Инцидент меѓу Комитите и жителите на Нерези

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не се тие криви што имаме исклучително глупи новинари. Они си ја бранат својата страна сите до еден. За разлика од нив имаш "наши" новинари или wanabe новинари како оној Јован што одма почна да вреска како комитите биле нацисти без да размисли воопшто дека постои и втора страна од приказната што се докажа со видео клиповите каде јасно се гледаа секири, палки и како фрлаат камења за на крај пак нашите да бидат уапсени. И веќе на сите им е јасна финтата со копиљот што ќе го пратат да ти фрли камен со цел да те испровоцира, а во позадина чекаат 20 души со ножеви и пиштоли.

A,najglupava e Ivona Talevska,ako mi padne v race,ke zavrsi ko albancite!!!

Ima samo edna vistina:mesnite ziteli od Nerezi gi isprovociraa Komitite,a ne obratnoto kako sto tvrdat mediumite.

Znaci komitite bea prvi isprovocirani i vozvratija na provokaciite od strana na albancite!

Берлинска „Кристална вечер“ во живо во Скопје

Види изјава на партија ДПА која за да стигне на влас освен на национална основа поени не знае друго.Гаиле и е за народот нека изгинат и нивните и нашите власта е на прво место.
Овие новинарите од мравка слон направија фамилии тепани едно такси удрено со камен наоравија како 5000 автомобили да се уништени.
Во европските градови и жртви паѓат кога дивеат хулигани нашите ја дигнаа цела држава на нозе.
Гледате ли колку лесно се потпалува состојбата ако реши некоја служба да не дестабилизира може за нула време да го направи.
Колку пати сум читал за навивачите на Шкендија да тепат по тетово и демолират но ваква реакција немало.
Не мислам дека ние македонците контролираме нешто во оваа држава газот одамна ни е под кирија даден.

Ne lupetaj be, doma im vlegle na lugjeto, zeni tepale, mehanicarot sto e blisku proboden e so noz, a zgora nad se, ne se privedeni tie sto go probodile tuku negovite rodnini.

Дали ти уште веруваш на Албанците (т.н. „албанци“ од македонија)??? па тие се лажговци со тапија!

дома им влегле и жени тепале, како да не! исто како тие невините фармери за компири од танушевци што даваа изјави за БиБиСи во 2001 година. само од конфликти живеат и лажат сушат. абе едно време Албанците беа поим за беса. сега овие „албанциве“ (по ново) се ептен спротивна слика. лажат „како цигани“ (не ги вреѓам ромите, таква е изреката).

ајде се други батали, ама: кој носеше секири? кој намести контејнери на партизанска?? кој носеше со кобиња „невини деца“ на партизанска??? тие сите невини се? зошто уапсиле само 8 комити? зошто не уапсат 30тина „невини“ спроведувачи на мирот со секири???

и тој што „се спасил„ само со скрешена глава? комитите му го направија???

доста бе со тие лаги..............

за крај само да ви раскажам една народна приказна: еден нов соселанец срее ноќ викнал „помош куќата ми се запали“. цело село дошло да му помогне, кога гледаат - куќата не гори, па го прашале - зошто не викна. тој им рекол само за да проба како изгледа. но другиот пат кога стварно му се запалила куќата никој не дошол. така и Албанците во македонија - се утепаа од лажење, сега никој веќе не им верува, дури и во право да се....

Стварно уште не ми е јасно какво ви е тоа албанско маало, а во Македонија.

тоа е маало со луѓе доселени од албанија (преку косово или директно) кои ја злоупотребија добротата на македонците, па се котеа како зајаци, додека ние им плаќавме (и уште им плаќаме, ама сега не сме толку способни како порано) за здравје (од пороѓај па натаму), за образование (од градинка до факултет), ....

Тоа е македонија створена од црн народ кој се тепа меѓу себе:tapp:....

Odnesuvanjeto na komitite e za sekakvo osuduvanje,posto tie bile involvirani sega nekoe vreme ke nema ni traga ni glas od niv,od bezbednosni pricini,i koj ke go jade,ke go jadaat tia obicnite gragani.Usta ham,Grbot bam vikaat starite,pa neka se spravat sea:tapp:

абе тебе да не ти се еднонасочни мислите??? „однесувањето на комитите е за секакво осудување“? а на хулиганите што поставуваа контејнери и носеа секири и што му скршија глава на случаен минувач???

ги гледам снимкиве и просто не ми се верува,

со СЕКИРИ трчаат пред полицијата, со камења и шипки маваат пред полицијата...а кривични за комитите....пу да ви ебам..се македоснко сотревте

pa kazaa na TV deka e istepana edna zena....nejziniot maz raskazuvase se!

No ke vidime vo slednite denovi sto bas tocno se slucilo!

1. ако нејзиниот маж кажал дека е истепан, НЕ значи дека стварно била. тој најверојатно лажел, особено земајќи го во предвид моето долго икуство со албанци од македонија.

2. ако тоа некој бил истепан, дали треба да се затвори улица и ДА СЕ КАМЕНУВААТ МИНУВАЧИ (на еден му е скршена главата и се гледа тоа на телевизија) - дали тоа е помало или поголемо зло?

значи да резимирам: ти осудуваш врз база на тоа што НЕКОЈ си маж (па макар да бил и светец, а од искуство знам дека е лажго) РЕКОЛ нешто, ама не осудуваш тоа што сите ГО ВИДОВМЕ? само да ти кажам дека ти е искривена сликата на животот...

1. ако нејзиниот маж кажал дека е истепан, НЕ значи дека стварно била. тој најверојатно лажел, особено земајќи го во предвид моето долго икуство со албанци од македонија.

2. ако тоа некој бил истепан, дали треба да се затвори улица и ДА СЕ КАМЕНУВААТ МИНУВАЧИ (на еден му е скршена главата и се гледа тоа на телевизија) - дали тоа е помало или поголемо зло?

значи да резимирам: ти осудуваш врз база на тоа што НЕКОЈ си маж (па макар да бил и светец, а од искуство знам дека е лажго) РЕКОЛ нешто, ама не осудуваш тоа што сите ГО ВИДОВМЕ? само да ти кажам дека ти е искривена сликата на животот...

Ај да резимирам и јас; сите Албанци ги направи лажговци и измамници.

Ти осудуваш некој врз основа на неговата етничка припадност, кажи ми, како си ти подобар од тој што го цитира?

Лицемерие до бескрај.

pa zaso samo komitite zarabotile krivicni prijavi a drugite ne???

Ај да резимирам и јас; сите Албанци ги направи лажговци и измамници.

Ти осудуваш некој врз основа на неговата етничка припадност, кажи ми, како си ти подобар од тој што го цитира?

Лицемерие до бескрај.

не е лицемерие, туку ИСКУСТВО.

затоа што ниеден албанец не излезе и не ги осуди тие што им режеа букви на кожата на кутрите работници ШТО ГРАДЕА. никој не излезе и не ги осуди албанците кои киднапираа од дома и УБИЈА 15тина луѓе во тетовско (а не овде шамар му удриле, па проблем било). никој не ги осуди албанците што оставија цел еден град од 100.000 жители да без вода цело лето, да умираат во зарази...

ете зошто се лажговци.

затоа и не им верувам. да излзеше ЕДЕН албанец, еден ПОШТЕН албанец, и да речеше дека ги ОСУДУВА тие ѕверови, јас немаше да имам такво мислење за СИТЕ албанци. ама не излезе.

и сега за некакви јазици филозофираат и прават проблеми, а 100тици луѓе - Македонци, Срби и Роми се „времено“ раселени (9 гоини). јас да сум ДПМНЕ - ќе побарам прво тој лесен и евтин дел од рамковниот договор да се исполни, после сите луксузи за зборување на 2 јазици...

само да знаеш дека македонците се ЛУЃЕ па ги осудуваат сите ѕверства, но за жал кај албанците од македонија го нема тоа.

и на крај - јас сум подобар, затоа што го осудувам секое насилство, а не само она врз албанците, голем дел измислено...

That motherf****r called me a NAZZI ! ! ! до кога бе македонче...глупи луѓе шо да кажам... шиткачи...имало и ке има...подалеку од таквите... и после да не се тепале новинарите...коа кењаат кај стасаат како да не бидат САНКЦИОНИРАНИ ! ! !
Знаеш дека ова е директна закана, така?
И свесен си дека ако се деси нешто-прво тебе ќе те бараме, така?
Да не испадне после пу-пу не важи..:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom