Во чест на Денот на независноста концерт на Леб и сол во Грција!

Mrs. Vedder

red cloud at sundown
Член од
12 февруари 2009
Мислења
984
Поени од реакции
66
Е ова ти е типично дете Македонче...

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Сега и Леб и Сол ли станаа предавници?
Јас мислев работа им е да свират и да пеат,а кој ќе плати таму ќе одат.Јас ништо страшно не гледам и во Грција да заработат,а по нив и агенцијава да извади за себе пари.Бизнис бе луѓе,што сте толку заслепени аман.Земи плати му за Градско и таму ќе свири ако треба и на погреб.
Не си земајте се при срце,видете колку хотелиерите во Грција заработија од саеми и конференции на кој беа владиве наши сакани со наши пари.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Според мене ова го прават за Македонците во Грција, баш на овој датум да се соберат и да прослават еден важен ден за нас. Мада подобро би било во Тетово да дојдат :toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Сега и Леб и Сол ли станаа предавници?
Јас мислев работа им е да свират и да пеат,а кој ќе плати таму ќе одат.Јас ништо страшно не гледам и во Грција да заработат,а по нив и агенцијава да извади за себе пари.Бизнис бе луѓе,што сте толку заслепени аман.Земи плати му за Градско и таму ќе свири ако треба и на погреб.
Не си земајте се при срце,видете колку хотелиерите во Грција заработија од саеми и конференции на кој беа владиве наши сакани со наши пари.

Мислам дека бизнисот ги заслепил луѓето.

Никој не е изоставен од критика.

Меѓутоа се работи за Денот на Независноста на Македонија. Малце осет не е на одмет, макар и за “родените“ бизнисмени.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
фак да уат ???????????? ако не се нормални има институции за лечење

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Мислам дека бизнисот ги заслепил луѓето.

Никој не е изоставен од критика.

Меѓутоа се работи за Денот на Независноста на Македонија. Малце осет не е на одмет, макар и за “родените“ бизнисмени.
Нема никаква врска дали е Ден на Независност или Нова Година, свирката се плаќа.А бидејќи е баш Денот на Независноста во прашање,а они свират во Грција,мене повише ми влегува во мозок теоријата на провокација,одколку на предавство.Ако стасавме Влатко Стефановски да го нарекуваме предавник,кој е амбасадор на македонската музика и еден од најценетите музичари во светски рамки,тогаш да си ја ставиме јамката околу врат оти параноични сме станале.Ова ме потсети на атакот врз Тоше кога пееше на друг јазик и сите го исплукаа детето.
Малку осет во лепењето етикети не ќе е на одмет,добро викаш.Критика се искажува на друг начин :wink:

Елф

of Northern Mirkwood
Член од
31 јануари 2008
Мислења
1.373
Поени од реакции
148
Нема никаква врска дали е Ден на Независност или Нова Година, свирката се плаќа.А бидејќи е баш Денот на Независноста во прашање,а они свират во Грција,мене повише ми влегува во мозок теоријата на провокација,одколку на предавство.Ако стасавме Влатко Стефановски да го нарекуваме предавник,кој е амбасадор на македонската музика и еден од најценетите музичари во светски рамки,тогаш да си ја ставиме јамката околу врат оти параноични сме станале.Ова ме потсети на атакот врз Тоше кога пееше на друг јазик и сите го исплукаа детето.
Малку осет во лепењето етикети не ќе е на одмет,добро викаш.Критика се искажува на друг начин :wink:
Влатко веќе не е дел од Леб и Сол.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
И да не е.Тој е човекот кој значи за Македонија и за мене како Македонка.Вчера беше Тоше,денес Влатко Стефановски утре кој е на ред на листата?
Самите се копаме,зарем не го гледате тоа.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Ако на грцине не им ја отсвират....

тогаш се пизди!

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
А ни Гаро Тавитјан.

Инаку верувам дека нема да има некое помпезно најавување на Леб и Сол сметајќи дека свирката е договорена во хотел. Веројатно сопственикот на хотелот, а и Леб и Сол коректно се имат договорено за деталите и за провокациите, така што мислам дека тоа е една обична тезга, од која можеби Леб и Сол повеќе сакат да ќарат кај нас со тој настап, отколку во грција. Мене повеќе ми личи ваквата најава на нивна режија за промоција на новиот албум, ама кај нас, со таа свирка.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Исто си во право колку оние што не се согласуваат со тебе.

Јас етикети не залепив, а заработувањето пари врз “теоријата“ на јаката провокација, односно искористување на националните чувства за лично богатање, никако не би требало да наликува на едни музичари од таков калибар.
Тоа може да биде својствено за политичарите, меѓутоа не за уметниците. Тоа е мое лично мислење, во спротивно се губи линијата која ги дели не само двете професии туку и двата типа на луѓе.

За жал, критиката е повеќе од основана. А неможе некој поради свои заслуги, да биде исклучок од истата.

Погрешен потег на нашиве “легенди“.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Јас етикети не залепив,

...... “легенди“.
Потценуваш.
Но ќе се согласам само во едно,кој како сака нека го сфати настапот.
Има една македонска вика вака:На човека сто добра направи му,а еднаш згреши му и нечиниш.

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Продадени души , педери . буљаши , пизди . гниди .
А оправдание дека тоа било бизнис за пари за мене е исто како оние пред МРТВ , имало и поголеми курви од нив.

Kajgana Shop

На врв Bottom