West Coast vs East Coast

• Креатор на темата Креатор на темата El 'Borracho
  • Време на започнување Време на започнување

West Coast vs East Coast

• Вкупно гласачи
    113
Ако морам да бирам помеѓу бифот на Cypress и IceCube, Cypress ми се Дефинитивно фаворити ..

Како шо рече IksonamzuK ... секој има право на мислење, респекат за B-Real, али неговата лирика е далеку од добра како онаа Кјуб (ако веќе ја споредуваме), али сепак, настрана од бифот, секој си тера свој стил и си имаат своја уникатна лирика . . . чикано vs клачиен west coast ... u do the math

Како шо рече IksonamzuK ... секој има право на мислење, респекат за B-Real, али неговата лирика е далеку од добра како онаа Кјуб (ако веќе ја споредуваме), али сепак, настрана од бифот, секој си тера свој стил и си имаат своја уникатна лирика . . . чикано vs клачиен west coast ... u do the math

Ух, твое мислење е дека лириката на B-real е полоша од Кјуб..али кјуб у бифот го јаде, Многу, многу повеќе.. и ми е далеку по фенси од Сајпрес екипа..

Ух, твое мислење е дека лириката на B-real е полоша од Кјуб..али кјуб у бифот го јаде, Многу, многу повеќе.. и ми е далеку по фенси од Сајпрес екипа..

Ај да не те нарекувам идиот, ама како еден се понашаш, јас реков дека двајцата се одлични МС, ама лириката на кјуб е попризната како по West Coast, тоа го има потврдено мн. артисти и од west и од east, лириката на кјуб е RAW не е fancy, а додека лириката на B-real е чикано и си е свој правец, обожавам брат чикано рап, Kid Frost е вистина ѕвер, али никогаш нема да биде добра како онаа класична лирика на Кјуб, не заборавај, Кјуб беше меѓу првите што имаат влијание на западната страна, јбт, тој ги пишуваше песните на NWA, на соло албумот на Eazy-E итн. итн. НЕ МОЖИШ ДА ГИ СТАВИШ ДВАЈЦАТА ВО ИСТИ КОШ ... кјуб е на мн. повисоко ниво.

Спореди:

Коска трака, ѕверови, али ова што следи е нешто на мн. повисоко ниво . . .

Ова е дел само од Кјуб, симни го целиот албум да слушниш што е вистинска RAW лирика

Едно нешто забележав. Сите оние кои го сакаат повеќе East Coast-тот, го поштоваат и B-Real. Зошто? Затоа што тој го носи истокот на западот.... тој најмногу соработува со емсиња од спротивниот брег и така натаму и така натаму. Westside Connection ( Ice Cube, Mack 10, Dub-C ) убаво кажуваат во една трака "All The Critics In New York", дека истокот не сакаат мир меѓу двете страни, па најнормално дека ако некој сере за мене и мојата страна јас ќе се бранам и ќе ја презентирам мојата страна во најдоброто светло. Затоа него цените Ice Cube..... но колку што знам кјуб е едниствен рапер кој настапуваше на источниот брег додека треаше "војната" помеѓу двата брега. Значи, и покрај тоа што тој кажуваше разни срања за нив, тие го поштоваа..... а вие викате дека кјуб е срање..... ве молам....

ова се случува во New Orleans ( East Coast ). Погледнете убаво што прави публиката.... ова го можат само Ice Cube и Wu Tang

Едно нешто забележав. Сите оние кои го сакаат повеќе East Coast-тот, го поштоваат и B-Real. Зошто? Затоа што тој го носи истокот на западот.... тој најмногу соработува со емсиња од спротивниот брег и така натаму и така натаму. Westside Connection ( Ice Cube, Mack 10, Dub-C ) убаво кажуваат во една трака "All The Critics In New York", дека истокот не сакаат мир меѓу двете страни, па најнормално дека ако некој сере за мене и мојата страна јас ќе се бранам и ќе ја презентирам мојата страна во најдоброто светло. Затоа него цените Ice Cube..... но колку што знам кјуб е едниствен рапер кој настапуваше на источниот брег додека треаше "војната" помеѓу двата брега. Значи, и покрај тоа што тој кажуваше разни срања за нив, тие го поштоваа..... а вие викате дека кјуб е срање..... ве молам....

ова се случува во New Orleans ( East Coast ). Погледнете убаво што прави публиката.... ова го можат само Ice Cube и Wu Tang

Ова ко можат уше еден куп други, како метал така и рап изведувачи.
И Pussy Cat Dolls праат поголема беља у публика него видеово шо го стави.
Не се сомневам дека се највечи фраери у маало и дека праат имба концерти, али ова шо го стаи е шит. Иам боље видео на профил ако станува збор за реакција на публика..

абе па и вие напнавте со овие би риал и ајс кјуб... има и други артисти аманте...

Ова ко можат уше еден куп други, како метал така и рап изведувачи.
И Pussy Cat Dolls праат поголема беља у публика него видеово шо го стави.
Не се сомневам дека се највечи фраери у маало и дека праат имба концерти, али ова шо го стаи е шит. Иам боље видео на профил ако станува збор за реакција на публика..

Дали имаш видео што е рап концерт, напоменувам РАП концерт, и публиката да прави шутки?! Сомневам дека има некој друг освен Кјуб и Ву Танг.... а го гледав и видеото на профилот твој и колку да знаеш Кјуб има одржано концерти и поголеми од тој.... незнам како не ти е срам да споредуваш концерт на Кјуб со PCD( ова важи за коментаро погоре) ?!!

Wtf ?
map1_new_orleans.jpg

Compass.jpg

Да не си помешал малку ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_hip_hop

еве тука се поделени,јас сум за вест.

Wtf ?
Да не си помешал малку ?

http://en.wikipedia.org/wiki/Southern_hip_hop

Мислам дека тогаш немаше Dirty South, и таа териториа припаѓаше повеќе на истокот ( пак ќе речам, можеби и не сум во право )

А за тоа погоре што прочитав дека Кјуб го изгубил дисот против Сајперс Хил незнам како да го коментирам..... пошто не можам да го уполудирам цел филм "Beef II" симнете го.... на 25 минута и 40 секунда пуштете и ќе видите дека B-Real кажува: "King of the Hill беше стварно многу добар дис, и јас морав да се откажам, затоа што тој беше во право!"
Потоа за да не испадне толку очигледно ја краде (буквално) од неговото студио текстот и инструменталот од песната и прави како возврат трака "Ice Cube Killa", која ја нема ни во албум, па ни како сингл. B-Real губи. А Кјуб со тоа докажува уште еднаш дека е непобедлив кога станува збор за "beef".....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom