Камасутра.

• Креатор на темата Креатор на темата bucio
  • Време на започнување Време на започнување
Мислиш во книжарница е ај да видам има да се распрашам за нејзе, инаку во електронска форма ја имам оваа.

Кајх се продава кај нас?

Во книжара се продава.
И :baeh:

И оргиналот е со вакви цртежи,а не такви :
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Kamasutra5.jpg

И има и педерски пози и лезбејски :icon_lol:
Па заменети се сликите да не изгледаат толку старомодно. Еве нешто од воведот има и такви слики ама само на почеток.

http://img12.imageshack.us/img12/4849/011mpf.jpg

Во книжара се продава.
И :baeh:
Во која има да станам да ја купам сега :baeh:.

Дојди во Скопје ќе те носам за 5 минути да ја разгледаш.
Ја има карши Мекдоналдс во центар ако те носи патот,ако не да ги сликам педерски пози со оралниот и да ти ги пратам :baeh:

Дојди во Скопје ќе те носам за 5 минути да ја разгледаш.
Ја има карши Мекдоналдс во центар ако те носи патот,ако не да ги сликам педерски пози со оралниот и да ти ги пратам :baeh:
Како се вика книжарата ќе си ја купам да видам сам?

Ништо и да ја имаат преведено на македонски чисто се сомневам дека ти ја имаш видено корицата на таа книга, а па не нешто друго :toe:.

Еве нешто за љубителите на оралка, да не речите жедни преку вода ве пренесов :pos::pos::pos::pos::pos::pos::

http://img44.imageshack.us/img44/6803/062r.jpg

http://img44.imageshack.us/img44/6785/063lrz.jpg

Ама ти изгледа сега дозна дека има ваква книга,нели?Сега најде на нет?Иначе од 19 век е камасутра,а сега сме 21 век.
Има и карти со слики од камасутра,зарем како мал ги немаш гледано?

Ама ти изгледа сега дозна дека има ваква книга,нели?Сега најде на нет?Иначе од 19 век е камасутра,а сега сме 21 век.
Има и карти со слики од камасутра,зарем како мал ги немаш гледано?
За книгата од дете знам, а ја имам едно две години, карти Камасутра не сум видел :toe:.

Стварно и карти имало

box018.jpg

А како изгледа џокерот можам да замислам :wink:

Сексот и камасутра лекциите се како возење автомобил... :smir:

За книгата од дете знам, а ја имам едно две години, карти Камасутра не сум видел :toe:.

Ете дада те научи нешто ново,па речи лошо за мене :wink:

Американизирана работа...Будизам у 7 чекори, хиндуизам у 5, камасутра у 3.

Исто ко шо јогата ја извитоперуваат у нешто што е као наменето само за давање тонус на мускули, така е и со камасутрава.

Цело духовно учење стои позади ова, и целта на истото е духовна.
Далеку е од играње акробат у кревет.
Така да, само позиве, ама нишо не значат.

Како е објаснето...
written by Vatsayana during the Gupta era; offered instructions on all aspects of life for higher caste males.
Kamasutra (sometimes written as Kama Sutra): a text mistakenly labeled as a Hindu sex manual. The Kamasutra actually seeks to integrate sexuality into a larger context of Hindu spirituality and love, although Tantric sects in the eighth century did much to promote the emphasis on physical technique and positions. There is some scholarly debate over whether the original English translations are accurate.
(Hinduism) an ancient Sanskrit text giving rules for sensuous and sensual pleasure and love and marriage in accordance with Hindu law
Правила за задоволство...мое мислење е дека правила на ова поле нема, нема ниту правила за позиции, поставки, техники, како сакате...сами се ствараат зависно од ситуацијата, личностите, моментот...од многу фактори.

А физичките позиции и техники како теорија...можи да поминат, но во реалниот живот...како географија-учиш се и сешто, а во пракса :toe: или да го следиш Бушидо патот, мафтајќи со катана среде Скопје.
Најдобро е човек сам да се учи, да практицира, се што е од книга, посебно за друго поднебје...е само книга.

Така и Мујо немал играчки па... :wink:

Јас мислам прво практично да се примени па да се прочита на крај...:pos::pos::pos:
Немаш утка ти гарантирам со сигурност!:icon_lol:
Викаш а од искуство можеби, јас Девица сум па ја немам применето книгава ама шо да праам сеа касно е веќе ја прочитав пред да ја применам, и шо да праам сега? фала на советот :wink: anyways

Аман бе со ова KAMA SUTRA дајте нешто за денес :pipi:

Иначе некои од позите од ова се многуууууууууу невозмозни :toe:

Викаш а од искуство можеби, јас Девица сум па ја немам применето книгава ама шо да праам сеа касно е веќе ја прочитав пред да ја применам, и шо да праам сега? фала на советот :wink: anyways
Иронично или грешам?
Немам спомнато девици колку што читам и поентата на постот е друго. Прочитај пак:smir:

Ако не, nevermind..:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom