Progressive Rock

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Препорачувам се што е од Porcupine Tree, иако најслушан ми е "Fear of the blank planet".
Уф колку ми е криво што не им бев у Солун на концерт...

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
ја ке си умрам шо не им ојдов на на концерт, ај следна прилика, белки пак ке дојдат навака

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Yezda Urfa​

Еве една интересна група. Нивната музика ја опишуваат како мешавина на музиката на Yes и Gentle Giant. Прилично комплексна музика со многу инструменти, неправилен ритам и текст кој сигурно го пишувале со лексиконот отворен пред нив. :) Мислам дека вреди да се преслушаат.

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
новиот албум на Kebnekajse е закон, магија права.
новиот на Le Orme, La Via Della Seta е ок, констатно издават квалитетна музика без да загуби од квалитет сите овие години на постоење.
новиот на Hostsonaten е задоволувачки, онака, релаксирано, мелодично, отсуство на вокали али тоа не значи и отсуство на квалитет.
новиот на Pendragon нешто не ме бендиса, таа група никогаш не ми е била ништо посебно, прилично досадно..

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Hawkwind имаат концерт на 10 Дек 11 во Лондон, картата мислам е од 20-25 фунти во зависност која страница ја порачуваш, со визаир има евтини летови и може да се искомбинира некоја уберефтина комбинација за посета на Лондон со гледање на концертот. Да не рече после некој не знаев еве ви го податоков неколку месеции однапред. Заинтересирани?

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
Hawkwind имаат концерт на 10 Дек 11 во Лондон, картата мислам е од 20-25 фунти во зависност која страница ја порачуваш, со визаир има евтини летови и може да се искомбинира некоја уберефтина комбинација за посета на Лондон со гледање на концертот. Да не рече после некој не знаев еве ви го податоков неколку месеции однапред. Заинтересирани?
све тоа супер, Hawkwind и те како вреди да се видат, али не е баш тоа ефтин трип за македонски услови, ја ќе ги чекам да дојдат поблизо :)

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
све тоа супер, Hawkwind и те како вреди да се видат, али не е баш тоа ефтин трип за македонски услови, ја ќе ги чекам да дојдат поблизо :)
Имаше најава за во Грција ама не знам од кој причини е тргната таа најава од нивната страница, најверојатно имаат откажано.

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Го слушам новиот на Dear Hunter - Color Spectrum - препоручуем

Windfucker

Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ian Anderson во Талин, Естонија во октомври годинав. Тоа му е последниот концерт на турнејата, има заинтересиран/и за одење? Карта 45 еура, цена ситница што би рекол еден колега од групата на погорниов аватар.
Сериозно планира некој нешто за одење некаде да го фати низ Европава кралот пред да умри?

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
^А превоз, Естонија нешо, не е у близина као шо се сеќавам?...=/

Kajgana Shop

На врв Bottom