли за извоз, паркинг нема. Чак и најскупиот паркинг во најстрогиот центар на градов кога год пројдам е 24/7 крцат.

Артефактине од автобуси. Трамвај сакам. Не подземна, за таква веројатно пари нема да има градов никогаш, али ете, трамвај баш и може. Какви двокатни, какви бакрачи. Место да ми крсти паркови Џорџ Буш и да ми подига споменици на Тарзан, еве корисна работа. Шо к ќе ми се тревите по средина на булевар? Не се решава зеленилото така. Не памтам кај беше, али онакви, бетонски има, триес - четириес сантима, и сеа цвечки во нив. Само за да убијам некој неписмен шо проаѓа кај ќе му текне. Пушти пруга тука место билки да ми садиш, крај на приказната.

Статуине пред Собрание. Не сфаќам како можеа на она здание... Оние статуи да му ги опалат. Океј поентата, ама грдо ми е бе. :S Или у некое затуцано сивило зелена зграда ко ќе направат. :S

Семафори ми фалат. Триаголникот кај католичка, и кај Св. Јован. Години уназад ги ставаат. И оној кај Градска нека го регулираат веќе, не го можам. У секунди ми е изброено времето за поминување, тачно да изгинам на пешачки. И тоа јас, што одам метри и метри до пешачки и шо најуљудно си чекам зелено.

игралишта
паркинзи
нови автобуси
повеќе зеленило
нова сала за концерти

покрај новиов закон дефинитивно фалат канти за отпадоци и јавни тоалети:)

Му фали широки улици, уствари Скопје е град за 200-300 иљади не за миљон народ. Или да се редуцира народот....:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom