Шкотска - Македонија 2-0

• Креатор на темата Креатор на темата Ddime
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Steta gospoda
Neka ni e so sreka protiv Norveska,ke ve zamolim da doznaete od nekogo vo koja tribina ke bidat smesteni navivacite od MKD,vi vetuvaam posle utakmicata slike;) samo ve molim da doznaete nesto za toa

se izvinuvam ama ne sum vklucen vo mojot kompjuter pa ne mozev da smenim keyboard

Резиме за денешниов натпревар откако се смирија страстите.Очекувањата бра преголеми за нашата екипа, ги зафати еуфорија од која неможеа да излезат.Шумуликоски и Пандев изјавуеа победа а на крај се посраа. Ниту очекував да победат но го ценам нивното жртвување на теренот.Сега нека ги завршат овие полу-успешни квалификации in style против Норвешка.

п.с Два бедоксина пред натпревар му е мајката.:vozbud:

Кога заврши првото полувреме без голови се понадевев дека ќе биде добро, нема да се случи она нашето 2 во 1.Ама кога Пандев ја промаши, односно не асиситира, при стопостотната шанса знаев дека лошо ќе биде по нас.И така беше.За 10-ина минути ни го акнаа првиот гол и се беше јасно.Не знам шо екипа ќе бевме.Дај еден-примаш два! Прими еден-недаваш ниеден или примаш уште еден.Се додекаова трае ќе си губиве вака од просечни екипи и ќе ни биди криво.Не знам кога ќе имаме друга ваква шанса за второ место да се бориме со едн боса Шкотска и не толку јака Норвешка.МОРАВМЕ да завршиме втори во овој циклус и да ни се покачи рејтингот за да не стават шешир погоре за следниот циклус да имаме полесни противници па да се надеваме нешто.Вака пак по старо си завршуваме на ебеното 4-то место и в година опет со јаки противници ама тоагаш верувам со мнооогу појаки од една Шкотска и Норвешка.На пр. Турција, Шведска, Швајцарија, Израел (поим за нас), Грција, Русија и др. Кога се киксира со послабите од тебе (Исланд) јасно е дека нема напредок.Па и овој Јонуз да го е**м и тој ко Катанец.Едни та исти играчи.Стојков па Стојков!!! Па шо се покажал тој во својот клуб (ако го има) за да игра од 1-ва минута???? Зошто еднаш никој селектор не ризикувал со Ристиќ во стартна постава.Па човекот се изнадава голој во Кореја, а овде еднаш не изиграл од 1-ва минута.Ич нека не го мачат повеќе нека не пакува куфери да иди од пичка си мајчин!
Се додека не се вклучи психолог во репрезентацијата ќе биде вака и ќе скапеме на тоа 4-то место,а сите други ќе не поминуваат.Видете ја само Србија, БиХ како играат, алал да им е :vozbud:, блазе си им на нивните навивачи, а ние само ќе си кукаме.Ај белки Исланд ќе изигра за нас едно реми со Норвешка, па да им извадиме едно 0-0 в среда и да бидеме барем 3-ти, што колку толку ќе ја спаси ситуацијата.

Постов ќе го завршам со култната изрека на еден наш познат поранешен селектор која кажува се:

ТО ЈЕ ТО !

Прво изигравме солидно немавме срека и не дадовме гол второ бевме слаби и ни дадоа 2 гола....

Секогаш е така играме прво полуврме а второ не ЗОШТО?????:nesum:

Иако оваа сезона прикажаа некаква подобра игра за разлика од другите квалификациски циклуси,неможе да се каже дека беше ниту полу-успешна.Ваква шанса во група со втор носител Шкоткса и трет Норвешка тешко дека некогаш ќе се повтори.Наредниот циклус е веќе последниот каде Македонија ќе игра во овој состав и се очекува дека до година ќе бидат во најдобра форма и дека и Мак фудбалот ќе блесне еднаш засекогаш и мислам оваа генерација го заслужува тоа.

МОЛЕТЕ СЕ УШТЕ 7 МИНУТИ РЕЗУЛТАТОТ ПОМЕЃУ ИСЛАНД И НОРВЕШКА ДА БИДЕ 1-1 ТОА Е ВО НАША КОРИСТ

И пак немаме среќа.Барем една од шансите на Пандев да влезеше,друго ќе беше.Сепак,сите акции одеа преку него и не може да се обвинува за поразот.Фудбал е,сетете се против Шпанија од две шанси даде два гола,некогаш и ќе промаши,нормално.Јасно е дека фали уште еден играч од негова класа,па да можеме да направиме нешто повеќе.

МОЛЕТЕ СЕ УШТЕ 7 МИНУТИ РЕЗУЛТАТОТ ПОМЕЃУ ИСЛАНД И НОРВЕШКА ДА БИДЕ 1-1 ТОА Е ВО НАША КОРИСТ
Во која корист е ? Секако немаме шанси ние,јасно е тоа по овој пораз.

мал осврт :)

ќе тргнам од лошата одбрана.
николовски (ај добро врнеше) неколку пати не сигурен.
седловски тапа. неколку пати се излета како мало дете, многу меко, како да се плаши од дуел игра. таков играч, на таква позиција не смее да си дозволи такви лабави излети. после еден таков кикс нема кој да поправи позади него, само голманот останува. затоа постои жолт картон. одиш безкомпромисно на старт, или топката или човекот. а не да оставаш голман во ситуација сам на двајца противнички. кај го има тоа?
новевски една од послабите утакмици.
митревски ми се виде за нијанса подобар од овие двајца. не дека се некој страшен квалитет нашиве, ама не смееја да дозволат такви наивни продори на шкотиве кои да признаеме се мивки. дури не` поминуваа без дриблинг.

средниот ред за прв пат во серија мечеви ни е најдобар. што ме радува. мала замерка само на шумоликовски неколку стартови можеше малку по жестоко, и за вториот гол можеше да пушти рака на центар од терен да го повлече шкотот, жут, ама така се прави.

тупан, страшен напредок во игра. шетета што го утна тој зицер, ама затоа изигра маестрално според мене. со пандев најдобар денес. може некој нема да се сложи, ама цела идеја целата игра ни зависи од креативноста на тупан. супер прегледност, добро додава со двете нозе, знае брзо да реагира. едноставно ми е неверојатно кога го гледам. не сум навикнат да имаме таков фудбалер во реперзентација.
со шуми и деспотовски се одлична тројка, и кој и да нареден селектор се одлучи нешто да смени овде, ОЧИ ЌЕ МУ ИЗВАДАМ!

попов, да не речам ништо да не го урочам. очекувам од него наредна сезона трансфер во една од топ 3 лигите.

напред пандев изигра за неколку класи подобро од сите 22ца на терен. тоа беше повеќе од очигледно. навистина е штета и неправда таков фудбалер да не игра неколку месеци. КЛАСА. доминира, да има 1%предност во дуелот он го добива. страшен играч. треба да сме горди сите на него.

стојков, како што прочитав погоре - не е веќе тој што беше. многу е паднат а исклучително го ценев. веројатно му треба една јака сезона за да се врати. илчо е борец, ама без идеја. некако не ми е фудбалски добро поткован освен што многу трча. ми фали координција кај него, на тело со нозе, секогаш за чекор касни. не е ова од оваа утакмица, константно ми е таков.

мораме да се појачаме. да натурализираме некој за напред, на пример зарате, и уште еден штопер. што стана со оној од австралија, некако многу јак ми изгледа тој. васовски кај и да е ќе се врати...
со мали корекции, и негубење бодови во гости кај репрезентации од типот на исланд, ќе беше многу подруго.

и кој после ќе ми каже дека шкотска се 20ти, а ние 50ти на ранг листа. ти се мочам во листата
на крај браво за нашите. видов борба и игра, што никогаш пред тоа сме го немале. резултатите сами ќе дојда
т

За постов
reputation_pos.gif
зошто се согласувам со најголемиот дел од она што си го пишал. Само малку да те корегирам за делот на крајот.

Да натурализираме не можеме, правилата не се како порано. Треба да игра во наше првенство играчот, незнам точно колку време, или да има наше потекло за да добие документи и тоа... Ние имаме квалитетни странци одвреме навреме но тие веднаш си одат. Останува само просекот. Значи ќе мораме со наши сили...

За листата, Шкотска навистина не го заслужува местото но овој тим денес имаше 5-6 клучни играчи (одбраната и најдобриот напаѓач) повредени или со картони, така да сепак не се толку слаби. Ама сега беа таман за отстрел.

Кога ќе се подготвиме доволно добро да одиграме 90 минути, и кога ќе научиме да ги масакрираме послабите од нас, а не да раздаваме бодови како да сме хуманитарна организација... тогаш ќе биде подобро.

Ајде разведрете се малце, Исланд-Норвешка 1:1.Сега имаме шанси......!!!....или можеби не: :pos2:

Attachments

• tabela.jpg
    tabela.jpg
    19,3 KB · Прегледи: 10
Zapamtete ova sto ke vi go kazam sega.Dobro neka go procitaat postov site clenovi na forumov.Se dodeka fudbalskata mafija i politickite partii se kreatori na fudbalot vo Makedonija i se dodeka tie kazuvaat koj ke bide fudbaler a koj nema da bide dodeka ste zivi nema da docekate da ja vidite nasata reprezentacija na Evropsko ili Svetsko prvenstvo.Celi 18 godini od osamostojuvanjeto na Makedonija igraci stanuvaat deca na politicari,biznismeni i drugi vlijatelni luge koi imaat visok status vo naseto opstestvo.Poradi niv najgolemite talenti vo nasata drzava uste dodeka se deca nemaat nikakvi sansi da se probivaat bidejki se od obicni siromasni semejstva koi edvaj prezivuvaat od prvi do prvi sekoj mesec.Ve uveruvam deka takvite deca bez problem mozat da se nosat ramo do ramo so nivnite vrsnici od najsilnite fudbalski reprezentacii vo svetot no problemot e vo toa sto tie se deca na obicni luge pa mestoto seriozno im go zagrozuvaat na onie moknite.Dokaz deka imame talenti za fudbal se decata od Junior kupot na A1 kade sto pravat salata od nivnite protivnici bilo kade da igraat nadvor od nasata drzava.Nekoj ke kaze deka ne e isto bidejki terenite se mnogu pomali megutoa juniorite na Real Madrid i Mancester United pocnuvaat da igraat na tolkavi tereni samo sto podlogata e treva.Gi imam gledano na satelitskiot kanal Real Madrid TV i ve uveruvam deka ne se podobri od nasite juniori.Za zal imame samo eden takov talent koj uspesno ja gradi svojata kariera blagodarenie na znaenjeto sto go ima a ne poradi vrskite.Toj e edinstveniot koj vo kvalitet e vo ista klasa so legendarnite Darko Pancev i Ilija Najdoski dodeka site ostanati se celi dve klasi ispod.Megutoa edna lastovicka prolet ne nosi.Treba da imame uste 10 takvi igraci pa da ocekuvame nekoj uspeh.Vo sprotivno ke tapkame vo mesto so godini.Takvi problemi ima i vo Srbija i Hrvatska no so daleku pomali razmeri od kaj nas.Se sekavate hrvatite so koi igraci bea treti vo svetot?Se sto izleze posle niv po raspadot na Jugoslavija vo praksa e za cela klasa ispod.Istoto se sluci iso srbite.Bidejki sum postar od mnogumina odlicno se sekavam koj kvalitet go imaa site republiki pred raspadot na Jugoslavija bidejki sum prisustvuval na mnogu derbi natprevari bilo da igra nekoj klub ili reprezentacijata.I se dodeka postojat ovie problemi ke gledame cirkus na terenite i prazni stadioni.

И пак немаме среќа.Барем една од шансите на Пандев да влезеше,друго ќе беше.Сепак,сите акции одеа преку него и не може да се обвинува за поразот.Фудбал е,сетете се против Шпанија од две шанси даде два гола,некогаш и ќе промаши,нормално.Јасно е дека фали уште еден играч од негова класа,па да можеме да направиме нешто повеќе.

Во која корист е ? Секако немаме шанси ние,јасно е тоа по овој пораз.

Group 9TeamMPWDLGFGAPtsNetherlands *770016221Scotland731361010Norway7142767FYR Macedonia7214497Iceland81257135
Холандија да ја тепа Шкотска 2-0,а ние да ја тепаме Норвешка 1-0,второ место сме...:back:

Group 9TeamMPWDLGFGAPtsNetherlands *770016221Scotland731361010Norway7142767FYR Macedonia7214497Iceland81257135
Холандија да ја тепа Шкотска 2-0,а ние да ја тепаме Норвешка 1-0,второ место сме...:back:

Да инаку С.Ирска како втора најслабо рангирана за бараж играше нерешено во Варшава и со тоа ситуацијата е скоро невозможна Македонија да игра бараж во случај да испадне таа комбинација.

Задоволен сум од играта,од тоа дека на ја дувавме напред,може да се каже дека бевме и подобри,но повторно паднавме,ќе беше друго ако поведевме со еден или 2-0 после немаа шанса да се вратат,но тоа е фудбалот нема правда понекогаш,задоволен ќе бидам и со трето место за да се качиме еден шешир погоре за квалификациите за ЕП,Норвешка е камен репрезентација така да можеме да ги совладаме само психички да се појачаме :toe:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom