Progressive Rock

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Ај нека ни се среќни празниците:

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52

-Четвртиот дел од Заратустра од Музео Розенбах , Италијански Прог Рок , жал ми е шо незнам талијански , али музиката надополнува...
Иначе, најдов dobar blog со downloadable колекции прог рок , и цели прог рок албуми...изволте...:)

The Day After The Sabbath

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73

-Четвртиот дел од Заратустра од Музео Розенбах , Италијански Прог Рок , жал ми е шо незнам талијански , али музиката надополнува...
Иначе, најдов dobar blog со downloadable колекции прог рок , и цели прог рок албуми...изволте...:)

The Day After The Sabbath
супер албум е тоа, ја ептен ги сакам тие италијански прог рок групи, неверојатен прог е тоа, гиганти у прог како Premiata Forneria Marconi, Banco Del Mutuo Soccorso, le Orme,Il Balletto di Bronzo, Nuova Era, Biglietto per l'Inferno ... све квалитет

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
O.S.I - (office of strategic influence) ги слушам доста во последно време.
Одличен проект (како што дознав групава функционира на принцип соработка со повеќе музичари).
Ако сте љубител на прогресив и не сте чуле, топло препорачувам :)

Посебно песнава...

џо!

Фаличниот Ром
Член од
31 октомври 2009
Мислења
519
Поени од реакции
52
супер албум е тоа, ја ептен ги сакам тие италијански прог рок групи, неверојатен прог е тоа, гиганти у прог како Premiata Forneria Marconi, Banco Del Mutuo Soccorso, le Orme,Il Balletto di Bronzo, Nuova Era, Biglietto per l'Inferno ... све квалитет
Не ги знам овие шо ги набројуваш , али осеќам дека ќе ми бидат во плеј листа наредниве месеци :)

А

Антоние

Гостин
Иан Андерсон (Jethro Tull) е како Џими Хендрикс со гитара, само што во овој случај се работи за флејта.

Пазете го ова. Најдобриот свирач на флејта во светот. И никад не земал лекции по свирење. Сам се научил од искуството што го имал со гитарата.

Коловрт

Озимандија
Член од
12 април 2010
Мислења
4.015
Поени од реакции
9.165
Иан Андерсон (Jethro Tull) е како Џими Хендрикс со гитара, само што во овој случај се работи за флејта.

Пазете го ова. Најдобриот свирач на флејта во светот. И никад не земал лекции по свирење. Сам се научил од искуството што го имал со гитарата.

I

Intex

Гостин
Pink Floyd, Rush, Genesis, Yes, Porcupine Tree ... ова врти најчесто од прогресив.

Деновиве пак си се вратив на Pink Floyd, и заклучив дека досега мислев дека се најдобриот бенд на сите времиња, ама сум грешел, се најдобриот бенд во историјата. Почит за батките.

Член од
14 февруари 2010
Мислења
264
Поени од реакции
52
Мило ми е што наидов на добра музика на темава, ќе се пoтрудам да ја слушам во наредниов период.

Во претходниот пост ја ставив 2112, но не забележав дека некој претходно ја споменал. Затоа еве нешто друго од мене.

Rush-Tom Sawyer

--- надополнето ---

Rush-Spirit of the Radio

Член од
14 февруари 2010
Мислења
264
Поени од реакции
52

--- надополнето ---

Никој досега ги нема споменато Styx во темева па еве и нешто од нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom