Шкотска - Македонија 2-0

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
хмм, могуќе не сум знаел за ова до сеа. Како и да е Пандев га заеба утакмицава тој факт си стои

Ако напнуваш и понатаму дека смеел да му ја подаде ај да се кладиме на аватар и топик па да носиш уште еден наредниве две недели, може? :smir:

И не очекував од тебе толку тврдоглавост, едно е да не го сакаш играчот, а друго е да не гледаш дека беше убедливо најдобар поединец на терен денеска. За разлика од него, имаше многу изгубени во простор и време. Заради кој ги примивме двата гола, ако веќе бараш виновник?

Ако напнуваш и понатаму дека смеел да му ја подаде ај да се кладиме на аватар и топик па да носиш уште еден наредниве две недели, може? :smir:

И не очекував од тебе толку тврдоглавост, едно е да не го сакаш играчот, а друго е да не гледаш дека беше убедливо најдобар поединец на терен денеска. За разлика од него, имаше многу изгубени во простор и време. Заради кој ги примивме двата гола, ако веќе бараш виновник?

Ок за тоа пишав со оффсајдод дека може сум грешка.

Прво Пандев па после Шумуликовски. Одбраната незнам шо ја кривите бе. Некој да седи цело време назад да го гледа идиотот како промашува зицери, и одеднаш прима гол ради "Стивен Џерард" паѓа морал бе братче , после свите у напад ка муви без глави и паѓа и концетрација.

Мене не ми е зборот за утакмицава или да терам инает. Зборим со факти дека дечкото не се труди, изиграва звезда и ни заеба три утакмици или у превод цел ебан квалификационен циклус.

Ајде убеди ме дека не сум у право !

Така да ......

И мое мислење дека не е офсајд ако подоцна Стојков примеше топка, мислам веќе не важи тоа правило... али јбг

Местена беше x-1 :kez:

Ок за тоа пишав со оффсајдод дека може сум грешка.

Прво Пандев па после Шумуликовски. Одбраната незнам шо ја кривите бе. Некој да седи цело време назад да го гледа идиотот како промашува зицери, и одеднаш прима гол ради "Стивен Џерард" паѓа морал бе братче , после свите у напад ка муви без глави и паѓа и концетрација.

Мене не ми е зборот за утакмицава или да терам инает. Зборим со факти дека дечкото не се труди, изиграва звезда и ни заеба три утакмици или у превод цел ебан квалификационен циклус.

Ајде убеди ме дека не сум у право !

Така да ......

Не видов да си пишал, sorry :smir:

Пандев промаши еден зицер. Толку. Што да прајме сега?
Како не се труди? Гледаш ли колку топки прима на средина на терен (зошто нема кој да ги прими веднаш ги губат), се заградува, трпи фаули, поминува играчи и проигрува. Тој ли е крив што не може Стојков да истрча 20 метри а топката му ја нацртал како со рака. Или што Славчо не погоди по асистенцијата сам на 10 метри.

Пандев цел натпревар работи, и во средина. и по крило, и асистира, и шутира... па јебига, другите кај се? Дали виде денес да имаме една шанса а Пандев да не е во акцијата? Да не е тој, до голот нема да стигнеме. Сваќате ли дека противниците само него го покриваат и кон него играат двојно погрубо.

Не го пишувам ова за да те убедам, ти си увртел во глава и ништо не може да те убеди. Да ги пишува Пато007 овие работи ич не му реплицирам. Пандев денес беше најдобар поединец на терен, факт за секој кој го гледал натпреварот со внимание. Мислиш ја не се изнервирав кога ја промаши шансата? Ама тоа е, промашил, погодил, не може да се скрие фактот дека имаме сила за 60 минути.

За двата гола виновен Седлоски. И него не го кривам, дојде време за обесување копачки на ѕид. На сите ќе им дојде. Исто виновен за голот во Исланд. Пресметај ги бодовите. Кој што ни заебал...

Фудбалот е тимска игра. Треба сите да одиграат. Еден играч сам не може ништо. Шевченко кој беше класа ја одведе Украина на светско после 11-12 години играње, кога другите созреаја. Што да ти прави еден фудбалер...

То је то...

Сите тие што плукаат по Пандев се за грев, само тоа ќе го кажам. Kако не сфаќате дека без него немаме игра. И промаши промаши, шо... Мислите дека тој не сакаше гол да стави??

Да инаку С.Ирска како втора најслабо рангирана за бараж играше нерешено во Варшава и со тоа ситуацијата е скоро невозможна Македонија да игра бараж во случај да испадне таа комбинација.

Може подобро да ми објасниш не сватив баш:wink:

Меѓусебен дуел мислам дека одлучува.
Епа ако се одлучува меѓусебен дуел,уште од сега се знае дека нема да идеме во бараж:tv:

Местена беше - овај беше крив - несреќа - социјализмот не заеба - топката не беше тркалезна

Море луѓе....Македонија беше надиграна и го попуши добро. Не знам што очекувавте на Хемпден парк? Победа?

Помирете се. Немаше логика да победиме, па и појаки да сме. Која е таа Македонија да ја исфрли на Шкотска и да игра бараж?

Прво полувреме Шкотска беше на исто ниво со нас а можи и послаба.... и тогаш пцуев по нашиве оти не се осмелуваше никој, освен Гокио, да шутира.. имаше две три изгледни ситуации ама немаше кој да го зададе завршниот удар. Е после ко видов како Ѓорѓиески од 10 м ја опаши 20м над гол, сватив зашо не шутирале тие јадните....
Не си ги искористивме своите шанси и затоа го примивме.. иначе Шкотска до постигнувањето на првиот гол не покажа ама баш ништо со што би можела да ја добие оваа утакмица:toe::toe:

неможе да тепаш ако не да деш гооооооооооллллл,а ние незнаиме да дадеме у гости а и кондиција имаме за 62 минути и Психолог ни треба под итно.....инаку вака стојат работите

1.Русија 12 бода 5 меча
2.Хрватска 11 бода 6 меча
3.Франција 11 бода 6 меча
4.Грција 10 бода 6 меча
5.Ирска 10 бода 6 меча
6.Шкотска 10 бода 7 меча
7.БиХ 9 бода 5 меча
8.Северна Ирска 8 бода 6 меча
9.Унгарија 7 бода 5 меча

не смееше да додаде.... голманот беше излезен и можеше шо сака да му направи,ама тука се гледа мајсторијата на големите играчи од светски калибар... очигледно дека Пандев не е од тие
да не го кривиме човекот што отскокнува за класа од другите нашинци кои не се ни просечни играчи,на пример тандемот кој му беше доделен-Стојков... до кога ќе го вадиме дека бил брз,па не ни треба спринтер на 100 метри,треба играч кој знае со топка(и без топка,да се движи,да трга одбранбени на него...) ако е толку брз нека се проба со Болт,не да не мачи сите што очекуваме нешто од репрезентацијата
тактиката и не беше така лоша,мислам дека Илчо треба да игра како класичен центарфор,а не да се мачи и гуши по десната страна... издржа доста дуели,ама очигледно не можеше да допринеси доволно кај што е потребен
на крајот,одбраната целосно потфрли,прими 2 ефтини гола а можеше уште најмалку 2,шкотите беа непрецизни во 100% шанси(притоа не казнивме и видовме што се случи)

да не заборавиме дека Норвешка не го доби натпреварот со Исланд,така да пропуштивме ГОЛЕМА шанса за играње во бараж натпревар за Светско Првенство(за кое можи само да сонуваме... или треба Југославија да воскресни или Аце Македонски :) )

Не видов да си пишал, sorry :smir:

Пандев промаши еден зицер. Толку. Што да прајме сега?
Како не се труди? Гледаш ли колку топки прима на средина на терен (зошто нема кој да ги прими веднаш ги губат), се заградува, трпи фаули, поминува играчи и проигрува. Тој ли е крив што не може Стојков да истрча 20 метри а топката му ја нацртал како со рака. Или што Славчо не погоди по асистенцијата сам на 10 метри.

Пандев цел натпревар работи, и во средина. и по крило, и асистира, и шутира... па јебига, другите кај се? Дали виде денес да имаме една шанса а Пандев да не е во акцијата? Да не е тој, до голот нема да стигнеме. Сваќате ли дека противниците само него го покриваат и кон него играат двојно погрубо.

Не го пишувам ова за да те убедам, ти си увртел во глава и ништо не може да те убеди. Да ги пишува Пато007 овие работи ич не му реплицирам. Пандев денес беше најдобар поединец на терен, факт за секој кој го гледал натпреварот со внимание. Мислиш ја не се изнервирав кога ја промаши шансата? Ама тоа е, промашил, погодил, не може да се скрие фактот дека имаме сила за 60 минути.

За двата гола виновен Седлоски. И него не го кривам, дојде време за обесување копачки на ѕид. На сите ќе им дојде. Исто виновен за голот во Исланд. Пресметај ги бодовите. Кој што ни заебал...

Фудбалот е тимска игра. Треба сите да одиграат. Еден играч сам не може ништо. Шевченко кој беше класа ја одведе Украина на светско после 11-12 години играње, кога другите созреаја. Што да ти прави еден фудбалер...

То је то...

ВО ЦЕЛОСТ СЕ СЛОЖУВАМ СО ТЕБЕ!!! и за пандев и особено за седло...:smir:...само....едно ме буни...како можи пандев да промашува вакви чисти позиции за македонија, а за лацио да дава голови и од соло акции и од тешки ситуации и од...ааа???:toe:
наравоучение од прикаската...седло во аут...permanently!!!

Не ми се веруе дека изгубивме,само прво полувреме го глеав,и можам да кажам дека комплетно ги надигравме шкотите,али само Пандев шутираше у гол,никој друг,никој друг немаше муда да шутне,а и тие 2-3ца други шо имаа утепаа неколку гулуби позади голот:tapp:
Головите сеа ги видов и нз шо да кажам,посебно тој 2риот гол,ебаго,50 метри претрча чоекот лагано без никој да го сопре не го ни допраа,
мислам дека веќе им пројде времето на голманот Николовски и на Седловски,треба да им се даде шанса на Пачовски и на Васоски позади,а тој Георгиевски ич не ми се свиѓаше као играше,ко изгубен германец беше на теренот,Стојков исто нишо не покажа
и глеам пак старата песна ја тераат некои,
Пандев е крив сеа,као и увек коа ќе изгубиме,ПАНДЕВ Е КРИВ:uvo:

утакмицава ќе ја искоментирам со 2 збора...БЕЗ КОМЕНТАР....тоа е тоа толку ни се можностите...неможе Пандев да биде крив шо промашил неколку шанси кога само од него се очекува да даде гол,сите знаеме моментално во каква состојба се наоѓа и сето тоа кога ќе се собере резултатот си иде сам по себе

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom