Филмски јунаци кои ве оставиле без зборови

• Креатор на темата Креатор на темата The Dude
  • Време на започнување Време на започнување

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
Пребарав назад едно десетина страни и не најдов ништо слично, ако се повторувам не ме штедете.
Бек он ворк
Објаснете кој лик од кој филм највеќе ви оставил впечаток, ве погодил, сте се препознале во него, сте посакале да бидете како него, му се восхитувате...
Значи, не мора да биде некој суперхерој кој го спасува светот по 100ти пат, може да биде и најобчен лик но со некој свој потег, реакција, баш ве погодил. Ако сакате нека биде и некој негативец.
Кажете си, т.е објснете зошто баш тој лик, што ви се допаднало највеќе кај него...

Majкл Скофиелд од Prison Break :)

Тебе?

Рендал Патрик МекМарфи (Џек Николсон) од Гнездото...
Ретсо (Дастин Хофман) од Полноќен Каубој...
Папијон (Стив Меквин) од Папијон...

Би сакал да бидам Dustin Hoffman во филмот Hero, случајно се погодува на местото на несреќата, помага во спасувањето а заслугата ја добива друг, животна сторија што секој од нас ја доживеал, ја завршуваш најголемата работа и на крајот остануваш со прстот во уста! :pusk:

Шиља,Савка,Коске,Шојка,Црни,Кец од Сивиот Дом
Мишел Поакар (Жан-Пол Белмондо) од До последњег даха
Жан-Луи Дирок (Жан-Луи Трентињан) од Еден човек и една жена
Арчи Хамилтон (Марк Ли) од Галиполи

Paul Rusesabagina во Hotel Rwanda. Оние што го гледале филмот знаат дека е снимен според вистинит настан, што му дава уште поголема тежина на ликот. Морам да кажа дека и актерот Don Cheadle завршил повеќе од одлична работа.
Пол е неверојатен човек, работи како асистент менаџер во хотел, но по започновањето на војната, менаџерот ја напушта државата и Пол останува одговорен не само за персоналот, ами и за околу 1000 други луѓе кои ќе го бараат спасот во Пол и хотелот кој останува нивна последна шанса. Посебно ме инпресионираше неговата способност да го добие она што го сака, но тоа го правеше на еден префинет начин (зборовите се неговото најсилно оружје) без да навреди некој, без да го повиши тонот, едноставно неговата способност да ги... па да, на некој начин изманипулира луѓето остава без зборови. Но тој не е лик кој тоа го користи за лични цели, па дури кога има можност да избега со своето семејство надвор од земјата се решава да остане и да се грижи за преостанатите луѓе во хотелот. Благодарение на неговата присебност се спасиле точно 1268 луѓе.

Mel Gibson во филмот Braveheart го глуми Шкотскиот национален херој Вилијам Волис. Јунак над јунаците.

Denzel Washington ... Creasy

Dakota Fanning ... Pita

у филмот МАН ОН ФИРЕ дефинитивно најболји филм

Mel Gibson во филмот Braveheart го глуми Шкотскиот национален херој Вилијам Волис. Јунак над јунаците.

апсолутно:)
Исто и Харисон Форд во Индијана Џонс:) Јако би било тоа да се доживее

Мајкл Скофилд од Призн Брејк
Џо Блек од Запознајте го Џо Блек
Нео од Матрикс
Го заборавив Сајлар од Херои.

Clark Kent (од серијата Smallville)
Dean Winchester (од серијата Supernatural)
Bruce Willis (Армагедон)

Тоа ми текнува во моментов.

Куба Гудинг Јуниор во Hero wanted.
Дензел Вашингтон во Man on Fire.

Tom Hanks in "Forest Gump"
Johnny Depp in "Fear and Loathing in Las Vegas"
Kevin Spacey in "The Usual Suspects"
Sean Penn in "I Am Sam"
Jason Statham во сите филмови
Heath Ledger in "The Dark Knight"

сигурно има уште, али толку ми текнаа.

Jodie Foster и не само таа туку и целиот филм Contact ме остави без зборови