супер албум е тоа, ја ептен ги сакам тие италијански прог рок групи, неверојатен прог е тоа, гиганти у прог како Premiata Forneria Marconi, Banco Del Mutuo Soccorso, le Orme,Il Balletto di Bronzo, Nuova Era, Biglietto per l'Inferno ... све квалитет
-Четвртиот дел од Заратустра од Музео Розенбах , Италијански Прог Рок , жал ми е шо незнам талијански , али музиката надополнува...
Иначе, најдов dobar blog со downloadable колекции прог рок , и цели прог рок албуми...изволте...
The Day After The Sabbath
Не ги знам овие шо ги набројуваш , али осеќам дека ќе ми бидат во плеј листа наредниве месецисупер албум е тоа, ја ептен ги сакам тие италијански прог рок групи, неверојатен прог е тоа, гиганти у прог како Premiata Forneria Marconi, Banco Del Mutuo Soccorso, le Orme,Il Balletto di Bronzo, Nuova Era, Biglietto per l'Inferno ... све квалитет
Иан Андерсон (Jethro Tull) е како Џими Хендрикс со гитара, само што во овој случај се работи за флејта.
Пазете го ова. Најдобриот свирач на флејта во светот. И никад не земал лекции по свирење. Сам се научил од искуството што го имал со гитарата.